Prezenta procedură de atribuire a contractului de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa clauzei suspensive, în sensul că finalizarea procedurii de atribuire prin încheierea contractului de achiziţie publică este supusă condiţiei de obţinere/aprobare a finanţării europene nerambursabile pentru serviciile şi lucrările achiziţionate.
Încheierea contractului de achiziţie publică atribuit în baza prezentei proceduri est...
Prezenta procedură de atribuire a contractului de achiziţie publică este iniţiată sub incidenţa clauzei suspensive, în sensul că finalizarea procedurii de atribuire prin încheierea contractului de achiziţie publică este supusă condiţiei de obţinere/aprobare a finanţării europene nerambursabile pentru serviciile şi lucrările achiziţionate.
Încheierea contractului de achiziţie publică atribuit în baza prezentei proceduri este condiţionată de respectarea dispoziţiilor legale referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenţa legislaţiei privind finanţele publice locale, respectiv de semnarea contractului de finanţare nerambursabilă între ministerul de resort (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020, şi Municipiul Tulcea, în calitate de beneficiar.
În cazul în care, indiferent de motive, contractul de finanţare nu va fi semnat pe o perioadă de 3 luni de la data aprobării raportului prezentei proceduri, Autoritatea Contractantă va anula procedura de atribuire în condiţiile în care nu există o altă sursă de finanţare, în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziţie publică, motivat de imposibilitatea realizării obiectului contractului de achiziţie publică.
Prezenta procedură de achiziţie publică are ca obiect realizarea achiziţiei publice de:
a) servicii de proiectare tehnică;
b) asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări.
Din perspectiva dispoziţiilor art. 35 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere faptul că obiectul contractului ce urmează a fi atribuit constă în servicii şi lucrări, se aplică dispoziţiile actului normativ indicat aplicabile pentru tipul de achiziţie care constituie obiectul principal al contractului în cauză (respectiv lucrări), achiziţia având caracter mixt.
Obiectul contractului se realizează în 2 (două) etape, după cum urmează:
1. Etapa I: cuprinde elaborare proiect tehnic de execuţie, proiect pentru organizarea executiei lucrărilor, caiet de sarcini pentru execuţie lucrări, detalii de execuţie, proiect pentru autorizaţia de construire aferente obiectivului de investiţii, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, Anexa nr. 10 şi obţinere autorizaţie de construire. La faza de proiect tehnic şi detalii de execuţie, prestatorul are obligaţia de a prezenta şi devizul general însoţit de partea economică confidenţială a lucrărilor conform formularelor prevăzute în H.G. nr. 907/2016.
Această etapă se realizează în maxim 2 luni şi se desfăşoară cu respectarea:
• prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare;
• conţinutului Ghidului Solicitantului – Condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte cu titlul POR/2019/3/3.1/A/ITI/2 (se va avea în vedere Grila de analiză a conformităţii şi calităţii proiectului tehnic -Anexa 3.1.A – 3.c) aprobat prin Ordinul Viceprim-ministrului, Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 1535/10.04.2019 – publicat pe site-ul www.inforegio.ro;
2. Etapa a –II - a: cuprinde următoarele activităţi:
a) asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe întreaga perioadă de execuţie a lucrărilor. Serviciile de asistenţă tehnică din partea proiectantului se prestează începând de la data stabilită în ordinul de începere a lucrărilor, până la încheierea procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Ofertanţii vor avea în vedere că durata de execuţie a lucrărilor este de 8 luni, de la ordinul de începere;
b) execuţia lucrărilor – maxim 8 (opt) luni.