In baza contractelor se vor achiziţiona servicii elaborare ,,SF+PT "Înfiinţarea a trei centre de colectare prin aport voluntar" în cadrul Apelului de Proiecte PNRR/2022/C3/S/I1.A, Componenta C3 – Managementul Deşeurilor, Investiţia I1. Dezvoltarea, modernizarea şi completarea sistemelor de management integrat al deşeurilor municipale la nivel de judeţ sau la nivel de oraşe / comune, Subinvestiţia I1.a. - Înfiinţarea de ce...
In baza contractelor se vor achiziţiona servicii elaborare ,,SF+PT "Înfiinţarea a trei centre de colectare prin aport voluntar" în cadrul Apelului de Proiecte PNRR/2022/C3/S/I1.A, Componenta C3 – Managementul Deşeurilor, Investiţia I1. Dezvoltarea, modernizarea şi completarea sistemelor de management integrat al deşeurilor municipale la nivel de judeţ sau la nivel de oraşe / comune, Subinvestiţia I1.a. - Înfiinţarea de centre de colectare prin aport voluntar din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", care se vor realiza în următoarele locaţii:
Timişoara, str. Dorobanţilor, nr.59, conform extras CF nr. 455616, nr. cadastral/nr topografic A1-455616, în suprafată de 2.500 mp;
Timişoara, conform extras CF nr. 455530, cu intrare din str. Aleea Pădurea Verde nr. cadastral/nr topografic A1-455530, în suprafată de 2.500 mp;
Timişoara, Calea Moşniţei, nr.2, conform extras CF nr. 407725, nr. cadastral/nr topografic A1-8477/1/1/1/1/1/1/1, în suprafată de 2.500 mp – în procedură de dezmembrare.
Documentaţiile, SF+PT se vor elaborara pentru fiecare obiectiv de investiţii în parte şi se acorda asistenţă tehnică pe parcursul executării şi recepţiei lucrărilor.
Serviciile care vor fi prestate în cadrul contractului vizeaza urmatoarele etape:
Etapa 1 - presupune predarea în termen de 20 zile calendaristice, de la data emiterii ordinului de începere, a următoarelor documentaţii:
• Studiu de fezabilitate;
• Studiu topografic, vizat de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară;
• Studiu geotehnic, semnat şi ştampilat de către un Verificator de proiecte categoria Af;
• Avize şi acorduri de principiu – solicitate prin certificatul de urbanism: proiectantul va elabora documentaţia pentru obţinerea avizelor/acordurilor cuprinse în Certificatul de Urbanism, pe care o va depune în numele beneficiarului la organele competente. La solicitarea proiectantului, beneficiarul lucrării va acorda asistenţă pentru obţinerea de avize şi acorduri. Costul avizelor se va suporta de prestator.
• Programul de urmărire a comportării în timp a construcţiei ;
• Programul de întreţinere, exploatare şi postutilizare a construcţiei ;
• Piesele desenate se vor prezenta la scări relevante în raport cu caracteristicile obiectivului de investiţie, cuprinzând:
- Plan de amplasare în zonă;
- Plan de situaţie;
- Planuri generale, profile longitudinale, profile transversale, planuri specifice, după caz;
- Extrase CF aferente parcelelor de teren afectate de proiect.
Documentaţia, Studiului de Fezabilitate şi Proiectul Tehnic (părţile scrise şi desenate) va fi elaborată în 3(trei) exemplare şi vor fi puse la dispoziţia beneficiarului şi pe suport electronic.
SF-ul poate să cuprindă şi alte lucrări pe care proiectantul le consideră necesare pentru realizarea obiectivului, respectând legislaţia şi reglementările tehnice în vigoare.
Etapa 2 presupune predarea, în termen de 25 zile calendaristice de la transmiterea HCL prin care s-a aprobat SF, a următoarelor documentaţii:
• Întreaga documentaţie tehnică necesară pentru obţinerea Autorizaţie de construire;
• Proiectul tehnic întocmit şi verificat conform legislaţiei în vigoare;
• Detalii de execuţie;
• Întreaga documentaţie necesară aplicării procedurii de achiziţie publică în vederea atribuirii contractului pentru execuţia de lucrări (caiet de sarcini pe specialităţi, liste de cantităţi, etc).
În cazul în care Studiul de Fezabilitate nu a fost aprobat de plenul Consiliului Local Timişoara, contractul se consideră desfiinţat de plin drept, fără nici o obligaţie din partea achizitorului.
Întreaga documentaţie rezultată în urma prestării serviciului va fi predată autorităţii contractante de către ofertantul declarat câştigător, cel târziu în ultima zi a perioadei ofertate pentru realizarea documentaţiei, pentru fiecare etapă în parte.
După predarea documentaţiei integrale, prestatorul are obligaţia de a presta servicii de asistenţă tehnică, după cum urmează:
• Asistenţă tehnică de specialitate din partea proiectantului - pe perioada de pregătire, depunere şi evaluare a proiectului; pe perioada de derulare a procedurii de achiziţie a contractului de lucrări, inclusiv răspunsul la solicitările de clarificări ale operatorilor economici; pe perioada de execuţie a lucrărilor – participarea pe şantier la verificarea fazelor de execuţie, întocmirea referatului de prezentare pentru toate specialităţile cu privire la modul în care a fost executată lucrarea.
• Întocmirea documentaţiei tehnice, acolo unde se impune;
• Întocmirea Proceselor verbale de recepţie/lucrări ascunse/faze determinante;
• Emitere Dispoziţii de şantier; Emitere Proiect "As-built".
Documentaţiile tehnico-economice se vor elabora şi preda, conform cerinţelor impuse în documentaţia de atribuire (Tema de proiectare, Nota conceptuală) şi vor trebui acceptate de beneficiar.