2. LOT 2 – Servicii de proiectare pentru proiectul: "Modernizarea străzilor: Ady Endre, Izvorului, Vorosmarty Mihaly din oraşul Valea lui Mihai",
Se propune prestarea serviciilor de proiectare: întocmire proiect tehnic şi detalii de execuţie, documentaţii-suport pentru obţinerea de avize, acorduri, autorizaţii aferente obiectivului de investiţii, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe toată durata execuţ...
2. LOT 2 – Servicii de proiectare pentru proiectul: "Modernizarea străzilor: Ady Endre, Izvorului, Vorosmarty Mihaly din oraşul Valea lui Mihai",
Se propune prestarea serviciilor de proiectare: întocmire proiect tehnic şi detalii de execuţie, documentaţii-suport pentru obţinerea de avize, acorduri, autorizaţii aferente obiectivului de investiţii, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe toată durata execuţiei lucrărilor.
Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 70.128 lei fără TVA din care:
- documentaţii tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/acordurilor/autorizaţiilor: 2.500 lei
- proiectul tehnic şi detaliile de execuţie: 57.500 lei
- asistenţă tehnică din partea proiectantului: 10.128 lei.
Din bugetul indicativ al proiectantului, valoarea estimată a achiziţiei este constituită din următoarele linii bugetare (valori fără TVA):
Subcapitolul 3.5:
3.5.4 Documentaţiile tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/ acordurilor/autorizaţiilor: 2.500 lei
Subcapitolul 3.5.6:
3.5.6 Proiect tehnic şi detalii de execuţie: 57.500 lei
Subcapitolul 3.8:
3.8.1 Asistenţă tehnică din partea proiectantului: 10.128 lei.
Prin acest proiect se doreşte a se îmbunătăţii starea tehnică a străzilor şi a limita efectele care ar conduce la avansarea degradării structurii rutiere şi la creşterea degradării condiţiilor de mediu din zonă.
Străzile care fac obiectul prezentei documentaţii fac parte din reţeaua de străzi ale oraşului Valea lui Mihai, jud. Bihor.
Nr. crt. Denumire stradă Lungime
[ml] Categorie stradă
1 Strada Ady Endre Tr. 1 362.10 III
2 Strada Ady Endre Tr. 2 143.80 III
3 Strada Vorosmarty Mihaly 586.30 IV
4 Strada Izvorului 694.10 III
Total 1.786,30
- Lungime totală ax proiectat : L= 1.786,30 ml
- Categorie stradă – III-IV
- Categoria de importanţă C – lucrări cu importanţă normală conform H.G. 766/1997;
- Viteza de proiectare 50 km/h
Structura rutieră
Sistem Rutier Nou SRN1:
Strat de fundaţie din balast, h = 30 cm
Strat de fundaţie din piatră spartă am. optimal, h = 15 cm
Strat de legătura, h = 6 cm, din beton asfaltic deschis BAD22.4
Strat de uzură, h = 4 cm, din beton asfaltic BA16
Structura Trotuar ST1:
Strat de fundaţie din balast, h = 15 cm
Strat de fundaţie din piatră spartă am. optimal, h = 12 cm
Strat de uzură, h = 4 cm, din beton asfaltic BA8
Structura pistă de ciclişti SPC1:
Strat de fundaţie din balast, h = 15 cm
Strat de fundaţie din piatră spartă am. optimal, h = 12 cm
Strat de uzură, h = 4 cm, din beton asfaltic BA8
Pe lungimea traseului străzilor ce urmează a fi modernizate, se impune a se realiza lucrări ce au drept scop colectarea, transportul şi evacuarea apelor provenite din precipitaţii, în afara zonei drumului. În categoria acestor lucrări intră:
- Amenajare rigole
- Podeţe
- Amenajarea unei reţele de canalizare pluvială
În vederea asigurării siguranţei în circulaţiei, documentaţia tehnică conţine planşe dedicate lucrărilor de semnalizare rutieră şi marcaje. Documentaţia cuprinde indicatoare rutiere şi lucrări de marcaje, necesare, pe tipuri şi dimensiuni, forme şi simboluri, în conformitate cu prevederile din Codul Rutier şi a standardelor de specialitate în vigoare, referitoare la semnalizarea rutieră.
