Ambalate la 20 kg
Pastele fainoase se obtinute din faina de grau dur,porumb, apa si sare (cu sau fara oua) fara aditivi.
Ele se pot fabrica in urmatoarele forme:
- paste scurte (Cochilii, tuburi, cornete, inele, spitale, etc)
Proprietati organoleptice:
Aspect: suprafata neteda, fara urme de faina neframantata, translucide, in ruptura, cu aspect sticlos, fara fisuri, dimensiuni uniforme
Culoare: galbena- aurie, uniforma.
M...
Ambalate la 20 kg
Pastele fainoase se obtinute din faina de grau dur,porumb, apa si sare (cu sau fara oua) fara aditivi.
Ele se pot fabrica in urmatoarele forme:
- paste scurte (Cochilii, tuburi, cornete, inele, spitale, etc)
Proprietati organoleptice:
Aspect: suprafata neteda, fara urme de faina neframantata, translucide, in ruptura, cu aspect sticlos, fara fisuri, dimensiuni uniforme
Culoare: galbena- aurie, uniforma.
Miros si gust: caracteristic, fara miros si gust strain, fara scrasnet la masticatie.
Corpuri straine : lipsa
Infestare : lipsa
Deformare : maxim 4 %
Sfaramaturi : maxim 6 %
Proprietati fizico-chimice:
- Umiditate, % max.13
- Aciditate, grade , max. 3,5 - 4
- Continut de proteina bruta raportat la substanta uscata min. 13,5%
Pastele fainoase fierte in apa trebuie sa fie elastice, sa nu se lipeasca intre ele, sa nu formeze cocoloase si sa nu aiba miros sau gust strain. Prin fierbere pastele fainoase trebuie sa-si mareasca volumul de minim 4 ori. Apa in care s-au fiert pastele fainoase poate fi slab opalescenta , dar fara sediment.
Nu se admit paste fainoase mucegaite, acrite, rancede, infestate cu insecte sau atacata de rozatoare