Drumul judeţean 675, Tg – Cărbuneşti – Ţicleni – Bâlteni (DN66), se află amplasat în partea centrală a judeţului Gorj, traversează oraşul Tg – Cărbuneşti, oraşul Ţicleni şi comuna Bâlteni. Având în vedere traficul greu care se desfăşoară pe acest drum judeţean, pe raza oraşului Târgu - Cărbuneşti s-a produs o alunecare de teren, cu tasare a părţii carosabile, pe drumul judeţean 675, în zona km 2 + 400 care a afectat partea...
Drumul judeţean 675, Tg – Cărbuneşti – Ţicleni – Bâlteni (DN66), se află amplasat în partea centrală a judeţului Gorj, traversează oraşul Tg – Cărbuneşti, oraşul Ţicleni şi comuna Bâlteni. Având în vedere traficul greu care se desfăşoară pe acest drum judeţean, pe raza oraşului Târgu - Cărbuneşti s-a produs o alunecare de teren, cu tasare a părţii carosabile, pe drumul judeţean 675, în zona km 2 + 400 care a afectat partea carosabilă pe o lungime de 150m, pe un sens de circulaţie.
Sectorul de drum respectiv în zona km 2 + 400 supus reabilitării pe o lungime de 150ml, se află în administrarea Consiliului Judeţean Gorj şi îndeplineşte funcţia de drum public.
Pe sectorul km 2 + 400, îmbrăcămintea este din beton asfaltic şi prezintă fisuri, crăpături şi denivelări.
Sectorul de drum judeţean DJ675 respectiv în zona km 2 + 400(pe o lungime de 150ml), este necorespunzătoare, circulaţia efectuându–se în condiţii de siguranţă precare.
Sectorul de drum prezintă o stare de degradare accentuată, acest lucru ducând la îngreunarea desfăşurării circulaţiei rutiere în zonă, din punct de vedere al siguranţei participanţilor la trafic.
În consecinţă, este necesară refacerea părţii carosabile şi infrastructura pe acest sector de drum, în zona km 2 + 400 unde capacitatea portantă este necorespunzătoare, în scopul aducerii drumurilor la parametri impuşi de normele şi normativele tehnice in vigoare.
Obiectivul general:
• creşterea gradului de accesibilitate a zonei.
• ameliorarea, în conformitate cu standardele în vigoare, a condiţiilor de viaţă ale locuitorilor şi ale activităţilor productive desfăşurate în zona localităţilor şi eliminarea stării de stres;
• încadrarea obiectivului în strategia de dezvoltare a localităţilor rurale.
Obiective specifice:
• ameliorarea calităţii mediului şi diminuarea surselor de poluare;
• îmbunătăţirea continuă a situaţiei actuale a infrastructurii din judeţ;
• îmbunătăţirea stării de sănătate, prin creşterea frecvenţei controalelor şi intervenţiilor medicale;
• asigurarea fluenţei circulaţiei de vehicule, cu un consum minim de energie şi timp, în condiţii de siguranţă şi confort;
• asigurarea scurgerii apelor pluviale de pe platforma drumului, prin amenajarea de podeţe, şanţuri şi rigole;
• îmbunătăţirea elementelor geometrice ale drumului şi reabilitarea căii de rulare a acestuia, ceea ce va conduce la economisirea carburanţilor, a timpului de deplasare şi la diminuarea costurilor de operare a autovehiculelor.
Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 10. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP/SICAP. În cazul în care se vor solicita clarificări în termenul precizat mai sus (10 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor), autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificări/informaţii suplimentare în a 7-a zi înainte de data limită stabilită pentru depunerea ofertelor.