In vederea realizarii obiectivului de investitii, autoritatea contractanta a procedat la intocmirea Studiului de Fezabilitate, elaborate de SC CARPAT SUN TRADING SRL – cu sediul in Loc. Horia, nr. 426, str. Principala, jud Arad.
Prin studiul de fezabilitate, elaboratorul acestuia a prezentat autoritatii contractante 2 scenarii, scenariul recomandat fiind Scenariul nr. 1, scenariu ales si de autoritatea contractanta in ve...
In vederea realizarii obiectivului de investitii, autoritatea contractanta a procedat la intocmirea Studiului de Fezabilitate, elaborate de SC CARPAT SUN TRADING SRL – cu sediul in Loc. Horia, nr. 426, str. Principala, jud Arad.
Prin studiul de fezabilitate, elaboratorul acestuia a prezentat autoritatii contractante 2 scenarii, scenariul recomandat fiind Scenariul nr. 1, scenariu ales si de autoritatea contractanta in vederea realziarii obiectivului.
Potrivit Scenariului 1 de realizare a investitiei, aceasta va avea urmatoarele caracteristici:
Construirea traseului de coborarea al saniei de vara pe segmentul de teren despadurit din partea stanga a partiei de schi Clabucet. Aceasta varianta presupune costuri mai scazute din punct de vedere financiar, deoarece amenjarea pistei de coborarea este mai facila, terenul permitand desfasurarea de lucrari de constructii intr-un mod facil.
Astfel prin aceasta varianta traseul de urcarea va porni de la baza partiei de schi Clabucet si va trece partial prin padure. Lungimea traseului de urcare va fi de aproximativ 332 metri si cu o diferenta de nivel de 93 m, tinand cont de cota de inaltime de unde se va pleca si maximul de inaltime pana la care va urca traseul. Lungimea traseului de coborare va fi de 490 metri. Viteza de coborare va fi de maxim 40 km/h. Instalatia de sanie de vara va fi dotata cu 22 sanii cu 2 locuri (un adult si un copil), Capacitatea instalatiei va fi de 320 persoane pe ora.
Instalatia de “sanie de vara" este de tipul Mountain russe, insemnand ca saniile nu se pot desprinde de pe pista de rulare si este in conformitate cu ONORM S 4730-1, ONORM S 4730-2 si ISO 19202 si indeplineste toate standardele de siguranta.
Caracteristicile tehnice minimale ale echipamentelor sunt precizate in CS din cadrul documentatiei de atribuire.
Particularităţi ale amplasamentului:
Investitia se va realiza pe un teren amplasat in orasul Predeal, judetul Brasov. Terenul se afla in intravilanul oraului Predeal, zona Clabucet
Terenul pe care se va realiza amenajarea Partiei sanie de vara (indiferent de schema constructiva), se afla in proprietatea Primariei Orasului Predeal, in prezent au grad de folosinta diferit.
Categoriile actuale de folosinţa ale terenurilor. conform extraselor de carte funciara sunt păşune si pădure.
1. Din imobilul cu nr. cadastral 103176 vor fi dezmembrate 5 suprafete de teren, in vederea construirii Partiei de sanie de vara.
2. Suprafaţa de 567 mp cu nr. cadastral 103925, intravilan, categoria de folosinta pădure – pentru traseu urcare sanie de vară. O parte din aceasta suprafaţă se regaseste in UA 181.
3. Suprafaţa de 9969 mp, cu nr. cadastral 103927, intravilan, categoria de folosinta paşune – pentru traseu pârtie coborâre si sosire sanie de vară
4. Suprafaţa de 325 mp, cu nr. cadastral 103928, intravilan, categoria de folosinta paşune – staţie start pârtie sanie de vară.
5. Suprafata de 255 mp, teren impadurit ce face parte si din UA 81A
Nota: Ocuparea temporara sau scoaterea definitiva din fondul forestier a suprafetelor din unitatile amenajistice si schimbarea categoriilor de folosinta a terenurilor astfel incat sa se poata emite autorizatia de construire sunt actiuni in sarcina Primariei si procedura (mai exact incheierea contractului) se va desfasura sub incidenta unei clauze suspensive in acest sens.
Terenul nu se află într-o zonă de interes arheologic sau în vecinătatea unor zone sau clădiri aflate pe lista cu monumente istorice sau de arhitectură.
Folosinţa actuală conform extras CF: pasune si padure.
Pentru realizarea obiectivului de investitii este necesara ocuparea unei suprafete totale de teren de aproximativ 873 mp fond forestier.
Termenul limita de primire a solicitărilor de clarificări este de 7 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor.
Termenul limita in care autoritatea contractanta va răspunde in mod clar si concret la toate solicitările de clarificări: 6 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor.