Caracteristici generale:
Standul trebuie să aibă un aspect modern, inovator si să fie uşor de pus în practică din punct de vedere al construcţiei. Având în vedere că Ministerul Culturii şi ldentităţii Naţionale închiriază suprafeţe de 30, 50, 100 şi 150 mp, standul trebuie să fie alcătuit din module, care să poată fi dispuse în mod diferit în funcţie de spaţiul disponibil.
Standul trebuie să fie transportat şi manevrat uş...
Caracteristici generale:
Standul trebuie să aibă un aspect modern, inovator si să fie uşor de pus în practică din punct de vedere al construcţiei. Având în vedere că Ministerul Culturii şi ldentităţii Naţionale închiriază suprafeţe de 30, 50, 100 şi 150 mp, standul trebuie să fie alcătuit din module, care să poată fi dispuse în mod diferit în funcţie de spaţiul disponibil.
Standul trebuie să fie transportat şi manevrat uşor, astfel încât să poată fi compus şi recompus fără daune. Din acest motiv va fi alcătuit din materiale solide ce vor compune obiecte modulabile, care să permită montarea/ demontarea de minimum 20 de ori, pe parcursul a 3 ani.
Standul trebuie să fie iluminat foarte bine, puternic, în orice zonă a lui. Lumina va fi focalizată, în special, pe cărţile expuse şi pe zona de evenimente.
Standul va fi semnalizat prin cel puţin un avertizor cu inscripţia România, amplasat astfel încât să poată fi văzută în cadrul halei. Acesta va avea între 30/100 cm si 50/150 cm.
Suprafaţa standului trebuie să fie acoperită cu mochetă/ plăci de pardoseală, astfel încât acestea să acopere cimentul care alcătuieşte podeaua halei. ln cazul unei podele înălţate, este necesar să fie asigurat accesul persoanelor cu dizabilităţi.
Pe baza experienţei reprezentanţilor Serviciului Cultură Scrisă şi pe baza necesităţilor observate la târgurile internaţionale de carte, la dimensiunile de 100 şi 150 mp, standul trebuie să fie alcătuit din:
A. Zona de expunere şi expoziţie
1. Suport de expunere pentru cărţi - circa 400 de volume, amplasate pe rafturi/ etajere/alte soluţii. Suportul pentru cărţi nu va depăşi înălţimea de 180 cm.
2. Etichete pentru delimitarea zonelor pe domenii: beletristică, non-ficţiune, carte de copii, poezie, albume, precum şi o zonă specială cu eticheta aferentă, cu menţiunea „Cele mai frumoase cărţi din România".
3. Un info-desk de circa 200 cm (lungime)/80 cm (înălţime)/50 cm (lăţime), cu conectare la priză, rafturi/spaţiu de depozitare pentru materiale promoţionale, un scaun.
4. Zonă de întâlniri profesionale (editori, autori, public etc): minimum 3 mese cu câte 3-4 scaune fiecare, in funcţie de viziunea autorului. În variantele standului de 30 mp şi 50 mp, zona de întâlniri profesionale şi cea de evenimente (a se vedea mai jos) vor funcţiona alternativ şi vor fi alcătuite din aceleaşi piese.
5. O structură care să permită expunerea unor cărţi de artă şi/sau a unor fotografii.
B. Zona de evenimente şi oficiu
1. Spaţiu/structură pentru evenimente alcătuit/ă din: masă/mese şi scaune pentru 6 vorbitori, panou pe care se anunţă detaliile evenimentului: participanţi, moderator, titlu etc şi locuri destinate publicului participant la eveniment (minimum 20, maximum 50 persoane), care pot fi scaune, taburete, cuburi, gradene etc. Aşezarea vorbitorilor şi a participanţilor în această zonă nu va împiedica vizitarea expoziţiei de carte sau a celei de fotografie.
În cadrul spaţiului de evenimente va exista şi o soluţie pentru integrarea sistemului audio al Ministerului, compus din două boxe cu stativ, staţii de microfoane şi mixer.
2. Un oficiu (cu rolul de depozit pentru cărţi şi alte materiale, loc pentru depozitat haine pe parcursul evenimentelor, dotat cu cuiere). Acesta va fi din material solid şi închis cu cheie, pentru a asigura securitatea materialelor depozitate. Oficiul va include şi tabloul electric al standului, minimum 5 prize, o masă, o cafetieră).
Participanţii pot prezenta un portofoliu de lucrări cu tematica unui stand de prezentare la târguri internaţionale (de carte sau cu alt profil). De asemenea, vor putea fi aduse şi alte propuneri privind diverse aspecte de utilitate sau de aspect.
OBS:
Operatorii economici interesati de participarea la acest studiu de piata, si ulterior la procedura prin care se va atribui construirea acestui stand, sunt rugati sa contacteze reprezentantul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, respectiv pe domnul Alexandru POPESCU la nr. de tel +40 0212243689, 0725.8045.28 sau e-mail alexandru.popescu@cultura.ro.