Proiectarea lucrărilor se va face în conformitate cu HG 907/2016, Legea nr. 50/1991 şi va cuprinde următoarele faze:
1. Elaborare SF (studiu de fezabilitate)
Documentaţia va cuprinde:
Studii de teren geotehnic şi topografic (vizat OCPI) necesare pentru amplasarea cladirii;
Expertiză tehnică in conformitate cu C254/2017 privind cazurile particulare de expertizare tehnică a clădirilor pentru cerinţa fundamentală "rezistenţă m...
Proiectarea lucrărilor se va face în conformitate cu HG 907/2016, Legea nr. 50/1991 şi va cuprinde următoarele faze:
1. Elaborare SF (studiu de fezabilitate)
Documentaţia va cuprinde:
Studii de teren geotehnic şi topografic (vizat OCPI) necesare pentru amplasarea cladirii;
Expertiză tehnică in conformitate cu C254/2017 privind cazurile particulare de expertizare tehnică a clădirilor pentru cerinţa fundamentală "rezistenţă mecanică şi stabilitate", dat fiind construirea in imediata apropiere a constructiei existente a Complexului de natatie si kinetoterapie;
Devizul general al investitiei, devizele pe obiecte si capitole de deviz general.
Studiul privind posibilitatile utilizarii unor sisteme alternative de eficienta ridicata pentru cresterea performantei energetice;
Avizele detinatorilor de retele pentru asigurarea utilitatilor (analiza de consum/solutii tehnice)
Acceptarea ulterioara a SF-ului este conditionata de acceptarea prealabila a solutiei de arhitectura si de functional de catre beneficiar. In acest sens se va intocmi un Proces verbal de acceptare a solutiei de arhitectura.
Se solicita ca prezentarea acestor variante sa se faca dupa elaborarea expertizei tehnice in conformitate cu C254/2017 privind cazurile particulare de expertizare tehnică a clădirilor pentru cerinţa fundamentală "rezistenţă mecanică şi stabilitate", dat fiind construirea in imediata apropiere a constructiei existente a Complexului de natatie si kinetoterapie, astfel incat solutiile propuse sa fie viabile si realizabile.
2. Elaborare DTAC + DTOE (documentaţie tehnică pentru autorizarea lucrărilor de construire +
documentaţie tehnică pentru autorizarea executării organizării lucrărilor), inclusiv întocmire documentaţii pentru obţinerea avizelor de specialitate, solicitate prin Certificatul de urbanism atasat la prezenta documentatie de achizitie.
Obţinerea, în numele şi pentru beneficiar (autoritatea contractantă), a avizelor de specialitate solicitate prin CU şi a Autorizaţiei de construire intră în sarcina proiectantului (ofertantului). Se va elabora si aviza ISU si Scenariul de securitate la incendiu.
Plata taxelor necesare obţinerii avizelor şi Autorizaţiei de Construire sunt suportate prin cuprindere in oferta de către Ofertant.
Ofertantul răspunde şi de prelungirea valabilităţii CU, dacă situaţia o impune.
Conţinutul DTAC, DTOE va fi cel prevăzut în Anexa nr. 1 din Legea nr. 50 / 1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii cu modificările şi completările ulterioare.
DTAC va fi verificata de verificatori atestati, in conditiile legii. Verificarea tehnica a documentatiei este tot in sarcina ofertantului. Alegerea verificatorului se face de catre Autoritatea contractanta si nu este cuprinsa in contract.
3. Elaborare PT+DE (proiect tehnic şi detalii de execuţie)
Conţinutul PT+DE va fi cel prevăzut în HG nr. 907 / 2016.
Proiectul tehnic, inclusiv detaliile de execuţie, se vor elabora pe categorii de lucrări: rezistenţă, arhitectură, instalaţii sanitare, instalaţii termice+ventilaţii, instalaţii electrice de curenţi tari, instalaţii electrice de curenţi slabi.
Verificarea tehnică a documentaţilor tehnice: DTAC+DTOE, PT+DE, intră în sarcina proiectantului (ofertantului). Verificarea se va realiza cu respectarea prevederilor Legii 10/1995 (cu modificările şi completările ulterioare).
Alegerea (angajarea) Verificatorului tehnic se face de către Beneficiar. Plata pentru serviciile prestate de către acesta se face de către Ofertant.
Prezentarea şi susţinerea cu explicaţii a documentaţiei în faţa Verificatorilor tehnici autorizaţi se face de către Proiectant. Modificările solicitate de Verificatorul tehnic, ca urmare a analizării documentaţiei tehnice prezentate de Proiectant spre verificare, se vor efectua de Proiectant pe propria răspundere şi cheltuială.
PT-ul va cuprinde obligatoriu si antemasuratorile cantitatilor de lucrari, chiar daca HG 907/2016 nu prevede expres acest lucru. Nu se accepta doar anexarea Listelor cu cantitati de lucrari.
4. Asistenţă tehnică ATh şi urmărirea execuţiei UE pe parcursul derulării execuţiei lucrărilor
Se prestează pe întreaga perioadă de execuţie a lucrărilor, de la data emiterii Ordinului de începere a lucrărilor până la admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor.
Include participarea proiectantului la verificările de calitate şi la fazele determinante conform programelor de control a calităţii lucrărilor, pe specialităţi, emiterea dispoziţiilor de şantier modificatoare şi chiar obţinerea unei noi autorizaţii, dacă situaţia o impune.
Proiectantul are obligaţia de a propune soluţii tehnice pentru lucrările proiectate ce nu corespund cu situaţia reală din teren. Soluţiile propuse trebuie să se încadreze financiar în valoarea contractată a lucrărilor si a Devizului General aprobat.
Dispoziţiile de şantier, semnate şi verificate în condiţiile legii, vor fi întocmite de proiectant, numai la solicitarea beneficiarului şi doar în vederea schimbării eventualelor soluţii tehnice, fără modificarea valorii contractului.