Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritate de investitii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in clădirile publice, şi in sectorul locuinţelor.
Serviciile şi lucrările ce f...
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritate de investitii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in clădirile publice, şi in sectorul locuinţelor.
Serviciile şi lucrările ce formează obiectul prezentei proceduri deservesc un interes public, respectiv modernizarea sistemului de iluminat public pe str. Corneliu Gavrilov, str. Mica si Str. Viitorului, prin construirea unei reţele noi, pe acelaşi amplasament, cu linie electrică subterană, stâlpi noi şi corpuri cu LED, acestea fiind dotate cu module de telegestiune ce se vor integra în soluţia de telegestiune, înlocuire corpuri de iluminat pe 208 străzi din Municipiul Tulcea.
Prin implementarea investiţiei propuse se vor atinge următoarele obiective preconizate: creşterea eficienţei energetice prin modernizarea sistemului de iluminat public, scăderea consumului anual de energie electrică, cu peste 50%, faţă de sistemele clasice de iluminat, ce utilizează surse de lumină tip HID, scăderea anuală, cu peste 50% a emisiilor de gaze cu efect de seră, pe întreaga durată de viaţă a sistemului de iluminat. Aceste reduceri ale gazelor cu efect de seră au ca sursă chiar procesul de fabricare a corpurilor de iluminat, continuă cu energia electrică consumată de acestea şi se finalizează cu operaţiunile de reciclare/distrugere ale corpurilor la sfârşitul vieţii.
Prezenta procedură de achiziţie publică are ca obiect realizarea achiziţiei publice de:
a) servicii de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului;
b) execuţie lucrări.
Din perspectiva dispoziţiilor art. 35 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere faptul că obiectul contractului ce urmează a fi atribuit constă în servicii şi lucrări, se aplică dispoziţiile actului normativ indicat aplicabile pentru tipul de achiziţie care constituie obiectul principal al contractului în cauză (respectiv lucrări), achiziţia având caracter mixt.
Etapele necesar a fi parcurse pentru realizarea investiţiei sunt date de:
A. elaborarea proiectului tehnic:
a) în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare;
b) cu respectarea conţinutului Ghidul Solicitantului — Condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte nr. POR/2018/3/3.1/C/1/ITI/ (se va avea în vedere Grila de analiză a conformităţii şi calităţii proiectului tehnic -Anexa 3.1.C.2 – b) – publicată pe site-ul www.inforegio.ro;
B. a) asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada execuţiei lucrărilor;
b) executarea lucrărilor.
Obiectul contractului se realizează în 2 (două) etape, după cum urmează:
a) Etapa I (elaborare proiect tehnic): maxim 6 luni, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, Anexa nr. 10 şi obţinere autorizaţie de construire. La faza de proiect tehnic şi detalii de execuţie, prestatorul are obligaţia de a prezenta şi devizul general însoţit de partea economică confidenţială a lucrărilor conform formularelor prevăzute în H.G. nr. 907/2016.
b) Etapa II (asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada execuţiei lucrărilor şi executarea lucrărilor): 17 luni calendaristice + durata de garanţie a lucrărilor:
1. asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe întreaga perioadă de execuţie a lucrărilor. Serviciile de asistenţă tehnică din partea proiectantului se prestează începând de la data stabilită în ordinul de începere a lucrărilor, până la încheierea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Ofertanţii vor avea în vedere că durata de execuţie a lucrărilor este de 17 luni, de la ordinul de începere.
2. execuţia lucrărilor.