Prin prezentul contract se propune dotarea sectiei de radiologie a spitalului cu aparatură medicală de specialitate, în vederea îmbunătăţirii activităţii curente si creşterii calităţii actului medical.
Procedura de atribuire a contractului de achizitie publica este initiata sub incidenta clauzei suspensive, care este expres reglementata prin OUG 40/2015, in sensul ca incheierea contractului de achizitie publica este condit...
Prin prezentul contract se propune dotarea sectiei de radiologie a spitalului cu aparatură medicală de specialitate, în vederea îmbunătăţirii activităţii curente si creşterii calităţii actului medical.
Procedura de atribuire a contractului de achizitie publica este initiata sub incidenta clauzei suspensive, care este expres reglementata prin OUG 40/2015, in sensul ca incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de obtinerea/aprobarea finantarilor atat de l buget de stat, cat si local, executarii contractului de achizitie publica este conditionata de alocarea fondurilor bugetare cu aceasta destinatie, semnarea contractului facandu-se cu respectarea dispozitiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice.
Avand in vedere dispozitiile Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice si HG nr. 395/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatea contractanta precizeaza: contractul cu ofertantul declarat castigator va fi pus in executare numai in masura in care fondurile necesare achizitiei vor fi asigurate prin alocarea fondurilor bugetare cu aceasta destinatie. In cazul in care, indiferent de motive, fondurile bugetare nu vor fi alocate, autoritatea contractanta, dupa primirea notificarii cu privire la neacordarea finantarii, isi rezerva dreptul de a anula procedura de atribuire, in conditiile in care nu exista o alta sursa de finantare, in conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza 2 din Legea 98/2016/ art 225 alin.(1), lit c) teza a 2 din Legea 99/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, fiind imposibila incheierea contractului de achizitie publica.
Ofertantii din cadrul acestei proceduri inteleg ca autoritatea contractanta nu poate fi considerata raspunzatoare pentru vreun prejudiciu in cazul anularii procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia si indiferent daca autoritatea contractanta a fost notificata asupra existentei unui asemenea prejudiciu.
Ofertantii din cadrul acestei proceduri accepta utilizarea conditiilor speciale de mai sus/clauzei suspensive, asumandu-si intreaga raspundere in raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi in situatia descrisa.
Perioada maxima pentru care opereaza clauza suspensiva este 12 luni