Obiectivul principal al acestui proiect consta in amenajarea unui parc si asigurarea dezvoltarii spatiale durabile, a zonelor verzi urbane, modernizarea si regenerarea acestora, asigurarea confortului si sigurantei cetatenilor . In amenajarea viitorului parc, se vor impune masuri de gestionare minimale, vor fi incluse asociatiile vegetale naturale si protejarea elementelor componente ale mediului ambiant. Se vor păstra toat...
Obiectivul principal al acestui proiect consta in amenajarea unui parc si asigurarea dezvoltarii spatiale durabile, a zonelor verzi urbane, modernizarea si regenerarea acestora, asigurarea confortului si sigurantei cetatenilor . In amenajarea viitorului parc, se vor impune masuri de gestionare minimale, vor fi incluse asociatiile vegetale naturale si protejarea elementelor componente ale mediului ambiant. Se vor păstra toate speciile de arbori viabili.
Plantele propuse pentru amenajările incluse in acest proiect, ofera pe termen lung identitate locala si atractivitate vizuala, pe tot parcursul anului, fiind specii rezistente la poluare, care se adapteaza conditiilor de mediu instabile.
Viitorul parc poate fi împărţit în mai multe zone:
1) Zona de biodiversitate – unde se poate observa cu usurinţă flora si fauna existentă. Se pot identifica habitate, ecosisteme, specii, cartografierea unităţii, evaluarea şi monitorizarea unităţilor de habitat.
2) Zona de sport si recreere, zona ce va fi stabilita pe zone plane ale parcului. Include o varietate de bare orizontale şi echipamente sportive. Dacă este posibil, astfel de zone sunt plasate lângă corpurile de apă.
3) Zona de recreere pentru copii include diferite locuri de joacă, care sunt împărţite pe categorii de vârstă.
4) Zona de odihnă : aceasta este o zonă pentru plimbare. Include spaţii verzi, o varietate de mobilier urban şi foişoare. Astfel de zone sunt situate în adâncurile zonei parcului. De obicei situat la distanta maxima fata de drumuri.
5) Zonă de promenadă situată de-a lungul lacului Plumbuita si a lacului Valea Saulei.
Acestea sunt doar principalele zone care sunt prezente în majoritatea parcurilor. De fapt, pot fi mult mai multe zone posibile, în funcţie de tipul de parc care va fi amenajat.
Conceptul urmarit este crearea unui parc ce ofera o mare diversitate de ambiante, de tehnici de amenajare. Parcurile si spatiile verzi de astazi trebuie sa aiba un rol de generator de comuniune sociala, accesibila tuturor, educativa pentru toti.
Zona amenajata in cadrul acestui proiect va atrage toti locuitorii din Capitală, din zonele cartierelor Tei, Plumbuita, Colentina dar poate si turisti sau iubitori de biodiversitate. Viitorul parc, datorita biodiversitatii sale va oferi un suport educativ si va putea fi folosit ca locatie de desfasurare a activitatilor scolare cu profil ecologic.
Plantarea florilor anuale, bianuale, a bulbilor de flori, se va face diversificat, astfel, in combinatie cu gazonul sa ofere viziunea unei pajisti, astfel aceasta amenajare peisagera, să poată oferi vizitatorului adevarate experiente vizuale si olfactive, ii poate transmite sentimente placute si il poate ajuta sa scape de stresul cotidian prin aceasta terapie peisagistica.
Prin amenajarea peisagistica se poate pune in valoare o anumita zona prin directionarea privitorului, prin filtrarea imaginilor, prin realizarea de jocuri de umbra si lumina, culoare si textura.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor este de 8 zile. Raspunsurile la solicitarile de clarificari cu privire la documentatia de atribuire vor fi publicate în SEAP, la Sectiunea "Lista,clarificari, notificari si decizii" din cadrul anuntului de participare simplificat.
Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări în a 5-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor, conform art. 161 din Legea 98 /2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare.