Proiectul va fi finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. In vederea accelerării implementării proiectului, procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie, semnarea contractului făcându-se cu respectarea dispoziţ...
Proiectul va fi finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. In vederea accelerării implementării proiectului, procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa prezentei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului de achiziţie publică este condiţionată de alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie, semnarea contractului făcându-se cu respectarea dispoziţiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice.
Având în vedere prevederile Legii 98/2016 privind achiziţiile publice şi HG 395/2016, autoritatea contractantă precizează că încheie contractul cu ofertantul câştigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziţiei vor fi asigurate prin alocarea creditelor bugetare cu această destinaţie. În cazul în care indiferent de motive creditele bugetare nu vor fi alocate, autoritatea contractantă, după primirea notificării cu privire la neacordarea finanţării, îşi rezervă dreptul de a anula procedura de atribuire, în condiţiile în care nu există o altă sursă de finanţare, în conformitate cu prevederile art. 212, alin. 1, lit. c, teza 2 din Legea 98/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri de atribuire înţeleg faptul că Autoritatea Contractantă nu poate fi considerată răspunzătoare pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestuia şi indiferent dacă Autoritatea Contractantă a fost notificată asupra existenţei unui asemenea prejudiciu.
Ofertanţii din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condiţiei suspensive de mai sus, asumându-şi întreaga răspundere în raport cu eventualele pierderi pe care le-ar putea suferi în situaţia descrisă.
Proiectul în cadrul căruia se desfăşoara prezenta procedură de achiziţie este depus spre finanţare în cadrul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C15: Educaţie, Reforma 4: Creearea unei rute profesionale complete pentru învăţământul tehnic superior, Investiţia 6 dezvoltarea a minimum 10 consorţii regionale şi dezvoltarea şi dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate, contract de finanţare aflat în stadiu de precontractare.
Investiţiile în construirea campusurilor profesionale integrate pentru învăţământul profesional şi tehnic, pentru acces la educaţia bazată pe inovaţie , creativitate şi specializare inteligentă, vor conduce la întărirea legăturii cu mediul economic şi social. Astfel, vor fi impulsionate şi diversificate tipurile duale de formare profesională.
Totodată, investiţiile vor contribui atât la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus şi în întreprinderile partenere, cât şi la valorificarea în parteneriat a resurselor. Ecosistemele industriale locale şi regionale vor fi sprijinite cu viitorii angajaţi, absolvenţi sau persoane recalificate, care vor deţine competenţe relevante pentru noile tendinţe de pe piaţa forţei de muncă. În plus, prin intermediul granturilor de care vor beneficia Consorţiile nou constituite vor fi disponibile măsuri de sprijin, pentru atragerea în special a elevilor şi studenţilor care au oportunităţi economice reduse şi care, datorită ofertei constând într-un parcurs flexibil şi continuu, vor putea să obţină o calificare şi acces la o instituţie de învăţământ superior.
Autoritatea contractantă va raspunde la solicitarile de clarificari in a 12-a zi inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor este de 22 zile.