Modernizarea străzilor: Ady Endre, Izvorului, Vorosmarty Mihaly, respectiv intersecţiile cu drumurile adiacente afectate (intersecţia străzii Izvorului cu strada Băncii, intersecţia străzii Izvorului cu strada Breslelor, intersecţia străzilor Ady Endre/ Vorosmarty Mihaly cu strada Republicii) contribuie la îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane din oraşul Valea lui Mihai. Este importantă dezvoltarea infrastructurii rutiere a oraşului pentru a putea oferi locuitorilor condiţii mai bune de trai.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor: 6.
Autoritatea contractantă va răspunde solicitărilor de clarificări înainte cu 3 zile faţă de data limită de depunere a ofertelor..
1. LOT 1- Servicii de proiectare pentru proiectul: "Edificarea unei noi grădiniţe în Oraşul Valea lui Mihai",
Se propune prestarea serviciilor de proiectare: întocmire proiect tehnic şi detalii de execuţie, documentaţii-suport pentru obţinerea de avize, acorduri, autorizaţii aferente obiectivului de investiţii, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe toată durata execuţiei lucrărilor de construire.
Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 113.237,45 lei fără TVA din care:
- documentaţii-suport pentru obţinerea avizelor, acordurilor, autorizaţiilor: 5.600 lei
- proiectul tehnic şi detaliile de execuţie: 79.900 lei
- asistenţă tehnică din partea proiectantului: 27.737,45 lei.
Din bugetul indicativ al proiectantului, valoarea estimată a achiziţiei este constituită din următoarele linii bugetare (valori fără TVA):
Subcapitolul 3.5:
3.5.4 Documentaţiile tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/ acordurilor/autorizaţiilor: 5.600 lei
Subcapitolul 3.5.6:
3.5.6 Proiect tehnic şi detalii de execuţie: 79.900 lei
Subcapitolul 3.8:
3.8.1 Asistenţă tehnică din partea proiectantului: 27.737,45 lei.
Prin realizarea prezentului proiect se doreşte Edificarea unei noi grădiniţe în Oraşul Valea lui Mihai cu o capacitate de 200 de locuri.
Amplasamentul propus se situează în zona centrală a oraşului Valea lui Mihai, în imediata vecinătate a Parcului Central, pe strada Republicii nr. 47-49.Terenul este în proprietatea domeniului public al oraşului Valea lui Mihai, având 3 construcţii situate pe această parcelă:
C1 – grădiniţă – 389 mp – regim de înălţime P
C2 – anexă – 24 mp – regim de înălţime P
C3 – grădiniţă – 295 mp - regim de înălţime P.
Se propune amplasarea unei noi grădiniţe cu regim de înălţime P+1, cu acoperiş tip terasă circulabilă, spre S-V de clădirea existentă. Cele două accese principale sunt realizate pe partea de S-E al clădirii, accesele secundare/tehnice pentru aprovizionarea bucătăriei şi accesul personalului de deservire a grădiniţei este spre N-E, accesul în spaţiul tehnic se realizează în partea de N-V al clădirii.
Prin edificarea unei grădiniţe în oraşul Valea lui Mihai se facilitează accesul la o educaţie de calitate pentru 200 de copii. Prin noua infrastructură educaţională preşcolară se va oferi copiilor condiţiile necesare şi optime pentru participarea la actul educaţional într-un mod modern, echivalent cerinţelor şi nevoilor actuale. Nevoile copiilor sunt în primul rând de educaţie, socializare şi de a creşte într-un mediu de viaţă armonios. Infrastructura educaţională este esenţială pentru educaţie, dezvoltarea timpurie a copiilor, pentru construirea de abilităţi sociale şi de a capacităţii de integrare socială. Serviciile educaţionale oferite comunităţii se va respecta atât pe termen mediu cât şi pe termen lung prin calitatea vieţii locuitorilor. Sistemul de educaţie răspunde unor nevoi şi cerinţe pe care copilul le are în raport cu necesităţile societăţii, educaţia fiind importantă pentru viitorul tinerilor.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor: 6.
Autoritatea contractantă va răspunde solicitărilor de clarificări înainte cu 3 zile faţă de data limită de depunere a ofertelor..