Obligaţii specifice:
1. Prezenta la santier: ori de cate ori se considera necesara, dar cel putin 16 ore cumular pe saptamana,
2. Participare la şedinţe lunare: obligatoriu pentru echipa de supervizor.
3. Participare la receptii partiale, la terminare, lucrari ascunse si finala: obligatoriu.
4. Analiza dispozitiilor de santier, situatii de lucrari, situatii de plata: maxim 5 zile lucratoare.
Indicatori proiectului
ATEN...
Obligaţii specifice:
1. Prezenta la santier: ori de cate ori se considera necesara, dar cel putin 16 ore cumular pe saptamana,
2. Participare la şedinţe lunare: obligatoriu pentru echipa de supervizor.
3. Participare la receptii partiale, la terminare, lucrari ascunse si finala: obligatoriu.
4. Analiza dispozitiilor de santier, situatii de lucrari, situatii de plata: maxim 5 zile lucratoare.
Indicatori proiectului
ATENTIE! SE VA URMARI INCLUSIV ATINGEREA OBIECTIVELOR SI INDICATORILOR DIN CERERE DE FINANTARE, DUPA CUM URMEAZA:
Indicatori din analiza financiară şi economice trebuie să fie actualizate prin grija proiectantului pentru reflectarea situaţiei după elaborarea PTh. A se vede ACB.
Lungimea reţelelor inteligente de transport si distribuţie a gazelor naturale: 53.839 m
Număr de branşamente: 1.846 buc
Procentul de branşare a locuinţelor: 99.91%
SRMP: 1 buc
sistem SCADA cu detecţie, monitorizare, interfaţa pentru dispecerat şi intervenţie: 1 buc
software şi automatizare: 1 buc
aplicaţie pentru consumători finali: 1 buc
Durabilitatea:
- Conductele min. 18 ani
- Utilaje, echipamente min. 10 ani
Cantităţile sunt detaliate în Caietul de sarcini şi Studiul de fezabilitate anexat documentaţiei de atribuire
Date contract de lucrări (mixt: proiectare şi execuţie)
VALOAREA TOTALĂ a contractului de proiectare + executie: 23.548.800,04 fără TVA
Contract de lucrări semnat: 257/11.01.2023
Ofertant selectat (asociere):
-MIRAD INSTAL-GAZ S.R.L.-lider asocierii
-ARSAN ARITMA VE INSAAT ANONIM SIRKETI-membru asocierii
-PARNER CONS INSTAG SRL-membru asocierii
Obligaţii generale conform normelor naţionale
Obligatiile contractuale conform normelor pentru diriginte de şantier:
A. în perioada de pregătire a investiţiei
1. verifică existenţa autorizaţiei de construire, precum şi îndeplinirea condiţiilor legale cu privire la încadrarea în termenul de valabilitate; 2. verifică concordanţa dintre prevederile autorizaţiei de construire, certificatului de urbanism, avizelor, acordurilor şi ale proiectului; 3. studiază proiectul, caietele de sarcini, tehnologiile şi procedurile prevăzute pentru realizarea construcţiilor; 4. verifică existenţa tuturor pieselor scrise şi desenate din proiect, inclusiv existenţa studiilor solicitate prin certificatul de urbanism sau prin avize şi concordanţa dintre prevederile acestora; 5. verifică existenţa expertizei tehnice în cazul lucrărilor de intervenţii asupra construcţiilor; 6. verifică respectarea reglementărilor cu privire la verificarea proiectelor de către verificatori de proiecte atestaţi şi însuşirea acestora de către expertul tehnic atestat, acolo unde este cazul; 7. verifică dacă este precizată în proiect categoria de importanţă a construcţiei; 8. verifică existenţa în proiect a programelor de faze determinante; 9. verifică existenţa proiectului sau a procedurilor de urmărire specială a comportării în exploatare a construcţiilor, dacă aceasta va fi instituită; 10. preiau amplasamentul şi reperele de nivelment şi le predau executantului, libere de orice sarcină; 11. participă, împreună cu proiectantul şi cu executantul, la trasarea generală a construcţiei şi la stabilirea bornelor de reper; 12. predau către executant terenul rezervat pentru organizarea de şantier; 13. verifică existenţa "Planului calităţii" şi a procedurilor/instrucţiunilor tehnice pentru lucrarea respectivă; 14. verifică existenţa anunţului de începere a lucrărilor la emitentul autorizaţiei şi la I.S.C.; 15. verifică existenţa panoului de identificare a investiţiei, dacă acesta corespunde prevederilor legale şi dacă este amplasat la loc vizibil;
