Obiectivul de investiţii/imobilul din Str. Dionisie Lupu nr. 55, sector 1, Bucureşti, situat la intersecţia străzilor Dionisie Lupu şi Jules Michelet, a fost expertizat în anul 1993, încadrat în clasa I de risc seismic şi se regăseşte în Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic; conform Codului de evaluare antiseismică P100-3/2008, din clasa R(s) I "fac parte construcţiile cu risc ridicat ...
Obiectivul de investiţii/imobilul din Str. Dionisie Lupu nr. 55, sector 1, Bucureşti, situat la intersecţia străzilor Dionisie Lupu şi Jules Michelet, a fost expertizat în anul 1993, încadrat în clasa I de risc seismic şi se regăseşte în Lista imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic; conform Codului de evaluare antiseismică P100-3/2008, din clasa R(s) I "fac parte construcţiile cu risc ridicat de prăbuşire la cutremurul de proiectare corespunzător stării limită ultime".
Imobilul nu figurează în Lista Monumentelor Istorice ale Municipiului Bucureşti din 2015, dar se află, conform PUZ-Zone Construite Protejate aprobat prin HCGMB 279/2000, în Zona protejată nr. 34 - ţesut tradiţional difuz zona Pitar Moş.
Clădirea este construită în anul 1936, cu regim de înălţime S+P+5E+Ma şi o suprafaţă totală construită desfăşurată de 1.410 mp, are destinaţia de locuinţe (12 apartamente) şi un spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă; clasa de importanţă III – clădiri de locuit, categoria de importanţă C – normală.
În urma seismului din 1977, clădirea a suferit mari degradări atât la structura de rezistenţă, cât şi la panourile de zidărie; au fost realizate câteva lucrări de intervenţie, respectiv au fost refăcute zidăriile dislocate, s-au efectuat reparaţii locale şi zugrăvirea întregii construcţii.
Descrierea situaţiei actuale şi a serviciilor solicitate se regăsesc la Cap. 3.1. din caietul de sarcini.
Prezenta achiziţie se referă la: revizuirea documentaţiei tehnico-economice existente, în sensul acordării acesteia cu normativele tehnice, normele şi legislaţia în vigoare; avizarea acesteia de către autorităţile competente şi aprobarea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti a noilor indicatori tehnico-economici; serviciile de asistenţă tehnică pe durata execuţiei lucrărilor de consolidare (estimată la 24 luni) şi în perioada de garanţie a lucrărilor, până la recepţia finală a acestora.
Revizuirea documentaţiilor tehnico-economice existente, puse la dispoziţia ofertanţilor de autoritatea contractantă şi parte integrantă din documentele achiziţiei, se va realiza pe baza cerinţelor prevăzute în caietul de sarcini nr. 2163/07.04.2020 elaborat de Serviciul Tehnic din cadrul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.