Contractul cuprinde achiziţia, instalarea şi punerea în funcţiune a dispozitivelor medicale pentru Ambulatoriul Spitalului Găeşti.
Tododată, contractul va avea ca obiect si furnizarea, de catre Contractant, a serviciilor de training/instruire a personalului spitalicesc in vederea familiarizarii cu dispozitivele medicale ce fac obiectul acestei licitatii deschise si dobandirii cunostintelor specifice necesare operarii lor.
N...
Contractul cuprinde achiziţia, instalarea şi punerea în funcţiune a dispozitivelor medicale pentru Ambulatoriul Spitalului Găeşti.
Tododată, contractul va avea ca obiect si furnizarea, de catre Contractant, a serviciilor de training/instruire a personalului spitalicesc in vederea familiarizarii cu dispozitivele medicale ce fac obiectul acestei licitatii deschise si dobandirii cunostintelor specifice necesare operarii lor.
Necesitatea şi oportunitatea investiţiei DOTAREA UNITĂŢILOR DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ AMBULATORIE - AMBULATORIU SPITAL GAEŞTI, ORAS GAESTI.
Prin proiect se urmareste dotarea cu echipamente a ambulatoriului spitalului in vederea îmbunătăţirii accesului la asistenţă medicală şi a eficienţei spitalului din punctul de vedere al costurilor, prin favorizarea tratamentului ambulatoriu. Echipamentele vin in completarea modernizarilor si dotarilor obţinute prin proiectele realizate atat de primarie cat si de spital. Prin implementarea proiectului se va îmbunătăţi accesul persoanelor din zonele urbanului mic, rurale defavorizate şi marginalizate care apartin de spitalul orasenesc, la asistenţă medicală de bază prin cresterea complexitatii serviciilor medicale în cadrul asistenţei medicale ambulatorii, se va imbunatati eficienta ambulatoriului si implicit a spitatalului din punct de vedere al costurilor prin favorizarea tratamentului ambulatoriu.
Ambulatoriul de specialitate numit şi integrat cuprinde un număr de 10 specialităţi cu 15 cabinete medicale, ce deserveşte, alături de spital, o populaţie de cca 110.000 locuitori.
Deşi spitalul face eforturi financiare deosebite pentru dotarea acestui ambulator, cu toate ca în urma cu 6 ani a mai fost derulat un program guvernamental de dotare (program care în prezent a ieşit din perioada de monitorizare) totuşi uzura avansata prin numărul mare de utilizări dar şi progresul ştiinţei şi cerinţele pacienţilor şi ale medicilor, ne-au determinat sa aplicam pentru acest nou proiect menit şi gândit astfel încât sa umple o serie de goluri semnificative mai ales la specialităţile încărcate cu pacienţi dar şi la specialităţile pe care urmează sa le înfiinţam. Astfel aparatura pe care am prevăzut-o în acest nou proiect vine fie sa completeze goluri existente în dotarea corespunzătoare, fie sa asigure specialităţile noi care vor fi înfiinţate în foarte scurt timp. Un alt aspect de menţionat este faptul ca ambulatoriul de specialitate se întinde pe o suprafaţă mare pe doua niveluri şi, în plus, se intenţionează mărirea suprafeţei cu încă 6 cabinete de diferite funcţiuni ceea ce va aduce un plus de suprafaţă de cca 400 mp. În aceste condiţii un plus de aparatura este chiar util.
Din punct de vedere al resursei umane, este o problema importanta lipsa de cadre medicale specializate precum si atragerea acestora in orase mici. Astfel, existenta unor cabinete medicale bine dotate, cu echipamente performante , reprezinta o varianta de atragere a specialistilor .
Cu aceste dotări vrem sa creştem calitatea actului medical atât ca diagnostic cât şi ca tratament în condiţiile de costuri reduse ale unui ambulator integrat.
Obiectivul acestui proiect este extinderea numarului de sectii medicale cu 3 si dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Orăşenesc Găeşti pentru a îmbunătăţi accesul persoanelor la asistenţă medicală de bază, inclusiv la servicii de prevenţie şi de diagnostic şi tratament precoce. Obiectivele specifice ale proiectului sunt : - Extinderea ambulatoriului Spitalului Gaesti cu 1 specialitate - Dotarea ambulatorului spitalului cu echipamente specifice, mobilier si echipamente IT .
Oportunitatea finantarii a aparut prin Programul National de Redresare si Rezilienta, care urmareste să asigure un echilibru optim între priorităţile Uniunii Europene şi necesităţile de dezvoltare ale României, în contextul recuperării după criza COVID-19 care a afectat semnificativ ţara, aşa cum a afectat întreaga Uniune Europeană şi întreagul mapamond.