B. în perioada execuţiei lucrărilor
1. urmăresc realizarea construcţiei în conformitate cu prevederile autorizaţiei de construire, ale proiectelor, caietelor de sarcini şi ale reglementărilor tehnice în vigoare; 2. verifică existenţa documentelor de certificare a calităţii produselor pentru construcţii, respectiv corespondenţa calităţii acestora cu prevederile cuprinse în proiecte; 3. interzic utilizarea produselor pentru construcţii fără certificate de conformitate, declaraţii de conformitate sau agrement tehnic; 4. interzic utilizarea de procedee şi echipamente noi, neagrementate tehnic sau cu agremente tehnice la care avizul tehnic a expirat; 5. verifică respectarea tehnologiilor de execuţie, aplicarea corectă a acestora în vederea asigurării nivelului calitativ prevăzut în documentaţia tehnică şi în reglementările tehnice; 6. verifică respectarea "Planului calităţii", a procedurilor şi instrucţiunilor tehnice pentru lucrarea respectivă; 7. interzic executarea de lucrări de către personal necalificat; 8. participă la verificarea lucrărilor ajunse în faze determinante; 9. efectuează verificările prevăzute în reglementările tehnice, semnează şi ştampilează documentele întocmite ca urmare a verificărilor, respectiv procese-verbale în faze determinante, procese-verbale de recepţie calitativă a lucrărilor ce devin ascunse etc.; 10. asistă la prelevarea de probe de la natura de punere în operă; 11. transmit către proiectant, prin intermediul investitorului, sesizările proprii sau ale participanţilor la realizarea construcţiei privind neconformităţile constatate pe parcursul execuţiei; 12. informează operativ investitorul privind deficienţele calitative constatate, în vederea dispunerii de măsuri şi, după caz, propun oprirea lucrărilor; 13. urmăresc respectarea de către executant a dispoziţiilor şi/sau a măsurilor dispuse de proiectant/de organele abilitate; 14. verifică, în calitate de reprezentant al beneficiarului, respectarea prevederilor legale în cazul schimbării soluţiilor tehnice pe parcursul execuţiei lucrărilor; 15. anunţă I.S.C. privind oprirea/sistarea executării lucrărilor de către investitor/beneficiar pentru o perioadă mai mare de timp, exceptând perioada de timp friguros, şi verifică punerea în siguranţă a construcţiei, conform proiectului; 16. anunţă I.S.C. privind reluarea lucrărilor la investiţiile la care a fost oprită/sistată executarea lucrărilor de către investitor/beneficiar pentru o perioadă mai mare de timp, exceptând perioada de timp friguros; 17. preiau documentele de la constructor şi proiectant şi completează cartea tehnică a construcţiei cu toate documentele prevăzute de reglementările legale; 18. urmăresc dezafectarea lucrărilor de organizare de şantier şi predau terenul deţinătorului acestuia.
C. la recepţia lucrărilor
1. asigură secretariatul comisiei de recepţie la terminarea lucrărilor şi întocmesc actele de recepţie; 2. urmăresc soluţionarea obiecţiilor cuprinse în anexele la procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor şi îndeplinirea recomandărilor comisiei de recepţie; 3. predau către investitor actele de recepţie şi cartea tehnică a construcţiei după efectuarea recepţiei finale.