NECESITĂŢI OBIECTIVE ŞI CONSTRÂNGERI DE NATURĂ TEHNICĂ:
1. Sistemul mobil de hrănire este destinat preparării şi servirii hranei pentru un număr de minim 500 persoane/3 mese/zi.
2. Hrănirea se va face astfel:
- mic dejun: aperitiv (250 g) şi suc/ceai/compot (250 ml)
- prânz: supe/ciorbe (450 g), felul II cu garnitură (450 g), salată (150 g) şi desert (150 g)
- cină: felul II cu garnitură (450 g), salată (150 g) şi suc...
NECESITĂŢI OBIECTIVE ŞI CONSTRÂNGERI DE NATURĂ TEHNICĂ:
1. Sistemul mobil de hrănire este destinat preparării şi servirii hranei pentru un număr de minim 500 persoane/3 mese/zi.
2. Hrănirea se va face astfel:
- mic dejun: aperitiv (250 g) şi suc/ceai/compot (250 ml)
- prânz: supe/ciorbe (450 g), felul II cu garnitură (450 g), salată (150 g) şi desert (150 g)
- cină: felul II cu garnitură (450 g), salată (150 g) şi suc/ceai/compot (250 ml).
3. Structura de bază:
- spaţiu pentru preparare la cald
- spaţiu pentru preparare la rece
- spaţiu prelucrare preliminară
- spaţiu pentru congelare şi refrigerare
- spaţiu pentru depozitare alimente
- spaţiu pentru distribuire hrană preparată
- spaţiu pentru debarasare şi spălat vesela
- spaţiu pentru igienizare înainte de servirea mesei
- spaţiu pentru servirea mesei 250 persoane/serie
- spaţiu pentru vestiare şi toalete, destinat personalului ce deserveşte sistemul
- sistem de purificare şi filtrare apă
- sistem vidanjabil pentru colectarea apelor menajere şi reziduale
- sistem de iluminare exterior camuflat
4. Tot sistemul mobil de hrănire va fi containerizat. Containere standard ISO 20" tip 1C acreditate conform Convenţiei internaţionale pentru siguranţa containerelor (CSC).
5. Trebuie să permită montarea pe orice tip de teren (pietriş, nisip, pământ), cu o minimă amenajare genistică. Containerele vor fi prevăzute cu sistem de nivelare (picioare reglabile sau altă soluţie tehnică) şi cu platforme/trepte de acces.
6. Să permită transportul îmbarcat, după o pregătire prealabilă, cu mijloace rutiere, aeriene, navale şi feroviare.
7. Alimentarea cu energie electrică trebuie să se realizeze din surse publice de distribuţie a energiei electrice cât şi utilizând generatoare electrice proprii, standard european 220÷230V şi 380÷400V la o frecvenţă de 50Hz (conform SR EN 50160:2011) cu o rezervă de 20% faţă de bilanţul energetic al tuturor consumatorilor.
8. Indiferent de soluţie, utilajele şi echipamentele esenţiale vor trebui asigurate cu energie electrică în permanenţă.
9. Spaţiul destinat servirii hranei preparate va avea posibilitatea extinderii acestuia.
10. Produsul trebuie să aibă o structură modulară.
11. Va permite extinderea progresivă până la o capacitate de 3.000 persoane.
12. Toate spaţiile trebuie să dispună de instalaţii de climatizare proprii care să asigure în interior o temperatură reglabilă, distribuită uniform în limitele a 18÷24 0C şi o umiditate mai mică de 70 %, în timp de 2 ore de la pornire, la o altitudine cuprinsă între 0 şi 2.000 m, în toată gama condiţiilor climatice de utilizare definite de publicaţia NATO AECTP 230, cu excepţia zonelor climatice M3 şi C2÷C4.
13. Spaţiile pentru prepararea hranei vor fi prevăzute cu sisteme de ventilare cu dublu flux (admisia si evacuarea aerului se face simultan , fără a se amesteca fluxurile de aer).
14. Interioarele containerelor vor fi căptuşite cu oţel inoxidabil tip AISI 304
- pereţii interiori şi tavanele de minim 0,7 mm grosime
- podeaua de minim 3 mm grosime, antiderapantă cu o înclinaţie care să permită, în urma spălării, scurgerea şi evacuarea apei prin instalaţia de colectare a apei uzate şi să suporte o sarcină de minim 1000 kg/mp.
15. Toate spaţiile de interconectare trebuie să aibă partea inferioară antiderapantă confecţionată din oţel inoxidabil tip AISI 304, să asigure trecerea la acelaşi nivel (fără praguri), etanşare împotriva condiţiilor atmosferice şi a dăunătorilor şi să fie dotate cu iluminare electrică.
16. Toate uşile de acces în containere vor avea dimensiunile de 900x2000h mm.
17. Toate uşile de acces să fie prevăzute cu ferestre fixe (de grosimea uşilor) şi dispozitive lamelare de camuflare a acestora (în culoarea containerelor).
18. Instalaţia electrică şi de iluminat trebuie protejată la contactul cu apa, astfel încât să se permită spălarea containerului în interior cu jet de apă sub presiune.
19. Instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu apă potabilă şi evacuare ape reziduale trebuie să fie îngropate în pereţii/podeaua/tavanul containerului.
20. Containerele trebuie să fie izolate termic şi vor avea un coeficient de transfer termic de maxim 0,4 W/m2K, conform EN 14509:2013.
21. Containerele vor fi realizate conform SR EN 13501-1+A1:2010/C91:2014, minim clasă B1.
22. Fiecare container trebuie să fie prevăzut cu dispozitive detaşabile de reglare a înălţimii. Containerele se vor autosusţine, fără a fi nevoie de amenajarea unei fundaţii.
23. Toate echipamentele şi utilajele dispuse în containere trebuie să poată fi imobilizate, cu sistem autoblocant în podea/pereţi, împotriva deplasării accidentale/deteriorării pe timpul transportului şi/sau manipulării, încărcării/descărcării, până la o înclinare de 45 grade a containerelor pe oricare din laturi.
24. Tot sistemul trebuie să fie prevăzut cu sistem de iluminat de avarie, cu funcţionare autonomă, care să permită funcţionarea pentru minim 1 oră.
25. Dacă spaţiul pentru servirea mesei va fi cort, acesta trebuie să indeplinească următoarele cerinţe:
- să reziste (cu sistemul de ancorare montat) la vânt (rafale) cu viteza de minim 120 km/h
- să reziste la acumulare de zăpadă/nisip de minim 50 kg/mp (mp - metrii patrati)
- să dispună de podea tip fagure, realizată din material antiderapant - HDPE, modulară, cu posibilitate de trecere a cablurilor prin ea şi de spălare. Modulele podelei se vor îmbina prin sistemul click-clack. Trebuie să reziste la utilizarea mobilierului destinat servirii mesei (mese şi scaune), fără a exista pericolul perforării sau deteriorării. Sarcină maximă pe podea minim 250 kg/mp
- să asigure iluminarea în mod natural prin ferestre