Drumul de centură al Municipiului Oradea este din ce în ce mai solicitat, în special pe traseul Calea Aradului – Nufărul – ieşirea spre Cluj şi este evidentă necesitatea unui nou inel care să preia aceste autovehicule. Aceasta este necesitatea principală a acestei investiţii: să preia tranzitul de pe cele trei drumuri europene: E671 (DN79), E79 (DN76) şi E60 (DN1) şi în acest fel să relaxeze traficul pe celelalte drumuri. T...
Drumul de centură al Municipiului Oradea este din ce în ce mai solicitat, în special pe traseul Calea Aradului – Nufărul – ieşirea spre Cluj şi este evidentă necesitatea unui nou inel care să preia aceste autovehicule. Aceasta este necesitatea principală a acestei investiţii: să preia tranzitul de pe cele trei drumuri europene: E671 (DN79), E79 (DN76) şi E60 (DN1) şi în acest fel să relaxeze traficul pe celelalte drumuri. Traficul pe relaţia E60 spre Borş va fi rezolvată prin realizarea drumului expres Arad – Oradea, iar pe relaţia E671 (DN19) prin realizarea legăturii cu Autostrada A3. În acest fel se va atinge obiectivul – realizarea celui de-al doilea inel de ocolire al Municipiului Oradea şi o mai facilă legătură între localităţile care fac parte din Zona Metropolitană Oradea.
Oportunitatea investiţiei este Programul National de Investiţii "Anghel Saligny" care îşi propune să finanţeze exact acest tip de lucrări – drumuri şi poduri alături de lucrări de apă şi canalizare. Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny" este un program multianual, finanţat de la bugetul de stat, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, şi are ca obiectiv general creşterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităţilor administrativ – teritoriale cu dotări tehnico-edilitare şi de acces la căile de comunicaţie.
Obiectivul general al proiectului iniţiat în cadrul acestui program este îmbunătăţirea calităţii infrastructurii şi implicit îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din localităţile Zonei Metropolitane Oradea, iar cele specifice fiind: facilitarea accesului populaţiei şi operatorilor economici la infrastructura rutieră de interes judeţean şi local; reducerea gradului de izolare a localităţilor şi fluidizarea traficului pe drumul de Centura al Municipiul Oradea.
Principalul avantaj al implementării acestui proiect va fi descongestionarea traficului pe drumul de Centura al Municipiului Oradea, dar si o mai buna legătura intre localităţile celor trei comune (Oşorhei, Sânmartin şi Nojorid) precum si reducerea gradului de izolare a unor localităţi din zonă (Felcheriu, Cheriu, Haieu, Betfia, Cordău, Apateu etc.)
În conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea Contractantă a stabilit că termenul limită până la care orice operator economic interesat de participarea la procedura de achizitie publică are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire, este cu 25 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor. AC va raspunde la solicitarile de clarificari cu 12 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.