Lucrările de alimentare cu apa propuse prin prezentul proiect în localitatea Folea, sunt amplasate în intravilanul localităţii.
în prezent localitatea Folea nu beneficiază de un sistem de alimentare cu apa, astfel se propune realizarea reţelelor de alimentare cu apa, totodată si dotarea acesteia si realizarea unei gospodarii de apa. în acest sens prin prezentul proiect se propune realizarea sistemului de alimentare cu apa ...
Lucrările de alimentare cu apa propuse prin prezentul proiect în localitatea Folea, sunt amplasate în intravilanul localităţii.
în prezent localitatea Folea nu beneficiază de un sistem de alimentare cu apa, astfel se propune realizarea reţelelor de alimentare cu apa, totodată si dotarea acesteia si realizarea unei gospodarii de apa. în acest sens prin prezentul proiect se propune realizarea sistemului de alimentare cu apa care să deservească partial localitatea. Dezvoltarea zonei depinde de realizarea acestei investiţii. După realizarea sistemului de alimentare cu apa, de care vor beneficia o parte locuitorii din Folea, se vor crea condiţii civilizate de trai şi de funcţionare, astfel, localitatea va constitui o alternativă pentru investitorii particulari sau pentru localnicii care locuiesc în oraş şi doresc să se stabilească în acestă localitate. Prin asigurarea cu utilităţi se va stimula creşterea economică, dezvoltarea localităţii prin construirea de noi locuinţe şi ocuparea forţei de muncă.
Conform recensământului populaţiei din anul 2011, localitatea Folea are o populaţie de 499 locuitori, respectiv 580 locuitori in etapa de perspectiva.
Prezenta documentaţie trateaza realizarea sistemului de alimentare cu apă pentru toata localitatea, inclusiv branşarea la reţea a gospodăriilor localităţii Folea.
Pentru ca sistemul de alimentare cu apă al localităţii Folea să funcţioneze în condiţii optime s-au propus reţele de-a lungul străzilor, conform planului de situaţie propus ED-02, echiparea acesteia cu un număr de 12 de hidranţi supraterani, echiparea cu cămine de vane 14 buc şi cămine de apometru 56 buc.
Sistemul centralizat de alimentare cu apă propus consta in:
- Frontul de captare format dintr-un foraj de adâncime H=110 m conform studiului hidrogeologic, propunându-se echiparea acestuia cu pompa submersibila.
Dotarea unei gospodarii de apă ce conţine statie preclorinare, rezervor tampon,statie de tratare a apei cu filtre, statie postclorinare, rezervor de inmagazinare a apei, statie de ridicare a presiunii şi asigurarea apei în caz de incendiu, decantor dotat cu pompa submersibila pentru apele de la spălarea filtrelor si pentru golirea rezervorului de inmagazinare si rezervor.
- Reţele de distribuţie propuse cu o lungime totala L=3805 m de la gospodăria de apa la consumatori, dotate cu cămine de vane de sectorizare, hidranti si subtraversari.
Pe traseul reţelei de distribuţie au fost prevăzute cămine de vane din beton prefabricat complet echipate vane şi fitinguri de legătură şi secţionare 14 buc, 12 hidranţi supraterani DN80 şi subtraversări de drumuri în conducte de protecţie ale conductelor propuse. Pe traseul reţelei au fost prevăzute cămine de branşament 56 buc la limita de proprietate.
Datele tehnice propuse se regasesc in detaliu in Proiectul Tehnic piese scrise si piese desenate.
In conformitate cu prevederile art. 160 alin (1), orice operator economic interesat sa participe la prezenta procedura are dreptul de a solicita clarificari in legatura cu documentatia de atribuire cu 12 zile inaintea datei limita de depunere a ofertelor In masura in care termenele prevazute la art. 161 din Legea 98/2016 nu pot fi respectate, autoritatea contractanta va transmite raspunsul la clarificari cu 6 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.