Obiectul principal al contractului il reprezintă asigurarea serviciilor de proiectare la faza actualizare DALI + intocmire PT, detalii de execuţie, caiete de sarcini, documentaţie tehnica autorizaţie de construire si obtinere avize/acorduri, actualizari de studii ,expertize tehnice, documentatii de avizare necesare pentru obtinerea de avize / autorizatii conform certificatului de urbanism + servicii de asistenta tehnica din...
Obiectul principal al contractului il reprezintă asigurarea serviciilor de proiectare la faza actualizare DALI + intocmire PT, detalii de execuţie, caiete de sarcini, documentaţie tehnica autorizaţie de construire si obtinere avize/acorduri, actualizari de studii ,expertize tehnice, documentatii de avizare necesare pentru obtinerea de avize / autorizatii conform certificatului de urbanism + servicii de asistenta tehnica din partea proiectantului pe toată perioada de execuţie a lucrărilor pentru obiectivul de investitii mentionat mai sus, dar si asigurarea de asistenta pe perioada derularii procedurii de achizitie contract de executie lucrari, cu respectarea etapelor de proiectare din HG 907/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, în vederea accesării de fonduri din cadrul Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020 - Axa prioritară 1-Întărirea capacităţii beneficiarilor de a pregăti şi implementa proiecte finanţate din FESI şi diseminarea informaţiilor privind aceste fonduri.Având în vedere că, la momentul iniţierii achiziţiei publice nu sunt asigurate fondurile necesare finanţării contractului, autoritatea contractantă a decis introducerea unei clauze suspensive.Ofertanţii vor fi informaţi că procedura de atribuire este iniţiată sub incidenţa următoarei clauze rezolutorii:
“încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de obţinerea/aprobarea finanţării din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar în situaţia în care se respectă dispoziţiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice. În cazul în care, indiferent de motive, obţinerea/aprobarea finanţării din fonduri de la bugetul de stat şi/sau fonduri nerambursabile nu se realizează, autoritatea contractantă va aplica prevederile art. 212 alin. (1), lit. c, teza a Il-a din Legea nr. 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică. "Justificarea introducerii clauzei suspensive este legată de obligaţia autorităţii contractante de a verifica alocarea bugetară anterior semnării contractului în virtutea prevederilor art. 14 alin. (3) din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi anume "Nicio cheltuială din fonduri publice nu poate fi angajată, ordonanţată şi plătită dacă nu este aprobată potrivit legii şi nu are prevederi bugetare ".Astfel, în situaţia în care la momentul semnării contractului nu vor exista prevederi bugetare, încheierea contractului va fi imposibilă şi, pe cale de consecinţă, se poate face aplicarea prevederilor art. 212 alin. (1) lit. c) teza a 11-a din Legea nr. 98/2016, dar numai după efectuarea tuturor demersurilor pentru obţinerea finanţării. În condiţiile în care, în urma demersurilor întreprinse, nu se concretizează obţinerea fondurilor necesare, de la momentul desemnării ofertantului câştigător (inclusiv după finalizarea tuturor contestaţiilor), fără a exista perspectiva obţinerii fondurilor necesare, iar propunerea financiară a câştigătorului este alterată (preţurile neavând corespondent în realitate şi nemaiputându-se susţine îndeplinirea contractului în condiţiile prevăzute de câştigător în propria sa ofertă), consecinţa fiind nerealizarea în bune condiţii a contractului, atunci se rezervă dreptul de a anula procedura de achiziţie publică.
In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat de participarea la procedura de achizitie publica are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este cu 20 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (2) din Legea 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, Autoritatea Contractanta stabileste un singur termen limita in care va raspunde tuturor solicitarilor de clarificare/ informatiilor suplimentare, dupa cum urmeaza: cu 12 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.Termenul de raspuns la clarificari a fost stabilit astfel incat operatorii economici sa aiba o perioada adecvata pentru analizarea documentatiei de atribuire si, ulterior, pentru elaborarea ofertelor prin prisma raspunsurilor oferite de Autoritatea Contractanta.
Valoarea estimată a contractului de servicii - 2.855.713,24 lei fără TVA.
din care:
• 1.891.264,03 lei contributie POAT (87,73%)
• 264.449,21 lei contributie UAT Judetul Caras-Severin (12,27%)
• 700.000,00 lei asistenta tehnica din partea proiectantului