1) Cerinţele pentru setul de produse alimentare a donatorului de sânge va asigura: a) lichide în volum de cel puţin 1,0 lit; b) valoarea nutritivă de proteine în cantitate nu mai puţin de 100 gr; c) valoarea energetică de calorii în cantitate nu mai puţin de 1500 kcal. 2) Va include obligatoriu: a) 4 componente; b) 1 (una) sau mai multe poziţii din componentă. 1. Componenta I, lichide în volum de cel puţin 1,0 lit, ambalat ...
1) Cerinţele pentru setul de produse alimentare a donatorului de sânge va asigura: a) lichide în volum de cel puţin 1,0 lit; b) valoarea nutritivă de proteine în cantitate nu mai puţin de 100 gr; c) valoarea energetică de calorii în cantitate nu mai puţin de 1500 kcal. 2) Va include obligatoriu: a) 4 componente; b) 1 (una) sau mai multe poziţii din componentă. 1. Componenta I, lichide în volum de cel puţin 1,0 lit, ambalat în ambalaj Tetrapak: a) suc din mere, fără adaus de zahăr; b) suc din mere si struguri, fără adaus de zahăr; c) suc din struguri, fără adaus de zahăr; 2. Componenta II, produse bogate în proteine, ambalate în ambalaj de tinichea, nu mai mult de 1 unitate per poziţie din componentă: a) conservă de carne în bucăţi, de vită înăbuşită, de pasăre (pui, găină, curcan) în suc propriu, nu va conţine ciorici, substanţe gelatinoase şi soie, în cantitate nu mai puţin de 300g; b) conservă de peste (ton, hering, sardinela, macrou, sardina), în suc propriu si/sau cu adaos de ulei, în cantitate nu mai puţin de 160g; c) conservă de fasole, în suc propriu, în cantitate nu mai puţin de 300g. 3. Componenta III, produse bogate în glucide, nu mai mult de 2 unităţi per poziţie din componentă: a) ciocolată cu conţinut de cacao nu mai puţin de 70%, în cantitate nu mai puţin de 100g; b) halva, în cantitate nu mai mult de 200g; c) fructe uscate, fără sâmbure, în amestec sau separat, în cantitate de cel puţin 250g. 4. Componenta IV, produse bogate în vitamine si substanţe minerale, nu mai mult de 1 unitate per poziţie din componentă: a) conservă aperitiv de legume, în cantitate de cel puţin 350g; b) conservă legume tocate, în cantitate de cel puţin 350g; c) conservă ragu de legume, în cantitate de cel puţin 350g. 3)Setul va fi livrat în pungă pentru produse alimentare, câte o pungă pentru fiecare set, preţul pungii se va include în costul setului cu prezentarea declaraţiei privind oferirea pentru fiecare set alimentar a 1 (una) pungă din material bioregenerabil, conform cerinţelor prevederilor art. 20¹ al Legii nr. 231 din 23.09.2010 cu privire la comerţul interior*, care va asigura volumul şi rezistenţa la greutatea produselor alimentare ofertate; 4) Eticheta produselor alimentare ofertate la componenta III, poziţia c) va include următoarele informaţii obligatorii: caracteristicile produsului alimentar precum natura, identitatea, proprietăţile, compoziţia, cantitatea, metoda de producţie, data expirare produs, ţara de origine, numele şi adresa producătorului, numărul lotului/partidei, condiţii de păstrare; 6) Costul setului va fi conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1240 din 27 octombrie 2006 cu privire la aprobarea normelor de asigurare cu produse alimentare, medicamente şi consumabile a bolnavilor (maturi şi copii), precum şi a normelor de compensare a donatorilor de sânge şi componente sangvine şi alimentaţia lor (100 lei/set). Important!!! Setul va fi livrat lunar, în tranşe, prima tranşă începând cu 04.01.2021 şi va constitui 12500 seturi.