Auditarea situaţiilor financiare anuale individuale şi consolidate IFRS ale societatilor comerciale este o obligatie legală, instituită de Reglementarile contabile, Legea nr. 82/1991, privind Legea contabilităţii şi Legea nr. 31/1990, privind societatile comerciale. Dispoziţiile acestor acte normative sunt completate de prevederile Legii nr.162/2017, privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilo...
Auditarea situaţiilor financiare anuale individuale şi consolidate IFRS ale societatilor comerciale este o obligatie legală, instituită de Reglementarile contabile, Legea nr. 82/1991, privind Legea contabilităţii şi Legea nr. 31/1990, privind societatile comerciale. Dispoziţiile acestor acte normative sunt completate de prevederile Legii nr.162/2017, privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate. Tot în conformitate cu Legea nr.82/1991, Legea Contabilităţii, situaţiile financiare anuale ale persoanelor juridice de interes public, definite conform art.34, alin (2) din lege, sunt supuse auditului statutar, care se efectuează de către auditori statutari, persoane fizice sau juridice autorizate, în condiţiile legii. Potrivit Legii nr. 31/1990, situatiile financiare ale societatilor, supuse obligatiei legale de auditare, vor fi auditate de către auditori financiari - persoane fizice sau persoane juridice , în condiţiile prevăzute de lege. În acest sens, Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar al situaţiilor financiare anuale şi al situaţiilor financiare anuale consolidate, defineşte ca auditul statutar reprezintă un audit al situaţiilor financiare anuale individuale sau al situaţiilor financiare anuale consolidate, efectuat în conformitate cu standardele internaţionale de audit. Auditul statutar se efectuează de către auditorii financiari sau de firmele de audit, autorizaţi/autorizate în Romania, care se înscriu ca membri ai Camerei Auditorilor Financiari din Romania şi care se înregistreaza în Registrul public electronic în conditiile stabilite de reglementările ASPAAS. Autoritatea competentă responsabilă pentru autorizarea auditorilor financiari şi a firmelor de audit este ASPAAS.
Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări/informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire pana în a 12-a zi inainte de termenul limită de depunere a ofertelor.
Entitatea contractanta va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări/informaţii suplimentare în legatură cu documentaţia de atribuire cu 6 zile inainte de data limită de depunere a ofertelor. Entitatea contractantă nu va răspunde la solicitările de clarificări transmise după data limită stabilită.
Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP, semnată cu semnatură electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat.