Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://www.e-licitatie.ro/pub).
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/ informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire cu 22 zile înainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.
Entitatea contractantă va raspunde în mod clar şi complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare in lega...
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://www.e-licitatie.ro/pub).
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/ informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire cu 22 zile înainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.
Entitatea contractantă va raspunde în mod clar şi complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire în a 12-a zi înainte de data limita de depunere a ofertelor. Entitatea contractantă nu va raspunde la solicitarile de clarificari transmise dupa data limita stabilita.
Serviciile de elaborare Studiu de Fezabilitate pentru "Electrificarea liniei feroviare Răduleşti – Giurgiu Nord"constau în elaborarea studiului de fezabilitate în conformitate cu legislaţia şi reglementările tehnice în vigoare.
Pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, Contractantul va respecta actele normative şi de reglementare specifice infrastructurii feroviare, construcţii, aplicabile, în vigoare, în vederea prezentării unui proiect ˮmaturˮ, care să corespundă celei mai eficiente soluţii din punct de vedere tehnico – economic, pentru care să se aprobe asigurarea sursei de finanţare pentru implementarea obiectivului de investiţie, cu asigurarea specificaţiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României şi respectarea conformităţii standardelor impuse pentru Coridoarele Europene şi Coridoarele TEN-T, având în vedere că electrificarea liniei de cale ferată Răduleşti – Giurgiu Nord este totodată varianta optimă pentru minimizarea impactului asupra mediului datorat traficului de marfă în zona Parcului Natural Comana, prin preluarea traficului de marfă de pe ruta Bucureşti Nord – Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră.
Contractantul va îndeplini, în cadrul contractului de prestări servicii sectorial, următoarele obiective specifice:
• creşterea vitezei medii de circulaţie a trenurilor;
• creşterea atractivităţii transportului feroviar pe tronsonul respectiv;
• minimizarea efectelor negative asupra mediului;
• creşterea volumului de transport pe calea ferată;
• descongestionarea traficului feroviar din Bucureşti si zonele limitrofe;
• menţinerea şi, eventual, atragerea de noi transporturi de pe Coridorul European de Marfă RFC 7 Praga – Atena pe teritoriul României;
• creşterea veniturilor CFR din taxa de utilizare a infrastructurii
Durata contractului este de 9 luni.
Durata de prestare a serviciilor este de 8 luni de la data de începere a prestării serviciilor, la care se adaugă 1 lună necesară activităţilor de verificare şi aprobare a documentelor/livrabilelor de către Entitatea Contractantă, inclusiv emiterea de către Entitatea Contractantă a Certificatului de Finalizare a obligaţiilor prevăzute în Contract.
În situaţia în care prestarea serviciilor nu se încadrează în planul de lucru pentru activităţile/ serviciile soliciate în caietul de sarcini, durata contractului sectorial de prestări servicii poate fi prelungită peste perioada menţionată, fără costuri suplimentare. Această prelungire a duratei contractului se poate face numai în cazuri bine justificate, când finalizarea unei activităţi depinde de aprobări care întârzie din cauze ce nu pot fi imputate ca fiind exclusiv din vina Contractantului. În cazul în care este necesară modificarea documentaţiei, durata contractului se poate prelungi până la aprobarea prin Hotărâre de Guvern a Indicatorilor Tehnico-Economici ai Investiţiei şi a Surselor de Finanţare necesare pentru implementarea investiţiei, fără costuri suplimentare.