Produs sub forma unei pulberi omogene fara efect fitotoxic cu efect impotriva focului bacterian, rapanului la mar cat si a rozaceelor. Substanta activa este cuprul metalic sub forma de sulfat de cupru neutralizat 20%.
Zeama bordeleza tip MIF poate fi utilizata pentru stropirea urmatoarelor culturi: fasole, tomate, sfecla de zahar, hamei, ardei, castraveti, mar, ceapa, prun, par, gutui, cais, piersic, visin si vita de vie.
M...
Produs sub forma unei pulberi omogene fara efect fitotoxic cu efect impotriva focului bacterian, rapanului la mar cat si a rozaceelor. Substanta activa este cuprul metalic sub forma de sulfat de cupru neutralizat 20%.
Zeama bordeleza tip MIF poate fi utilizata pentru stropirea urmatoarelor culturi: fasole, tomate, sfecla de zahar, hamei, ardei, castraveti, mar, ceapa, prun, par, gutui, cais, piersic, visin si vita de vie.
Mod de utilizare
Intr-un recipient de lemn sau plastic se adauga cantitatea necesara de zeama bordeleza si apoi se toarna apa curata cu o temperatura maxima de 15-20 grade Celsius dupa care se amesteca pana cand zeama bordeleza este dizolvata. Solutia preparata se aplica prin stropire la temperaturi de pana la 27 de grade Celsius, iar stropirea se realizeaza in timpul vegetatiei si pana la umectare completa. Datorita continutului de cupru din compozitia sa, produsul are rol de actiune preventiva cat si rol fungicid si bactericid. Este bine ca fungicidul sa se aplice inaintea germinarii sporilor intrucat sporii bacteriilor si ai ciupercilor absorb ionii de cupru din compozitia fungicidului ducand astfel la distrugerea completa a sistemului enzimatic al patogenilor.
Timp de pauza si mod de actiune
Este bine ca intre ultimul tratament aplicat cu zeama bordeleza si recoltarea roadelor sa existe un timp de pauza de minimum 30 zile. Produsul actioneaza impotriva focului bacterian si al rapanului merilor, iar de la stropirea cu acest produs perioada de actiune a ac