Obiectul achizitiei ce urmeaza a fi atribuit prin achizitie publica conform prevederilor legale in vigoare, consta in indeplinirea de catre agentul economic desemnat castigator, denumit in continuare Ofertant, a urmatoarelor activitati:
-Servicii privind proiectarea lucrarilor;
Elaborarea după caz, a tuturor documentaţiilor necesare pentru obţinerea/prelungirea tuturor avizelor, acordurilor, autorizaţiilor, studiilor solic...
Obiectul achizitiei ce urmeaza a fi atribuit prin achizitie publica conform prevederilor legale in vigoare, consta in indeplinirea de catre agentul economic desemnat castigator, denumit in continuare Ofertant, a urmatoarelor activitati:
-Servicii privind proiectarea lucrarilor;
Elaborarea după caz, a tuturor documentaţiilor necesare pentru obţinerea/prelungirea tuturor avizelor, acordurilor, autorizaţiilor, studiilor solicitate prin certificatul de urbanism emis în vederea obţinerii autorizaţiei de construire şi obţinerea avizelor necesare pentru derularea obiectivului de investiţii la faza P.T.şi D.E. (Ex: avize de amplasament, autorizări I.S.C.I.R. şi puneri în funcţiune, planuri urbanistice, branşamente/racorduri, aviz I.G.S.U., lucrări provizorii, etc.);
Atenţie: Se vor lua în calcul eventuale elaborări de studii de soluţii, proiecte de devieri ale instalaţiilor, lucrări provizorii, relocări ale diverselor tipuri de echipamente, cercetări arheologice, etc. sau orice alte documentaţii care pot fi solicitate de autorităţile care eliberează avizele/acordurile/autorizaţiile.
Elaborarea de către firme autorizate a tuturor documentaţiilor (piese scrise şi desenate) necesare realizării tuturor lucrărilor de branşare şi racordare la utilităţile necesare funcţionării, inclusiv pentru lucrările provizorii, a studiilor de soluţii, detaliilor de execuţie, obţinerea avizelor, acordurilor, funcţie de avizele tuturor furnizorilor de utilităţi;
Elaborarea proiectului de organizare a execuţiei lucrărilor (P.O.E/D.T.O.E.), proiectului tehnic (P.T.) precum şi a detaliilor de execuţie (D.E.), documentaţia privind mentenanţa instalaţiilor, a tuturor echipamentelor, documentaţia as - built (proiect tehnic de execuţie actualizat la data finalizării lucrărilor);
Verificarea tuturor documentaţiilor tehnico-economice, a eventualelor dispoziţii de şantier emise pe parcursul derulării lucrărilor, a proiectului as-built, pe domenii/subdomenii şi specialităţi pentru instalaţiile aferente, alţii decât specialiştii elaboratori ai proiectelor.
Prezentarea tuturor documentaţiilor tehnico-economice şi a eventualelor dispoziţii de şantier emise pe parcursul realizării lucrărilor, experţilor tehnici care au efectuat expertiza tehnică pentru specialităţile "Rezistenţă" şi"Instalaţii", pentru avizarea acestora de către aceştia, potrivit prevederilor art. 12, alin. (4) din H.G. 925/1995, modificată prin H.G. nr. 742/2018.
-Executia lucrarilor de modernizare a sistemului de iluminat (1317 lampi);
a) In prima faza, pentru o cat mai buna eficienta a activitatii se vor monta la sol noile corpuri de iluminat pe console din otel zincat si se va realiza conexiunea cu cablul LEA TYIR.
b) Lungimea consolelor va fi in functie de distanta de amplasare a stalpilor fata de axul drumului, precum si de latimea drumului. Pentru fiecare tip de drum (comunal, judetean sau European) se vor monta console de lungimi adecvate.
c) Consolele vor fi insotite de 2 bride de prindere pe stalpi. Aceste bride vor avea dimensiuni corespunzatoare in functie de stalpii pe care se amplaseaza (stalp de tip SE4,SE8,SE10 sau stalp de lemn).
d) In continuarea operatiunilor se va trece la organizarea zonei de lucru prin marcarea corespunzatoare a acesteia. Avand in vedere ca se va lucra pe un drum circulat, cu o automacara dotata cu nacela, zona trebuie sa fie foarte bine demarcata si semnalizata. Pentru desfasurarea activitatilor de interventie la sistemul de iluminat se va asigura accesul la stalpi din lateral. Se va tine cont in derularea lucrarilor de a nu se deteriora sau afecta mediul inconjurator si ecosistemele existente in zona.
e) Dupa organizarea zonei de lucru, un muncitor autorizat si echipat corespunzator, va fi ridicat cu ajutorul nacelei pana in dreptul lampii de iluminat clasice (ajunse la sfarsitul perioadei de functionare) care este fixata pe stalp. Se va proceda la dezechiparea lampii vechi impreuna cu consola de sustinere si apoi se va monta lampa noua care vine gata echipata cu consola si cablul LEA TYIR. Dupa ce lampa noua a fost fixata pe stalp se executa conexiunea cablului LEA TYIR, prin intermediul a 2 conectori de tip CDD, la sursa de curent.
f) Lucrarile vor fi executate in conditii de calitate, conform prevederilor legale in vigoare.
g) La finalizare lucrarile executate vor corespunde reglementarilor tehnice in vigoare si nu vor fi afectate de vicii care ar diminua sau ar anula valoarea ori posibilitatea de utilizare, conform conditiilor normale de folosire.