A. Servicii de asistenţă, informare şi consiliere socială
1. Sesiuni de consiliere şi asistenţă socială – se referă la intervenţiile realizate, faţă în faţă sau online, de asistentul social în vederea sprijinirii părintelui/familiei pentru a depăşi situaţiile dificile şi a asigura echilibrul familial necesar unei dezvoltări optime a copilului. Intervenţiile asistentului social sunt individualizate în funcţie de particulari...
A. Servicii de asistenţă, informare şi consiliere socială
1. Sesiuni de consiliere şi asistenţă socială – se referă la intervenţiile realizate, faţă în faţă sau online, de asistentul social în vederea sprijinirii părintelui/familiei pentru a depăşi situaţiile dificile şi a asigura echilibrul familial necesar unei dezvoltări optime a copilului. Intervenţiile asistentului social sunt individualizate în funcţie de particularităţile situaţiei în care se află părintele/familia, ce pot merge de la sprijin în echilibrarea problemelor financiare, susţinerea, informarea şi îndrumarea familiei în probleme administrative/ juridice, la consilierea părinţilor legat de educarea copilului, managementul financiar, contribuţia lor la prevenirea abandonului şcolar. Aceste întâlniri, când nu sunt oferite sub formă online, se pot realiza la sediul centrului sau la domiciliul familiei.
2. Sesiuni de informare şi sensibilizare a comunităţii – activităţile de informare şi sensibilizarea a comunităţii şi a autorităţilor locale cu privire la nevoile copiilor, drepturilor acestora, respectiv la importanţa educaţiei copilului, contribuie la prevenirea marginalizării sociale şi menţinerea integrităţii individuale şi sociale. Centrul de zi iniţiază şi organizează acţiuni de informare a comunităţii în ceea ce priveşte serviciile oferite, rolul său în comunitate, accesarea şi modul de funcţionare, precum şi despre importanţa existenţei acestor servicii pentru copiii din comunitate şi familiile acestora.