Se va încheia un acord-cadru de prestări servicii de întreţinere a echipamentelor de tip grupuri de refrigerare (chiller) cu absorbţie şi centrale de de ventilare mecanica (cu tratare a aerului) cu o durată de 48 de luni.
Serviciile se vor presta timp de 4 ani neîntrerupt pentru grupuri de refrigerare şi turnuri de răcire, înfuncţie de temperatura exterioară, pentru asigurarea parametrilor microclimatici în clădire, co...
Se va încheia un acord-cadru de prestări servicii de întreţinere a echipamentelor de tip grupuri de refrigerare (chiller) cu absorbţie şi centrale de de ventilare mecanica (cu tratare a aerului) cu o durată de 48 de luni.
Serviciile se vor presta timp de 4 ani neîntrerupt pentru grupuri de refrigerare şi turnuri de răcire, înfuncţie de temperatura exterioară, pentru asigurarea parametrilor microclimatici în clădire, conform proiectului.
În vederea exploatării şi menţinerii la parametrii proiectaţi a echipamentelor de climatizare şi ventilaţie, prestatorul va efectua operaţii de întreţinere şi reparaţii.
Operaţiile de întreţinere vor fi executate la locul de funcţionare a echipamentelor.
Serviciile ce vor fi contractate sunt, în principal, următoarele :
I. La grupurile de refrigerare şi turnurile de răcire :
a) Inspecţie zilnică : întreţinerea şi menţinerea vacuumului chillerelor, purjarea, înregistrarea datelor de funcţionare, altele, conform Manualului tehnic al echipamentelor, furnizarea şi înlocuirea uleiului necesar funcţionării grupurilor de refrigerare;
b) Inspecţie periodică : întreţinerea pompei de purjare (conform Tabelului nr. 9.2 din Manualul instrucţiunilor de exploatare, întreţinere, repararea şi urmărirea comportării în timp a instalaţiilor de încălzire-climatizare, anexat prezentului referat de necesitate);
c) Controlul apei de răcire : controlul temperaturii, controlul calităţii apei pentru apa de răcire, curăţirea chimică şi mecanică, controlul soluţiei, controlul arderii;
d) Efectuarea tuturor operaţiunilor de scoatere din starea de conservare şi punere în funcţiune a grupurilor de refrigerare şi a turnurilor de răcire cel mai târziu până la data de 07 aprilie a fiecărui an (2019-2023), conform specificaţiilor producătorului (Hyundai) dintre care : scoaterea azotului din cele două unităţi chiller, vacuumare, verificarea completă a pompelor de circulaţie, verificarea completă a tablourilor de alimentare electrică şi automatizare, verificarea senzorilor şi armăturilor de comandă, verificarea funcţionării ventilatoarelor turnurilor de răcire;
e) Efectuarea tuturor operaţiunilor de punere în starea de conservare a grupurilor de refrigerare şi a turnurilor de răcire până cel mai târziu la data de 30 octombrie a fiecărui an, conform specificaţiilor producătorului (Hyundai), dintre care : umplerea cu azot a grupurilor de refrigerare în vederea conservării;
f) Asigurarea parametrilor climatici în clădire conform specificaţiilor proiectului de instalaţii termo-ventilare în perioada contractată;
g) Urmarea procedurii de “stop” în cazuri de avarie (de ex. în cazul întreruperii furnizării energiei electrice).
II. La centralele de tratare a aerului (33 buc.) :
a) Grup motor-ventilator : verificări : tensiunea şi starea curelei, fixarea fuliei, nivelul de zgomot, starea de curăţenie a rotorului : de 2 ori / lună; se vor curăţa şi regla ori de câte ori este necesar;
b) Filtre sintetice : verificare a stării de curăţenie săptâmânal; înlocuirea acestora bi-anual, până la data de 30 martie a fiecărui an şi data de 30 octombrie a fiecărui an; ridicarea filtrelor uzate în vederea reciclării sau distrugerii intră în sarcina prestatorului;
c) Curele de transmisie : se vor înlocui anual;
d) Schimbătoare de căldură : verificarea stării de curăţenie a schimbătoarelor de căldură şi a tăvii de condens, curăţarea acestora ori de câte ori este necesar, dar cel puţin o dată anual, preferabil la data înlocuirii filtrelor în perioada de primăvară;
e) Pompe de circulaţie : verificarea bunei funcţionări şi a zgomotelor în funcţionare : săptămânal;
f) Asigurarea funcţionării centralelor de tratare a aerului în parametrii proiectaţi în perioada contractată.
