Obiectul principal al contractului constă în prestarea de Servicii organizare evenimente necesare sesiunilor de formare şi dezvoltare profesională pentru calificarea de experţi în dezvoltare durabilă şi a Galelor de decernare a certificatelor, desfăşurate în cele 8 regiuni de Dezvoltare ale României, componentă în cadrul Ţintei 415 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în 8 loturi
Descrierea iniţiativei pe...
Obiectul principal al contractului constă în prestarea de Servicii organizare evenimente necesare sesiunilor de formare şi dezvoltare profesională pentru calificarea de experţi în dezvoltare durabilă şi a Galelor de decernare a certificatelor, desfăşurate în cele 8 regiuni de Dezvoltare ale României, componentă în cadrul Ţintei 415 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în 8 loturi
Descrierea iniţiativei pentru cele 8 regiuni de dezvoltare ale României:
Iniţiativa în cadrul căreia se realizează această achiziţie sprijină formarea unui corp profesionist de experţi dezvoltare durabilă pentru administraţia publică, prin înrolarea la programe de instruire, cu accent pe abilităţi ecologice şi digitale, pentru crearea premiselor ca funcţionarii publici şi contractuali să aibă cunoştinţele şi abilităţile potrivite pentru punerea în aplicare a Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, pentru a face faţă tranziţiei digitale şi ecologice. Această intervenţie contribuie la atingerea obiectivului de dezvoltare durabilă 16. Pace, justiţie şi instituţii eficiente, şi consolidează abordarea holistică a obiectivelor de dezvoltare durabilă la nivelul Guvernului României.
Iniţiativa este o continuare a sprijinului acordat sporirii capacităţii administraţiei publice pentru domeniul dezvoltării durabile, iniţiat în proiectul SIPOCA 613, cofinanţat din FSE "România durabilă" şi contribuie la atingerea obiectivului de îmbunătăţire a calităţii şi eficacităţii administraţiei publice.
Iniţiativa presupune dezvoltarea mecanismelor instituţionale şi operaţionalizarea funcţiei "expert dezvoltare durabilă" în instituţiile publice, în vederea consolidării rolului profesioniştilor în dezvoltarea durabilă din administraţia publică, cu accent pe competenţele digitale şi pe dezvoltarea dash-board-ului naţional al Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD).
Până în al treilea trimestru al anului 2025, cel puţin 2.000 de persoane de la nivel public, local şi central vor participa la acest program de formare în domeniul dezvoltării durabile.
Potrivit PNRR, a fost estimat că aceste 2.000 de persoane vor proveni din instituţii publice de la nivel central (aprox. 336 de persoane), şi din administraţia publică locală (aprox. 1.664 de persoane), din fiecare judeţ, între 15 şi 50 de persoane/judeţ, în funcţie de datele demografice ale respectivului judeţ.
Activitatea de formare face obiectul unei proceduri de achiziţie separată, în urma căreia se vor contracta prestatori autorizaţi de formare profesională postuniversitară pentru ocupaţia ‘expert dezvoltare durabilă’, care corespund celor opt regiuni de dezvoltare ale României.
În consecinţă, a fost identificată, în mod fundamental şi corelat cu specificul proiectului necesitatea achiziţionării de Servicii de organizare evenimente necesare sesiunilor de formare şi dezvoltare profesională pentru calificarea de experţi în dezvoltare durabilă şi a Galelor de decernare a certificatelor, desfăşurate în 8 regiuni de Dezvoltare ale României, componentă în cadrul Ţintei 415 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în 8 loturi aferente fiecărei regiuni de dezvoltare a României.
Activitatea Prestatorului de organizare evenimente se va corela în mod direct cu activitatea Prestatorului de servicii de formare profesională, fiind mediată de Autoritatea Contractantă.
Prestatorul va colabora cu Prestatorul de servicii de formare în ceea ce priveşte planificarea cursurilor. În acest sens, cei doi operatori economici vor desemna persoane care să aibă rolul de a menţine contactul şi de a atinge consensul în toate situaţiile care o impun, cu scopul atingerii ţintei finale de participanţi certificaţi.