În vederea extinderii capabilităţilor de cercetare ale INCAS prin realizarea unui laborator de cercetare-inovare-instruire pentru microfizica norilor, obiectiv existent în cadrul proiectului POC “Construcţia, dezvoltarea şi operaţionalizarea infrastructurii de cercetare-inovare-instruire destinată realizării de studii avansate atmosferice şi de observare a suprafeţei terestre - CAART", "sistem radar de nori – aplicaţii la s...
În vederea extinderii capabilităţilor de cercetare ale INCAS prin realizarea unui laborator de cercetare-inovare-instruire pentru microfizica norilor, obiectiv existent în cadrul proiectului POC “Construcţia, dezvoltarea şi operaţionalizarea infrastructurii de cercetare-inovare-instruire destinată realizării de studii avansate atmosferice şi de observare a suprafeţei terestre - CAART", "sistem radar de nori – aplicaţii la sol".
Această achiziţie va creşte nivelul de inovare-educaţie, astfel fiind asigurată includerea INCAS în categoria celor mai performante instituţii din Europa, dar şi recunoaşterea singurului centru (pol de excelenţă) national pentru cercetare-inovare-instruire pentru microfizica norilor. De asemenea, prin intermediul acestei achiziţii, INCAS intenţionează să îţi consolideze rolul în cadrul reţelei ACTRIS, contribuind la extinderea reţelei prin dezvoltarea unei staţii de teledetecţie a norilor. Astfel, echipamentul achiziţionat va respecta cerinţele tehnice specifice staţiilor de teledetecţie a norilor, specificate în Deliverable D5.1: Documentation on technical concepts and requirements for ACTRIS Observational Platforms - 4.2 Cloud remote sensing (link acces: https://www7.obs-mip.fr/wp-content-aeris/uploads/sites/78/2021/02/Documentation-on-technical-concepts-and-requirements-for-ACTRIS-Observational-Platforms.pdf).
Acesta achiziţie va include următoarele: sistem radar de nori – aplicaţii la sol (inclusiv accesorii), hardware şi pachete software specifice, platforma mobila (tip remorca), servicii de livrare a echipamentelor în locaţia beneficiarului – INCAS, instalarea/testarea/punerea în funcţiune pe poziţia indicată de INCAS, garanţia şi mentenanţa pe perioada garanţiei, instruirea personalului beneficiarului pentru utilizarea/exploatarea echipamentelor şi a accesoriilor conexe, precum şi toate accesoriile necesare instalării, punerii în funcţiune, testării şi utilizării echipamentelor.
1. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 20 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
2. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (2) din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, Autoritatea Contractanta va raspunde, in mod clar si complet, tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare, in a 11-a zi inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.
Termenul de răspuns la clarificări a fost stabilit astfel încât operatorii economici sa aibă o perioada adecvata pentru analizarea documentaţiei de atribuire si, ulterior, pentru elaborarea ofertelor prin prisma răspunsurilor oferite de Autoritatea Contractanta.
Nota: Clarificările transmise după acest termen (20 zile anterior datei limita de depunere a ofertelor) vor fi luate în considerare doar în măsura în care autoritatea contractantă apreciază că formularea răspunsului la aceste solicitări este în interesul derulării în condiţii bune a procedurii de atribuire.