Thermoenergy Group SA Bacău doreşte atribuirea prin achiziţie publică a activităţii de elaborare a studiului de fezabilitate care se va integra în documentaţia necesară aplicării pentru finanţarea proiectului "Centrala de cogenerare hibrida".
Contextul realizării acestei achiziţii de servicii
Odată cu accederea României în Uniunea Europeană, una din oportunităţile acestui statut şi proces, dictat de nevoia de dezvoltare ş...
Thermoenergy Group SA Bacău doreşte atribuirea prin achiziţie publică a activităţii de elaborare a studiului de fezabilitate care se va integra în documentaţia necesară aplicării pentru finanţarea proiectului "Centrala de cogenerare hibrida".
Contextul realizării acestei achiziţii de servicii
Odată cu accederea României în Uniunea Europeană, una din oportunităţile acestui statut şi proces, dictat de nevoia de dezvoltare şi atingere a aceluaşi nivel economic şi social cu celelate ţări membre ale Uniunii, o reprezintă finanţarea neramburasabilă prin mecanismele financiare instituite la nivel european pentru toţi membrii Uniunii.
La nivel european şi naţional există un cadru instituţional financiar foarte bine organizat, fiind stabilite mecanisme de finanţare pentru diferite domenii şi probleme cu caracter comun tuturor membrilor. Unul din aceste mecanisme îl reprezintă Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Pilonul I. Tranziţia verde, Componenta 6 – Energie, Măsura de investiţii 3 - Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaze, flexibile şi de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică şi termică (CHP) în termoficarea urbană, în vederea realizării unei decarbonizări profunde.
Obiectivele acestei strategii sunt:
• Asigurarea continuităţii, calităţii şi siguranţei alimentării cu energie termică a populaţiei;
• Creşterea eficienţei în alimentarea cu energie termică a populaţiei;
• Modernizarea şi extinderea SACET în condiţii de eficienţă utilizând fonduri proprii, fonduri atrase şi fonduri europene;
• Decarbonarea sistemului de încălzire / răcire, respectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul municipiului Bacău.
Termenul până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legatură cu documentaţia de atribuire, este de 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor , conform art. 172 alin (1) din Legea nr. 99/2016 privind achiziiţile sectoriale .
Entitatea contractantă va răspunde, o singură dată, în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 3-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor, conform art. 173 alin(2) din Legea nr. 99/2016 privind achiziţile sectoriale .
Ofertantul poate să viziteze amplasamentul pentru a obţine datele necesare pentru elaborarea ofertei, împreună cu o persoană desemnată din partea Entităţii Contractante.
Planificarea vizitei se va face prin intermediul datelor de contact prevăzute în Fişa de date a achiziţiei. Potenţialii ofertanţi care intenţionează să viziteze amplasamentul, trebuie să transmită cu cel puţin 1 zi lucrătoare înainte de data stabilită pentru vizita amplasamentului, o scrisoare prin care îşi anunţă intenţia de a participa la vizită. Participanţii la vizita amplasamentului îsi vor asigura mijloacele de transport în vederea efectuării vizitei. Pentru toti operatorii economici interesati , data stabilita pentru vizitarea amplasamentului este a 3-a zi lucrătoare de la data publicării anunţului (exclusiv ziua publicării).