Tema de proiectare este reflectată prin următoarele cerinţe şi activităţi obligatorii:
- Elaborarea Proiectului tehnic – Pth - şi a Detaliilor de execuţie, va fi alcătuit din totalitatea documentaţiilor care cuprind soluţiile de realizare a obiectivului de investiţii pe baza cărora se poate pregăti şi desfăşura execuţia lucrărilor – piese scrise şi desenate (memorii tehnice pe specialitati, caiete de sarcini, liste de canti...
Tema de proiectare este reflectată prin următoarele cerinţe şi activităţi obligatorii:
- Elaborarea Proiectului tehnic – Pth - şi a Detaliilor de execuţie, va fi alcătuit din totalitatea documentaţiilor care cuprind soluţiile de realizare a obiectivului de investiţii pe baza cărora se poate pregăti şi desfăşura execuţia lucrărilor – piese scrise şi desenate (memorii tehnice pe specialitati, caiete de sarcini, liste de cantităţi, etc).
- Elaborarea documentaţiilor pentru obţinerea avizelor/acordurilor/autorizaţiilor şi Documentaţie tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire DTAC (PAC)
- Verificarea proiectului tehnic de către verificatori tehnici atestaţi
Asistenţa tehnică din partea proiectantului pe toată durata lucrărilor de execuţie până la recepţia la terminarea lucrarilor.
Proiectul tehnic şi detaliile de execuţie se vor elabora în conformitate cu Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, actualizată si respectiv conform H.G. nr. 907/29.11.2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/ proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.
Proiectul tehnic va fi elaborat în mod clar şi va asigura informaţii complete, astfel încât autoritatea contractantă să obţină date tehnice şi economice complete privind viitoarea lucrare care va răspunde cerinţelor sale tehnice, economice şi tehnologice.
De asemenea, proiectul tehnic va fi complet şi suficient de clar, astfel încât să se poată elabora pe baza lui detaliile de execuţie în conformitate cu materialele şi tehnologia de execuţie propusă, dar cu respectarea strictă a prevederilor proiectului tehnic, fără să fie necesară suplimentarea cantităţilor de lucrări respective, şi fără a se depăşi costul lucrării, stabilite în faza de oferta pentru execuţia lucrărilor.
Soluţiile adoptate trebuie să răspundă situaţiei reale din teren, trebuie să ţină seama de D.A.L.I, documentaţiile de avizare, respectiv avizele obţinute pentru investiţii.
Proiectul tehnic nu trebuie sa modifice soluţiile propuse în D.A.L.I..
Listele de cantităţi se elaborează în concordanţă cu intervenţiile propuse şi cu Devizul general de la faza D.A.L.I.
vitate Proiectantului.
Documentaţia însoţită de documente de predare-primire, respectiv copii ale atestatului şi legitimaţiei verificatorului de proiect va conţine următoarele volume:
Proiect tehnic si detalii de executie [parti scrise+parti desenate] – 3 exemplare +CD;
Centralizator cu diferenţe fizice şi/sau valorile între SF/DALI-PTh – cate 3 exemplare;
Devizul general/devizele pe obiect în lei şi euro cu valorile actualizate semnate de proiectant– cate 3 exemplare;
Documentatii pentru obtinere de Avize, acorduri si autorizatii şi Documentaţie Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC) – cate 3 exemplare;
Predarea documentaţiei se va face de către prestator prin înregistrarea la Primăria Oraşului Cugir.
La predare documentaţia va fi însoţită de un proces verbal de predare-primire care va fi confirmat de Beneficiar din punct de vedere cantitativ şi calitativ.
Odată cu predarea documentaţiei şi semnarea procesului-verbal de predare primire Prestatorul va transfera Achizitorului dreptul de proprietate intelectuală exclusivă asupra documentaţiei livrate.
Etapa de asistenţă tehnică pe parcursul execuţiei se referă la totalitatea acţiunilor necesare în vederea execuţiei lucrărilor la parametri de calitate stabiliţi prin documentaţia tehnico-economică.