În conformitate cu activităţile prevăzute în contractul de finanţare nerambursabilă nr. 349/390025/08.09.2021, corespunzător proiectului POC - CAART, cod SMIS: 127074, INCAS Bucureşti, în calitate de beneficiar, şi-a asumat extinderea infrastructurii de cercetare existente, prin construcţia şi operaţionalizarea obiectivului "Centru de instruire-pregătire destinat activităţilor CDI-CAART". Pentru realizarea tuturor activităţ...
În conformitate cu activităţile prevăzute în contractul de finanţare nerambursabilă nr. 349/390025/08.09.2021, corespunzător proiectului POC - CAART, cod SMIS: 127074, INCAS Bucureşti, în calitate de beneficiar, şi-a asumat extinderea infrastructurii de cercetare existente, prin construcţia şi operaţionalizarea obiectivului "Centru de instruire-pregătire destinat activităţilor CDI-CAART". Pentru realizarea tuturor activităţilor legate de proiectarea şi edificarea obiectivului menţionat anterior, respectiv îndeplinirea angajamentelor asumate de către beneficiar prin contractul de finanţare, este necesară achiziţia de servicii de supervizare, consultanţă şi asistenţă tehnică asociate lucrărilor de proiectare şi execuţie a obiectivului de investiţii "Centru de instruire-pregătire destinat activităţilor CDI-CAART".
În acest scop, prestatorul va realiza servicii de Supervizare, Consultanţă şi Asistenţă Tehnică, şi va respecta cu stricteţe toate cerinţele specificate în Caietul de sarcini, respectiv cerinţele Anexei nr. 2 la HG nr. 1/2018 - Acordul Contractual, Condiţiile Specifice, Condiţiile Generale, cu respectarea legislaţiei şi a reglementărilor tehnice în vigoare.
Prestatorul va asigura consultanţă şi asistenţă tehnică de specialitate Beneficiarului pentru activităţile procedurii de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie lucrări – solicitări de clarificări (dacă este cazul), evaluare oferte, ş.a.
Execuţia contractului de prestări servicii de supervizare, consultanţă şi asistenţă tehnică pentru lucrările de proiectare şi execuţie din cadrul obiectivului de investiţii CAART se va face pe etape, după cum urmează:
A. Etapa preliminară – Proiectarea Lucrărilor: înainte de începerea oricărei activităţi, Prestatorul va analiza în detaliu Documentaţia de Atribuire, inclusiv specificaţiile tehnice şi contractul de lucrări, în vederea unei bune înţelegeri a acestora şi pentru stabilirea unui plan propriu de acţiune ce va fi prezentat în Raportul Iniţial transmis spre aprobare Autorităţii Contractante. În etapa de proiectare a lucrărilor de către Antreprenor, Prestatorul, prin personalul de specialitate şi experienţa acestuia, va asigura consultanţă şi asistenţă tehnică Autorităţii Contractante pentru adoptarea şi validarea celor mai bune soluţii şi măsuri propuse de Antreprenor în faza de proiectare, astfel încât efectele pe care acestea le vor produce în etapa de construcţie să aducă cât mai multe avantaje de natură tehnică şi economică Autorităţii Contractante; ş.a.
B. Etapa de construcţie. Supravegherea şi Supervizarea lucrărilor: Prestatorul va asigura managementul tehnic şi financiar al contractului de proiectare şi lucrări, realizând, în principal, următoarele activităţi:
• verificarea şi aprobarea documentaţiei elaborate de Antreprenor, inclusiv a detaliilor de execuţie şi a programului de lucrări propuse de Antreprenor; în particular, verificarea şi aprobarea proiectelor tehnice care vor fi elaborate de Antreprenor, precum şi listele de cantităţi şi preţuri unitare aferente;
• verificarea respectării sistemului de asigurare a calităţii, a condiţiilor de protecţie a mediului şi a celor privind sănătatea şi securitatea în muncă, precum şi necesitatea actualizării acestora, ş.a.
C. Activităţi post – construcţie: După finalizarea execuţiei Lucrărilor, Prestatorul va asigura realizarea următoarelor activităţi principale :
• efectuarea măsurătorilor finale şi pregătirea certificatului final de plată;
• predarea tuturor datelor necesare înregistrării valorilor în contabilitatea Beneficiarului şi pentru actualizarea evidenţei mijloacelor fixe;
• emiterea certificatului de bună execuţie;
• informarea Autorităţii Contractante cu privire la toate defectele şi neconformităţile constatate în urma verificărilor efectuate şi emiterea instrucţiunilor de remediere a acestora;
Similar obligaţiilor Antreprenorului din clauza 12.1, serviciile pe care Prestatorul le va realiza vor include orice servicii care sunt necesare pentru a satisface Cerinţele Beneficiarului şi Oferta Prestatorului (inclusiv dacă nu sunt menţionate în Contract).
1. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (1) din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 6 zile inainte de termenul limita de depunere a ofertelor.
2. In conformitate cu prevederile art. 160 alin. (2) din Legea 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, Autoritatea Contractanta va raspunde, in mod clar si complet, tuturor solicitarilor de clarificari/informatii suplimentare, cu 3 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.
Termenul de răspuns la clarificări a fost stabilit astfel încât operatorii economici sa aibă o perioada adecvata pentru analizarea documentaţiei de atribuire si, ulterior, pentru elaborarea ofertelor prin prisma răspunsurilor oferite de Autoritatea Contractanta.
Nota: Clarificările transmise după acest termen (6 zile anterior datei limita de depunere a ofertelor) vor fi luate în considerare doar în măsura în care autoritatea contractantă apreciază că formularea răspunsului la aceste solicitări este în interesul derulării în condiţii bune a procedurii de atribuire.