SERVICIILE SOLICITATE: ACTIVITĂŢILE CE VOR FI REALIZATE
Prezentul caiet de sarcini presupune următoarele cerinţe de proiectare:
a) Studiu de fezabilitate completat cu elemente specifice din conţinutul cadru al Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie care să respecte conţinutul – cadru prevăzut în anexa nr. 4, completat cu elemente specifice din conţinutul – cadru al anexei nr. 5 prevăzute în HG nr. 907/2016 pr...
SERVICIILE SOLICITATE: ACTIVITĂŢILE CE VOR FI REALIZATE
Prezentul caiet de sarcini presupune următoarele cerinţe de proiectare:
a) Studiu de fezabilitate completat cu elemente specifice din conţinutul cadru al Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie care să respecte conţinutul – cadru prevăzut în anexa nr. 4, completat cu elemente specifice din conţinutul – cadru al anexei nr. 5 prevăzute în HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.
Studiu de fezabilitate este documentaţia tehnico – economică elaborată fără a se limita la datele şi informaţiile cuprinse în Nota conceptuală şi Tema de proiectare aprobate de către Ministerul Justiţiei şi propune minim două scenarii/ opţiuni tehnico – economice optime pentru realizarea obiectivului mixt de investiţii.
Documentaţia va prelua condiţiile impuse prin avize şi acorduri solicitate prin Certificatul de urbanism.
Elementele specifice din conţinutul – cadru al documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie care va completa Studiu de fezabilitate, vor fi conform concluziilor din raportul de expertiză tehnică şi a soluţiilor recomandate în auditul energetic.
Devizul general şi devizul pe obiect este parte componentă a Studiului de fezabilitate prin care se stabileste valoarea totală estimativ, exprimată în lei şi în euro a cheltuielilor necesare realizării obiectivului de investiţii.
Devizul general se structurează pe capitole şi subcapitole de cheltuieli. În cadrul fiecărui capitol/subcapitol de cheltuieli se înscriu cheltuielile estimate aferente realizării obiectului/obiectelor de investiţii din cadrul obiectivului de investiţii.
Metodologia de elaborare a devizului general şi a devizului pe obiect este prevăzută în anexa nr. 6 la HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul - cadru al documentaţiilor tehnico – economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.
Devizul general şi devizul pe obiect se elaborează cu respectarea conţinuturilor – cadru prevăzute în anexa nr. 7 şi anexa nr. 8 la HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul – cadru al documentaţiilor tehnico – economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.
Documentaţia de proiectare va respecta prevederile studiilor, analizelor, rapoartelor de specialitate, necesare fundamentării proiectului, luându-se în calcul cele două scenarii recomandate prin acestea/ se vor prezenta minim două soluţii. Soluţia tehnică propusă şi acceptată, prin proiect, va corespunde în totalitate scopului/obiectivelor acestora.
b) Studiu geotehnic întocmit în conformitate cu Ordinul MDRAP nr. 1330/2014 pentru aprobarea reglementării tehnice "Normativ privind documentaţiile geotehnice pentru construcţii", indicativ NP 074-2014.
Studiu geotehnic este o documentaţie tehnică necesară la construirea, extinderea, consolidarea unui obiectiv, în vederea furnizării informaţiilor necesare proiectării acestuia, obţinută după parcurgerea etapelor următoare: cercetarea terenului de fundare, prin executarea unuia sau mai multe foraje geotehnice, prelevarea de probe urmată de analizarea acestor probe într-un laborator atestat şi realizarea în final a documentaţiei geotehnice;
c) Studiu topografic întocmit în conformitate cu Ordinul ANCPI nr. 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară.
Studiu topografic consemnează parametrii topometrici ai terenului analizat şi asigură reprezentarea grafică a acestuia (ridicări nivelmetrice, ridicări topografice, randări 3D ale terenului, hărţi în curbe de nivel, ridicări cadastrale). Studiu topografic cuprinde toate măsurătorile tehnice necesare elaborării şi aplicării pe teren a proiectelor pentru construcţii, executării lucrărilor topografice pe parcursul edificării şi exploatării acestora.
Construcţiile proiectate sunt transpuse pe teren faţă de punctele reţelei de sprijin sau de obiectele existente pe teren şi în proiect. Legarea proiectului de teren constă în calculul coordonatelor punctelor caracteristice ale construcţiei sau ale anexelor construcţiei în acelaşi sistem de axe în care sunt date coordonatele punctelor caracterisitice ale construcţiei, determinarea valorilor liniare şi unghiulare care caracterizează poziţia construcţiei proiectate faţă de obiectele existente în tere;
d) Expertiză tehnică care să stabileacă soluţii şi măsuri ce se impun pentru realizarea lucrărilor de modernizare şi extindere. Expertiza tehnică se elaborează cu respectarea reglementărilor tehnice în vigoare, de către experţi tehnici atestaţi tehnico – profesional.
Obligaţiile şi răspunderile experţilor tehnici sunt prevăzute în Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, precum şi actele subsecvente acesteia, HG 925/1995 pentru aprobarea Regulamentului de verificare şi expertizare tehnică de calitate a proiectelor, a execuţiei lucrărilor şi a construcţiilor, Ordinul MDRAP nr. 2264/2018 pentru aprobarea Procedurii privind atestarea verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici în construcţii.
Această activitate este necesară pentru conformarea cu cerinţele HG nr. 907/2016, privind etapele de elaborare şi conţinutul cadru al documentaţiilor tehnico – economice aferente obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice şi a legislaţiei în construcţii. În baza concluziilor raportului de expertiză tehnică se va elabora elementele specifice ale documentaţiei de avizare pentru lucrările de intervenţii care trebuie să completeze Studiul de fezabilitate.
e) Auditul energetic, conform Legii 372/2005, privind performanţa energetică a clădirilor, în scopul identificării principalelor caracteristici termice şi energetice ale şi economic, a soluţiilor de reabilitare sau modernizare termică şi energetică a construcţiei şi a instalaţiilor aferente acesteia;
Această activitate este necesară pentru conformarea cu cerinţele HG nr. 907/2016, privind etapele de elaborare şi conţinutul cadru al documentaţiilor tehnico – economice aferente obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice şi a legislaţiei în construcţii. În baza concluziilor raportului de autit energetic se va elabora elementele specifice ale documentaţiei de avizare pentru lucrările de intervenţii care trebuie să completeze Studiul de fezabilitate.
f) Documentaţiile necesare pentru obţinerea avizelor/acordurilor stabilite prin Certificatul de urbanism la faza SF;
g) Scenariu de Securitate la incendiu şi Cererea pentru emiterea Avizului de Securitate la incendiu întocmite în conformitate cu Anexa 13 şi Anexa 14 din Decizia nr. 500494/2017 pentru aprobarea Normelor privind desfăsurarea activităţiilor de apărare împotriva incendiilor în sistemul administraţiei penitenciare. Scenariu de Securitate la incendiu va fi verificat pentru cerinţa de calitate C – securitate la incendiu pentru construcţii şi instalaţii (Cc şi Ci).