Proiectarea lucrărilor se va face în conformitate cu HG 907/2016, Legea nr. 50/1991 şi va cuprinde următoarele faze:
1.Elaborare DTAC + DTOE (documentaţie tehnică pentru autorizarea lucrărilor de construire +
documentaţie tehnică pentru autorizarea executării organizării lucrărilor), inclusiv întocmire documentaţii pentru obţinerea avizelor de specialitate, solicitate prin Certificatul de urbanism.
Obţinerea, în numele şi ...
Proiectarea lucrărilor se va face în conformitate cu HG 907/2016, Legea nr. 50/1991 şi va cuprinde următoarele faze:
1.Elaborare DTAC + DTOE (documentaţie tehnică pentru autorizarea lucrărilor de construire +
documentaţie tehnică pentru autorizarea executării organizării lucrărilor), inclusiv întocmire documentaţii pentru obţinerea avizelor de specialitate, solicitate prin Certificatul de urbanism.
Obţinerea, în numele şi pentru beneficiar (autoritatea contractantă), a avizelor de specialitate solicitate prin CU şi a Autorizaţiei de construire intră în sarcina proiectantului (ofertantului
Plata taxelor necesare obţinerii avizelor şi Autorizaţiei de Construire sunt suportatede catre Autoritatea contractanta.
Conţinutul DTAC, DTOE va fi cel prevăzut în Anexa nr. 1 din Legea nr. 50 / 1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii cu modificările şi completările ulterioare.
DTAC va fi verificata de verificatori atestati, in conditiile legii. Verificarea tehnica a documentatiei este tot in sarcina ofertantului. Alegerea verificatorului se face de catre Autoritatea contractanta si nu este cuprinsa in contract.
2. Elaborare PT+DE (proiect tehnic şi detalii de execuţie)
Conţinutul PT+DE va fi cel prevăzut în HG nr. 907 / 2016.
Proiectul tehnic, inclusiv detaliile de execuţie, se vor elabora pe categorii de lucrări: rezistenţă, arhitectură, instalaţii sanitare, instalaţii termice+ventilaţii, instalaţii electrice de curenţi tari.
Listele de cantităţi de lucrări se vor întocmi în baza antemăsurătorilor. Proiectul tehnic va conţine si antemăsurătorile care au stat la baza întocmirii listelor de cantităţi.
Verificarea tehnică a documentaţilor tehnice: PT+DE, intră în sarcina proiectantului (ofertantului). Verificarea se va realiza cu respectarea prevederilor Legii 10/1995 (cu modificările şi completările ulterioare).
Alegerea Verificatorului tehnic se face de către Beneficiar. Plata pentru serviciile prestate de către acesta se face de către Ofertant.
Prezentarea şi susţinerea cu explicaţii a documentaţiei în faţa Verificatorilor tehnici autorizaţi se face de către Proiectant. Modificările solicitate de Verificatorul tehnic, ca urmare a analizării documentaţiei tehnice prezentate de Proiectant spre verificare, se vor efectua de Proiectant pe propria răspundere şi cheltuială.
3. Asistenţă tehnică ATh şi urmărirea execuţiei UE pe parcursul derulării execuţiei lucrărilor
Se prestează pe întreaga perioadă de execuţie a lucrărilor, de la data emiterii Ordinului de începere a lucrărilor până la admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor.
Include participarea proiectantului la verificările de calitate şi la fazele determinante conform programelor de control a calităţii lucrărilor, pe specialităţi, emiterea dispoziţiilor de şantier modificatoare şi chiar obţinerea unei noi autorizaţii, dacă situaţia o impune.
Proiectantul are obligaţia de a propune soluţii tehnice pentru lucrările proiectate ce nu corespund cu situaţia reală din teren. Soluţiile propuse trebuie să se încadreze financiar în valoarea contractată a lucrărilor.
Dispoziţiile de şantier, semnate şi verificate în condiţiile legii, vor fi întocmite de proiectant, numai la solicitarea beneficiarului şi doar în vederea schimbării eventualelor soluţii tehnice, fără modificarea valorii contractului.
Asistenta tehnica cuprinde si:
• Actualizare PT (proiect tehnic) post execuţie – PT "as built" (“aşa cum s-a construit") – documentaţie tehnică post execuţie, la finalizarea lucrărilor. Documentaţia astfel întocmită va fi verificată tehnic în condiţiile legii. PT - "as built" (POST EXECUŢIE) si va completa Cartea tehnică a construcţiei ;
• Întocmirea de către proiectant a referatelor pe specialităţişiParticiparea proiectantului la recepţia la terminarea lucrărilor
La momentul efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor proiectantul va trebui să întocmească şi să prezinte referatele pe specialităţi cu privire la modul în care au fost executate lucrările de constucţii şi instalaţii supuse recepţiei.
Proiectantul va participa, în calitate de invitat, la recepţia la terminarea lucrărilor, conform prevederilor Legii nr. 10 republicată şi H.G. nr. 343/2017;
• Participarea la întocmirea Cărţii tehnice a construcţiei
La momentul recepţiei la terminarea lucrărilor proiectantul va preda beneficiarului toate documentele şi documentaţiile care vor face parte din capitolului A – Documentaţia privind proiectarea, aferent Cărţii Tehnice a Construcţiei, conform prevederilor Legii nr. 10 republicată şi H.G. nr. 343/2017;
4. Certificarea performantei energetice si auditul energetic al cladirilor prin Obţinerea unui nou certificat de performanţă energetică (CPE) la finalizarea lucrărilor de intervenţie.
Raspunsul autoritatii contractante la solicitari de clarificari trebuie sa fie transmis cu cel putin 5 zile inainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor.