Serviciile şi lucrările ce fac obiectul prezentei proceduri de achiziţie constituie elementul central al proiectului "Construire Centru Social de Zi, Patinoar si Skate Park în Municipiul Câmpia Turzii", cod SMIS 125216, pentru care UAT Municipiul Câmpia Turzii a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13 - Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii, Prioritatea...
Serviciile şi lucrările ce fac obiectul prezentei proceduri de achiziţie constituie elementul central al proiectului "Construire Centru Social de Zi, Patinoar si Skate Park în Municipiul Câmpia Turzii", cod SMIS 125216, pentru care UAT Municipiul Câmpia Turzii a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13 - Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii, Prioritatea de Investiţii 9b - Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale Operaţiunea - Îmbunătăţirea calităţii vieţii a populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România, în baza Contractului de Finanţare nr. 5678/29.07.2020. Pentru implementarea în bune condiţii, şi în conformitate cu cerinţele Finanţatorului, UAT Municipiul Câmpia Turzii trebuie să contracteze Servicii de proiectare (PAC, PT, DTOE, DDE), verificare tehnică, asistenţă tehnică din partea proiectantului, execuţie lucrări şi furnizarea de echipamente şi dotări independente pentru componenta Centrul Social de Zi din cadrul proiectului "Construire Centru Social de Zi, Patinoar şi Skate Park în Municipiul Câmpia Turzii", pentru îndeplinirea obiectivelor, rezultatelor şi indicatorilor asumaţi prin Cererea de Finanţare a proiectului.
Obiectivul general al acestui proiect îl reprezinta revitalizarea fizică, socială şi economică a Municipiului Câmpia Turzii, în scopul îmbunataţirii calitaţii vieţii populaţiei Municipiului în general si a grupurilor de persoane vulnerabile din localitate, în particular (în special someri, persoane cu nivel de educaţie scazut, persoane cu dizabilitaţi, tineri sub 18 ani, persoane vârstnice, persoane aflate în risc de excluziune sociala), prin crearea unor facilitaţi cu caracter social si recreaţional. Proiectul îsi propune crearea unui Centru Social de Zi destinat desfasurarii unor activitaţi diverse cu caracter social destinate persoanelor aparţinând grupurilor defavorizate, dar si a unui patinoar si a unui skate park, ca modalitaţi de diversificare a activitaţilor recreative destinate populaţiei Municipiului Câmpia Turzii, cu un impact semnificativ asupra cresterii posibilitaţilor de socializare si de integrare în comunitate a locuitorilor aflaţi în risc de excluziune sociala.
Proiectul va asigura pastrarea specificului local prin îmbunataţirea condiţiilor de desfasurare a activitaţilor sociale, de relaxare si divertisment. Scopul principal al investiţiei este în strânsa legatura cu obiectivul specific 13.1 al Prioritaţii de Investiţii 9b, respectiv Îmbunataţirea calitaţii vieţii populaţiei în orasele mici si mijlocii din România.
Obiectivele specifice ale proiectului
- Construirea unui Centru Social de zi, cu funcţiuni multiple, destinate persoanelor din grupuri defavorizate, în cadrul caruia se vor desfasura activitaţi destinate persoanelor cu dizabilitaţi, persoanelor vârstnice, copiilor si persoanelor cu diverse probleme de ordin social. Cladirea va avea regimul de înalţime P+2, suprafaţa construita de 1.626 mp, suprafaţa parterului 1.626 mp, suprafaţa primului nivel 1.231 mp, suprafaţa celui de-al doilea nivel 1.231 mp, suprfaţa utila totala 3234,33 mp si suprafaţa desfasurata 4.088 mp. Centrul va fi doatat cu echipamente performante, de ultima generaţie, destinate satisfacerii nevoilor de ordin social ale persoanelor aparţinând grupurilor defavorizate.
- Îmbunataţirea calitaţii vieţii locuitorilor Municipiului Câmpia Turzii, prin abordarea integrata a nevoilor de natura sociala si recreativa a populaţiei, cu un accent special asupra grupurilor de persoane vulnerabile/defavorizate
Notă: Autoritatea contractanta va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţii suplimentare cu 6 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor, in măsura in care solicitările sunt transmise in termenul precizat la cap. I.1. de 9 zile.
În urma realizării investiţiei se aşteaptă ca un număr de 22.223 de cetăţeni ai localităţii să beneficieze de infrastructura socială construită, obiect al proiectului, dintre care:
- 4.895 persoane cu vârsta sub 18 ani;
- 4.270 persoane vârstnice;
- 362 someri;
- 927 de persoane încadrate într-un grad de dizabilitate;
- 1.257 de persoane suferind de boli cronice;
- 403 persoane adulte de etnie roma greu de integrat pe piaţa muncii);
- 42 de familii care traiesc în locuinţe improvizate, fara utilitaţi, situate la marginea localitaţii si care au un nivel economic sub pragul de saracie;
- 11 oameni si strazii;
- 250 de persoane adulta analfabete;
- 55 de familii cu planuri de servicii;
- 50 de familii de romi care refuza orice forma de reintegrare respectându-si tradiţiile si modul de trai.
Un alt rezultat aşteptat este construirea unei clădiri sociale, cu funcţiune de centru social de zi, dotată corespunzător, regim de înalţime P+2, cu o suprafaţa utilă de 3.234,33 mp si o suprafaţa desfasurata de 4.088 mp.