Entitatea contractantă va încheia un acord cadru de prestări servicii cu mai mulţi operatori economici ce va avea ca obiect – "Servicii de reparaţii nave"C.N. APDM S.A. Galati are in dotare nave propulsate, nave speciale, nave nepropulsate, pasarele de acces si scondri.
Toate navele sunt supuse certificarii tehnice periodice, inspectiilor tehnice cu ridicarea navei pe uscat si inspectiilor tehnice anuale in conformitate c...
Entitatea contractantă va încheia un acord cadru de prestări servicii cu mai mulţi operatori economici ce va avea ca obiect – "Servicii de reparaţii nave"C.N. APDM S.A. Galati are in dotare nave propulsate, nave speciale, nave nepropulsate, pasarele de acces si scondri.
Toate navele sunt supuse certificarii tehnice periodice, inspectiilor tehnice cu ridicarea navei pe uscat si inspectiilor tehnice anuale in conformitate cu prevederile - Cerintelor tehnice de navigatie interioara, Normelor tehnice privind clasificarea si constructia navelor de navigatie interioara si Normelor tehnice suplimentare stabilite de Autoritatea Navala Romana.Autoritatea competenta din Romania care efectueaza inspectiile tehnice la constructiile navale de navigatie interioara este Autoritatea Navala Romana si elibereaza certificate tehnice/comunitare de navigatie noi, dar poate prelungi certificatele cu pana la 36 de luni daca sunt indeplinite anumite cerinte ANR.Acordul cadru se va încheia pentru fiecare lot, cu mai mulţi operatori economici respectiv cu minim 3 operatori. In cazul in care numarul de ofertanti castigatori pe lot este mai mic de 3 contractul cadru se va incheia cu acestia chiar daca sunt mai putini de 3. Pentru atribuirea contractelor subsecvente se va relua competitia in SEAP cu toti operatorii economici semnatari ai acordului cadru pentru lotul respectiv. Acestia participa la toate reofertarile pentru contracte subsecvente, in urma invitatiei primite de la autoritatea contractanta.La reluarea competitiei, in vederea incheierii contractului subsecvent, operatorii economici vor putea prezenta o oferta cu preturi mai mici sau cel mult egale cu cele prevazute in anexa acordului cadru. Oferta va fi prezentata folosind aceleasi formulare pentru oferta finanaciara care au fost utilizate la incheierea acordului cadru. Pretul contractului subsecvent va fi cel rezultat in urma reluarii competitiei. Criteriul de atribuire a noilor contracte subsecvente este “pretul cel mai scazut".
In cazul in care unui ofertant i se atribuie mai multe loturi, autoritatea contractanta are dreptul de a decide atribuirea contractelor prin unirea acestor loturi (fara sa existe vreo restrictie privitoare la loturile ce vor fi reunite).In cazul in care nu poate reoferta din propria culpa, operatorul economic are obligatia sa notifice autoritatea contractanta si sa-si justifice neparticiparea, pana la data si ora limita de depunere a ofertelor. Lipsa unei atare notificari atrage dupa sine sanctionarea prin rezilierea acordului-cadru cu respectivul operator economic, conform art.117, alin.3 din HG 394/2016.Daca toti ofertantii carora le-au fost transmise invitatiile la reofertare transmit notificari in sensul neparticiparii, atunci autoritatea va incheia subsecventul cu semnatarul acordului cadru clasat pe primul loc.Pretul contractului subsecvent va fi cel rezultat in urma reluarii competitiei, nedepasind pretul unitar din acordul cadru. La reluarea competitiei, operatorii economici vor putea prezenta o oferta cu preturi mai mici sau cel mult egale cu cele prevazute in anexa acordului cadru. Criteriul de atribuire a noilor contracte subsecvente este “pretul cel mai scazut".Se va reoferta pentru toate operaţiunile din cadrul lotului respectiv. Contractul subsecvent se va încheia doar pe operaţiunile stabilite de comun acord.În cazul în care, în urma defectaţiei sau a unor defecţiuni neprevăzute, sunt necesare operaţiuni care nu au fost identificate iniţial dar au fost reofertate în cadrul lotului respectiv, se va încheia un nou contract subsecvent cu preţurile rezultate în urma reofertării iniţiale.Se va încheia un alt contract subsecvent în cadrul aceluiaşi lot în cazul in care, urmare defectatiei sau in urma aparitiei unor defectiuni neprevazute/accidentale sunt necesare servicii care nu au fost ofertate şi nici reofertate, valoarea acestora se stabileste prin negocierea devizului oferta, fără ca preturile unitare (materiale, manopera, utilaj) să depăşească pe cele care au stat la baza incheierii acordului cadru. In cazul in care sunt necesare materiale, utilaje sau personal cu alte calificari prestatorul, preturile unitare se vor negocia avand in vedere preturile medii practicate pe piata la momentul respectiv.
Termenul pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 11 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.
Entitatea Contractanta va raspunde o singura data tuturor solicitarilor de clarificari in a 9 a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor (conf. Art. 173, alin 1 din Legea 99.2016).