Lot 1
*Distributia energiei electrice catre majoritatea consumatorilor deserviti de catre CFEE Siriu(peste 1000) se face prin LEA 20 kV Siriu(lungime aprox. 7,0 Km) mentionata la punctul 1 din prezentul Referat, LEA care a fost pusa in functiune in anul 1972, din anul 2000 fiind preluata de Hidroelectrica in baza unui Protocol incheiat cu S.C. Electrica S.A. Linia a fost proiectata si realizata conform normativelor din p...
Lot 1
*Distributia energiei electrice catre majoritatea consumatorilor deserviti de catre CFEE Siriu(peste 1000) se face prin LEA 20 kV Siriu(lungime aprox. 7,0 Km) mentionata la punctul 1 din prezentul Referat, LEA care a fost pusa in functiune in anul 1972, din anul 2000 fiind preluata de Hidroelectrica in baza unui Protocol incheiat cu S.C. Electrica S.A. Linia a fost proiectata si realizata conform normativelor din perioada respectiva, iar din ea sunt racordate 9 posturi de transformare 20/0,4 kV. In conditiile in care nu s-au executat lucrari de reparatii majore iar linia este foarte veche si functioneaza in conditii meteo specifice zonei de munte, se produc in mod constant defecte/incidente, numarul acestora depasind chiar si 10 declasari in decurs de 24 de ore mai ales in perioda de toamna-iarna, linia prezentand deficiente functionale majore. Intreruperile repetate si durata acestora afecteaza cei peste 1000 consumatori si contravin reglementarilor ANRE in vigoare, nu se respecta cerintele tehnice si de sanatate si securitare in munca actuale, nu sunt asigurati indicatorii prevazuti in Standardele de performanta ANRE, crescand astfel reclamatiile consumatorilor, cheltuielile cu intretinerea si exploatarea liniei.
Lot 2
*Celula de separatie Casoca face parte din din LEA 20 kV Siriu-Coceanu, din aceasta linie fiind racordate 11 posturi de transformare 20/0,4 kV. Deoarece separatoarele de linie din schema nu sunt vizibile dinspre celula si nici nu sunt echipate cu cutite de punere la pamant inspre celula, nu se poate aduce celula in starea "legat la pamant" inspre celula si nu se poate realiza separarea vizibila fata de toate partile de unde ar putea sa apara tensiune in instalatia/ partea de insatalatie unde se lucreaza, nerespectandu-se astfel Regulamentul genaral de manevre in instalatiile electrice de medie si inalta tensiune (NTE 009) si nu se pot aplica masurile tehnice de SSM prevazute in instructiunea proprie de sanatate si securitate in munca in Hidroelectrica(ISSM-HE-01). Fata de cele prezentate, se impune monta-rea unui stalp cu separator intre stalpul de retea si bornele de intrare in celula de separatie.
Lot 3
* Lucrari de interventii la LEA 0,4 KV Bontu Mare-Siriu-prin LEA 0,4 kV circuit Bontu Mare se furnizeaza energie electrica la peste 80 de consumatori, linia avand o lungime de 3,3 Km. Linia fiind foarte lunga, avem curenti de scurtcircuit mari, caderi de tensiune la capat de retea mult mai mari dacat limitele maxime admise de norme, pier-deri de energie, etc., fiind inregistrate multe reclamatii in acest sens din partea consumatorilor privind calitatea energiei furnizate. Fata de aceasta situatie, in anul 2019 a fost intocmit un studiu(DALI) pentru identificarea solutiilor de rezolvare a deficientelor de functionare a retelei. Dintre solutiile tehnico-economice propuse in studiu, a fost agreata varianta cu infiintarea unui post trafo si cu lucrari in reteaua de joasa tensiune, acestea asigurand reducerea semnificativa a caderilor de tensiune la capatul retelei electrice, precum si selectivitatea protectiei liniei la curentii de scurtcircuit monofazat la capetele liniei.