Servicii de proiectare pentru elaborare documentaţii tehnico-economice şi asistenţă tehnică pentru actualizarea proiectului de consolidare–restaurare a terasei cu busturi şi terasei sud-est ale castelului Peleş – Sinaia (Terasa nr. 1, Terasa nr.2, Terasa nr.3, Terasa nr.4, Terasa nr.5, Terasa nr.6-parţial) şi completarea acesteia cu Terasa nr.6-parţial, Terasa nr.7, Terasa nr.8, terasa nr.9, Terasa nr.10, Terasa nr.11 – Zon...
Servicii de proiectare pentru elaborare documentaţii tehnico-economice şi asistenţă tehnică pentru actualizarea proiectului de consolidare–restaurare a terasei cu busturi şi terasei sud-est ale castelului Peleş – Sinaia (Terasa nr. 1, Terasa nr.2, Terasa nr.3, Terasa nr.4, Terasa nr.5, Terasa nr.6-parţial) şi completarea acesteia cu Terasa nr.6-parţial, Terasa nr.7, Terasa nr.8, terasa nr.9, Terasa nr.10, Terasa nr.11 – Zona Alee, Terasa nr.12, Terasa nr.13.
Suprafaţa totală ce va face obiectul proiectului este de 10.335 mp.
Suprafaţa de 10.355 mp este compusă din:
•2.580 mp, suprafaţă aferentă proiectului de restaurare întocmit în perioada anilor 2010-2013, pentru următoarele terase
Terasa nr. 1-cota +903,70
Terasa nr. 2–cota +905 (include şi terasa SE cu fântâna lui Adonis)
Terasa nr. 3–cota +908 (include zidul de sprijin şi fântânile aferente Terasei cu Busturi precum şi galeria de sub aceasta)
Terasa nr. 4–cota +912,5 include şi Terasa cu Busturi (partea superioară)
Terasa nr. 5– situată la cota +916
Terasa nr. 6– situată la partea superioară (cota +918) - parţial
Terasa SE cu fântâna lui Adonis – face parte din Terasa nr. 2 şi are o suprafaţă de 195,40 mp
Terasa cu busturi – cu zidul de sprijin şi fântânile aferente acestuia + terasa şi foişorul cu pergola din lemn de peste fântânile cu busturi – face parte din Terasa nr. 3 şi Terasa nr. 4.
•7.775 mp este suprafaţa aferentă teraselor Castelului Peleş care nu au fost studiate până în prezent, respectiv:
Terasa nr. 6 - parţial
Terasa nr. 7
Terasa nr. 8
Terasa nr. 9
Terasa nr. 10
Terasa nr. 11 (Zona Alee)
Terasa nr. 12
Terasa nr. 13.
Documentaţia va studia întreg ansamblul de terase, într-un mod unitar, pentru întreaga suprafaţă de 10.355 mp aferentă întreg ansamblului de terase.
Valoarea estimată, exprimată în lei, fără TVA, a serviciilor ce urmează a fi contractate este de 794.368,55 lei, fără TVA, din care 605.233,18 lei, fără TVA, pentru elaborarea de studii şi investigaţii, DALI, DTAC, DTOE, PT, DE, documentaţie as-built, documentaţie privind urmărirea comportării în timp a lucrării de intervenţie şi respectiv de 189.135,37 lei, fără TVA pentru asistenţă tehnică (curs valutar 1 euro = 4,8707 lei, curs valutar mediu pentru luna decembrie 2020, conform statisticilor BNR).
1. Termenul de prestare servicii pentru Etapa I: studii şi investigaţii, DALI va fi de maximum 4 luni de la semnarea contractului.
2. Termenul de prestare servicii pentru Etapa a II-a: DTAC şi DTOE va fi de maximum 1 lună de la avizarea DALI în CTE constituit la nivelul INP şi/sau MC, după caz;
3. Termenul de prestare servicii pentru Etapa a III-a: PT, inclusiv DE, caiet de sarcini şi documentaţie tehnico-economică necesară pentru organizarea unei proceduri de achiziţie publică a contractului de execuţie lucrări, va fi de maximum 2 luni de la obţinerea Autorizaţiei de Construire de către Beneficiar;
4. Termenul de prestare servicii pentru Etapa a IV-a: asistenţa tehnică şi proiectul de urmărire a comportării în timp urmează a fi contractate în funcţie de alocarea bugetară şi de contractarea lucrărilor de execuţie, prin încheierea de acte adiţionale la contractul de prestări servicii de proiectare.
Termenul estimat pentru elaborarea documentaţiilor este de 7 luni, exceptând perioadele de avizare.
Durata estimată a contractului este de 3 ani. Serviciile de asistenţă tehnică se vor presta ulterior contractării lucrărilor de execuţie, în funcţie de alocarea bugetară.
Autoritatea Contractantă îşi rezervă dreptul de a condiţiona semnarea contractului de alocare a creditelor bugetare de către ordonatorul principal de credite - Ministerul Culturii, dar nu mai târziu de 3 luni de la finalizarea procedurii de atribuire, respectiv desemnarea câştigătorului. Ofertantul din cadrul acestei proceduri îşi asumă eventualele prejudicii cauzate în urma anulării procedurii de atribuire, indiferent de natura acestora.