III. La tablourile de automatizare a chillerelor şi centralelor de tratare a aerului :
a) verificarea stării fizice a elementelor electrice şi electronice : bilunar; repunerea acestora în funcţiune ori de câte ori este nevoie;
b) inspectare cu camera de termografiere în vederea depistării eventualelor defecte : lunar.
Condiţii tehnice de calitate
Pentru întocmirea ofertei şi pentru efectuarea operaţiilor specificate în prezentul referat de necesitate, potenţialii participanţi la procedura de achiziţie vor putea vizita locaţiile în care sunt amplasate echipamentele, însoţiţi de un reprezentant al beneficiarului pentru a identifica cu exactitate echipamentele, starea fizică a acestor, precum şi eventualele defecte ale acestora.
Toate piesele, subansamblele şi materialele utilizate trebuie să corespundă legislaţiei şi actelor normative în vigoare. Cele care nu corespund acestor prevederi vor fi considerate neconforme.
Este necesar să se folosească subansamble şi piese originale sau compatibile, identice cu cele existente sau echivalente.
După operaţiile de întreţinere toate echipamentele vor avea cel puţin caracteristicile iniţiale, conform specificaţiilor tehnice ale echipamentelor.
Ofertantul trebuie să aibă ca obiect de activitate efectuarea operaţiilor de instalare sau întreţinere şi reparaţii echipamente de ventilaţie şi climatizare.
Cerinţe speciale de securitate şi sănătate în muncă
Personalul de execuţie va fi autorizat, conform normelor specifice de securitatea muncii, pentru instalaţii de ventilaţie şi climatizare, pentru instalaţii electrice şi instalaţii de furnizare a gazelor naturale, conform normelor specifice ISCIR pentru instalaţii sub presiune.
Prestatorul va instrui personalul propriu care execută lucrările, cu normele specifice de securitatea muncii pentru acest gen de lucrări.
Personalul prestatorului va respecta toate indicaţiile beneficiarului legate de securitatea muncii la locul de prestare a activităţii de întreţinere şi reparare.
Prestatorul este pe deplin şi în exclusivitate responsabil în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale referitoare la protecţia muncii, sănătatea şi securitatea în muncă.
În activitatea de prestare a serviciilor, prestatorul trebuie să respecte reglementările obligatorii referitoare la protecţia muncii, la prevenirea şi stingerea incendiilor şi la protecţia mediului.
În situaţia în care se produce un accident de muncă în care este implicat un lucrător al prestatorului, acesta se înregistrează de către prestator.
Cerinţe privind recepţia
După executarea operaţiilor de întreţinere şi/sau reparaţii, se va verifica de către prestator, împreună cu reprezentantul biroului tehnic al beneficiarului, funcţionarea corespunzătoare a echipamentelor supuse acestor operaţii. În acest sens, prestatorul va fi dotat cu instrumente specifice de masură şi control (termometre, anemometre, higrometre, orice alte instrumente necesare).
După executarea operaţiilor de reparaţii, se va verifica de către prestator, împreună cu reprezentantul biroului tehnic al beneficiarului, starea de curăţenie a zonelor de lucru şi a căilor de acces a muncitorilor şi materialelor, care trebuie să fie cel puţin similară cu starea acestora din momentul predării frontului de lucru.
La încheierea tuturor lucrărilor de întreţinere se va încheia Proces verbal de recepţie.
Garanţie
Prestatorul va oferi garanţie pentru lucrările efectuate şi pentru piesele şi materialele utilizate în cadrul activităţii de service. Perioada de garanţie va fi de minimum 6 luni pentru manoperă şi 12 luni pentru piesele înlocuite, sau conform garanţiei oferită de producator, cu excepţia filtrelor de aer ale centralelor de tratare a aerului, de la data semnării procesului verbal de recepţie.