UAT Jud. Vâlcea este Benef. contractului de finanţare nr. 1690/09.09.2022, încheiat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de APOIM, care are ca obiectiv implementarea proiectului "Creşterea siguranţei pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea"– cod SMIS 151343. Scopul serviciilor de supervizare – dirigenţie de şantier este de asigurare a urmăririi şi verificării execuţiei lucrărilor, prec...
UAT Jud. Vâlcea este Benef. contractului de finanţare nr. 1690/09.09.2022, încheiat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de APOIM, care are ca obiectiv implementarea proiectului "Creşterea siguranţei pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea"– cod SMIS 151343. Scopul serviciilor de supervizare – dirigenţie de şantier este de asigurare a urmăririi şi verificării execuţiei lucrărilor, precum şi de administrare eficientă a contractului de lucrări. Serviciile de supervizare, asigurate prin personal specializat, care trebuie prestate, cuprind:
asistenţă tehnică pentru beneficiar legată de managementul contractului de lucrări;
monitorizarea şi supervizarea lucrărilor (proiectare şi execuţie);
urmărirea realizării acestora în conformitate cu prevederile contractuale şi legislaţia în vigoare la data implementării, în domeniul construcţii, precum şi cu Instrucţiunile AM POIM.
Prestatorul va trebui să presteze asistenţă tehnică pe parcursul derulării execuţiei şi garanţiei lucrărilor conform caietului de sarcini, a atribuţiilor ce decurg din prevederile actelor normative in vigoare.
Responsabilităţile prestatorului în ceea ce priveşte administrarea contractului de lucrări sunt descrise în caietul de sarcini.Prestatorul va avea următoarele responsabilităţi:- pregătirea şi organizarea întâlnirilor de lucru periodice, în timpul execuţiei lucrărilor, cu toate părţile implicate în executarea lucrărilor: beneficiar, antreprenor, etc şi consemnarea în minutele şedinţelor a problemelor discutate şi a soluţiilor şi concluziilor stabilite. În propunerea tehnică va aloca o durată de timp necesară pentru întâlnirile de lucru periodice. -participarea la vizitele de monitorizare organizate de către AM POIM la amplasamentul proiectului; -va avea obligativitatea întocmirii, în două exemplare originale, a rapoartelor de activitate lunare şi a celor conform legislaţiei incidente, în vigoare.
Raportul de activitate lunar trebuie să conţină cel puţin următoarele:
- Descrierea lucrărilor executate în luna raportată corelat cu situaţia de lucrări înaintată de antreprenor;
- Descrierea stadiului fizic şi valoric al lucrărilor executate;
- Referiri la asigurarea calităţii lucrărilor;
- Capitol distinct referitor la monitorizarea decontărilor detaliate;
Raportul va fi înaintat beneficiarului în maximum 10 zile calend. de la finalizarea perioadei de raportare.
Raportul de activitate aferent ultimei luni va fi predat până la data de 15.11.2023. Supervizorul, prin echipa sa, are obligativitatea întocmirii doc. premergătoare recepţiei la terminarea lucrărilor. Prestatorul va verifica şi aviza graficul de eşalonare a lucrării (programul de execuţie lucrări) înaintat de către antreprenor şi va avea responsabilitatea întocmirii Certificatelor Intermediare de Plată pentru lucrările real executate ce fac obiectul contractului (proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări).