Oferta refuzata: Zahar cristal (tos) se constituie din cristale de zaharoza neaglomerate, obtinute din trestie de zahar sau sfecla de zahar. Zaharul tos trebuie sa aiba marimea cristalelor cuprinsa intre 0,3 – 2,5 mm.
Proprietati organoleptice :
Culoare : alb-lucios
Aspect : cristale uscate, nelipicioase, fara aglomerari (nu se considera cristale aglomerate acelea care se desfac la apasare usoara cu mana)
Corpuri straine :...
Oferta refuzata: Zahar cristal (tos) se constituie din cristale de zaharoza neaglomerate, obtinute din trestie de zahar sau sfecla de zahar. Zaharul tos trebuie sa aiba marimea cristalelor cuprinsa intre 0,3 – 2,5 mm.
Proprietati organoleptice :
Culoare : alb-lucios
Aspect : cristale uscate, nelipicioase, fara aglomerari (nu se considera cristale aglomerate acelea care se desfac la apasare usoara cu mana)
Corpuri straine : lipsa (se admit maximum 3mg impuritati metalice la 1 kg produs, dimensiunea cea mai mare a particulelor metalice nu trebuie sa depaseasca 0,3 mm.)
Miros si gust : gust dulce, fara miros si gust strain
Proprietati fizice si chimice :
- Zaharoza raportata la substanta uscata, minim 99,75%
- Substante reducatoare maxim 0,05%
- Umiditate maxim 0,10%
- Cenusa maxim 0,03%
- Culoare raportata la substanta uscata grade Stammer maxim 1,2
- Solubilitarea in apa solutia 10% trebuie sa fie clara, fara sediment si fara miros
Este inapt pentru consumul uman: zaharul fermentat, mucegait, acrit, atacat de paraziti vegetali sau animali. Nu se admite prezenta insectelor in nici un stadiu de dezvoltare