Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 678/2022 privind mandatarea Primarului General al Municipiului Bucureşti de a iniţia, realiza şi duce la îndeplinire demersurile necesare pentru preluarea, organizarea, retro/digitalizarea şi administrarea în numele Municipiului Bucureşti a arhivei fostului SC Institut Proiect Bucureşti SRL şi prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucră...
Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 678/2022 privind mandatarea Primarului General al Municipiului Bucureşti de a iniţia, realiza şi duce la îndeplinire demersurile necesare pentru preluarea, organizarea, retro/digitalizarea şi administrarea în numele Municipiului Bucureşti a arhivei fostului SC Institut Proiect Bucureşti SRL şi prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, prin care studiile de teren şi documentaţiile elaborate pentru realizarea investiţiilor de orice fel, a elementelor de infrastructură, de gospodărie comunală, precum şi a lucrărilor de amenajare a teritoriului şi urbanismului /studii de proiecte de sistematizare elaborate înainte de 1990 la comanda fostelor consilii populare sau a altor instituţii ale statului /sunt si rămân proprietatea comună a judeţului sau a municipiilor, respectiv a Municipiului Bucureşti s-au făcut demersuri pentru a prelua Arhiva Tehnică a Institutului Proiect Bucureşti în prima parte a anului 2024.
În acest sens DGUAT doreşte demararea procedurii de achiziţie a serviciilor de:
1. Preluare documente din depozitul actual situat in judeţul Tulcea si transport în Bucureşti
2. Inventarierea documentelor si indexarea acestora
3. Depozitare si gestionare arhiva pentru o perioada de 3 ani.
Servicii de transport şi depozitare fizică/ Operaţiuni executate asupra fondului arhivistic:
• Preluarea unei cantităţi de aproximativ 2100 de cutii , aprox. (114mc), cu documente ale fostului Institut Proiect Bucureşti (arhivă preluată de către Primăria Municipiului Bucureşti), aflate în locaţia actuală din judeţul Tulcea.
• Documentaţiile ce fac obiectul serviciilor de depozitare nu sunt constituite ca unităţi arhivistice, aşa cum sunt ele definite în legislaţia privind arhivarea, în ceea ce priveşte îndosarierea, copertarea, numerotarea, şnuruirea, etichetarea, sigilarea, înscrierea datelor pe coperta de dosar şi inventarierea pe suport de hârtie, ci sunt depozitate în cutii de următoarele dimensiuni, (majoritatea sunt in cat I):
Categoria I
- L-0,43m; l-0,33m;
Categoria a II-a
- L-0,70m; l-0,45m
Categoria a III-a
- L-1,00m; l-0,50m ;
Mape L-0,75m; l-0,75m.
• Transportul documentelor de la vechiul depozit într-o locaţie de pe raza mun. Bucureşti sau Ilfov în gestiunea Prestatorului care va asigura depozitarea pe o perioada de 3 ani.
Depozitarea şi gestionarea cutiilor cu frecvenţă redusă de consultare
• Locul de prestare a serviciilor de depozitare este la sediul Prestatorului (Bucureşti sau în vecinătate – pentru a asigura posibilitatea de consultare), în spaţii special amenajate, autorizate de Arhivele Naţionale şi avizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenta (monitorizare video permanentă, acces restricţionat, sisteme de alarmare şi stingere a incendiilor, alarmare la efracţie), cu o frecvenţă de preluare, predare care va fi agreată atât de Prestator cât şi de Beneficiar.
• Inventarierea documentelor din arhivă şi indexarea acestora (nume document, data elaborare, număr pagini)