CNTEE Transelectrica SA are obligaţii legale cu privire la monitorizarea calităţii energiei electrice impuse prin Standardul de performanţă pentru serviciul de transport al energiei electrice şi pentru serviciul de sistem. Prin prezenta achiziţie se urmăreşte realizarea unui sistem "la cheie" care să permită extinderea monitorizării calităţii energiei electrice la nivelul întregii reţele electrice de transport şi pe liniile...
CNTEE Transelectrica SA are obligaţii legale cu privire la monitorizarea calităţii energiei electrice impuse prin Standardul de performanţă pentru serviciul de transport al energiei electrice şi pentru serviciul de sistem. Prin prezenta achiziţie se urmăreşte realizarea unui sistem "la cheie" care să permită extinderea monitorizării calităţii energiei electrice la nivelul întregii reţele electrice de transport şi pe liniile de interconexiune ale sistemului energetic naţional cu sistemele electro-energetice vecine.
Sistemul menţionat cuprinde atât subsistemele de monitorizare a calităţii energiei electrice de la nivelul staţiilor electrice de transformare (dulapuri, analizoare de calitate a energiei electrice, module GPS, conectică si accesorii) cât şi platforma informatică de la punctul central, care conţine atât echipamente hardware (servere, unităţi de stocare pentru bazele de date, echipamente de securitate informatică, surse de alimentare neintreruptibile, cabinete, dotări pentru administrarea sistemului etc.) cât şi aplicaţii software (sisteme de operare, soluţie de virtualizare, aplicaţii managementul echipamentelor hardware, aplicaţie pentru managementul analizoarelor şi pentru realizarea rapoartelor privind calitatea energiei electrice montorizate şi a stării echipamentelor din platforma informatică, aplicaţii aferente soluţiei de securitate informatică).
Asociat livrării sistemului, în cadrul proiectului sunt prevăzute servicii de proiectare pentru sistem, precum şi lucrări pentru instalarea echipamentelor furnizate, care alcătuiesc platforma informatică şi subsistemele de monitorizare a calităţii energiei electrice din statiile electrice de transformare.
De asemenea, odată cu sistemul la cheie se achiziţionează şi servicii de mentenanţă post-garanţie pentru toate componentele sistemului (mentenanţă preventivă, mentenanţă corectivă, servicii generale).
Termenul limită până la care operatorii economici interesaţi de accesul la procedură de atribuire pot solicita clarificări: până în a 20 - a zi înainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP (http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub).
Entitatea contractantă va raspunde doar la solicitările de clarificari adresate de operatorii economici până la termenul limita stabilit mai sus, conform art. 29 alin (3) din HG 394/2016, entitatea contractantă urmând sa nu dea curs solicitărilor de clarificari adresate după termenul-limită stabilit mai sus sau solicitate prin altă modalitate de comunicare decât cea stabilită prin anunţul de participare.
Entitatea contractantă va raspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare în două etape, astfel:
- în a 17-a zi calendaristică de la publicarea anunţului de participare şi
- în a 11-a zi clalendaristică înainte de termenul limită de depunere a ofertelor.