Comuna Ciomăgeşti este asezată în partea de sud - vest a judeţului Argeş la limita cu judeţele Olt şi Vâlcea la o distanţă de circa 55 km de orasul Piteşti. Comuna Ciomăgeşti are în administrare satele: Beculeşti, Bratia, Ciomăgesti, Cungrea, Dogari, Fedelesoiu, Giuclani, Păunesti, Rădutesti.
Comuna este amplasată într-o zonă de relief specifică văilor dealurilor subcarpatice cu altitudini de până la 400 m.
Infrastructura d...
Comuna Ciomăgeşti este asezată în partea de sud - vest a judeţului Argeş la limita cu judeţele Olt şi Vâlcea la o distanţă de circa 55 km de orasul Piteşti. Comuna Ciomăgeşti are în administrare satele: Beculeşti, Bratia, Ciomăgesti, Cungrea, Dogari, Fedelesoiu, Giuclani, Păunesti, Rădutesti.
Comuna este amplasată într-o zonă de relief specifică văilor dealurilor subcarpatice cu altitudini de până la 400 m.
Infrastructura de transport ce asigură legatura comunei cu resedinţa de judeţ, este legată de drumul judeţean DJ703 care se conectează la drumul naţional DN7. Comuna are ieşire şi în judeţul Olt pe drumul judeţean DJ 678G şi DJ678E care se leagă la drumul naţional DN67B Piteşti- Drăgăşani.
Drumurile care constitue obiectul prezentei documentaţii sunt drumuri publice ce aparţin domeniului public al comunei aparţinătoare şi se încadrează la categoria tehnica V, corespunzătoare unei viteze de 20-40 km/oră.
Drumurile investigate se încadrează conf. Ord. 31 / N/ 1995 MLPAT în clasa de importanţă «C» - normală.
Proiectul include asigurarea unei structuri rutiere adecvate, precum şi asigurarea scurgerii apelor şi lucrări de semnalizare rutieră pentru drumurile ce fac parte din reţeaua de drumuri a comunei.
Drumurile comunale ce fac obiectul proiectului sunt amplasate în intravilanul comunei Ciomăgeşti, judeţul Argeş, iar din punct de vedere juridic reprezintă domeniul public de interes local.
Lista drumurilor ce fac obiectul proiectului:
1. DC188 Ciomăgeşti – Dogari – Lim. Jud. OLT - 3813,30 m
2. DC 193 Ciomăgeşti– Păuneşti TR. I - 1084,61 m
3. DC 193 Ciomăgeşti– Păuneşti TR. II - 2102,17 m.
Prin reabilitarea drumurilor, traficul va beneficia de condiţii superioare de circulaţie, condiţii care se vor concretiza într-o serie de avantaje sociale şi economice, precum:
- îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi realizarea unui confort sporit pentru participanţii la trafic;
- sporirea siguranţei circulaţiei;
- scăderea duratei de deplasare;
- reducerea semnificativă a poluarii mediului prin reducerea noxelor şi a zgomotului;
- condiţiile de rulare corespunzătoare reduc uzura mijloacelor de transport şi degradarea acestora;
- ameliorarea în conformitate cu standardele în vigoare a condiţiilor de viaţă ale locuitorilor, cresterea sănătăţii populaţiei şi eliminarea stării de stres;
- îmbunătăţirea accesibilităţii şi mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor, care va stimula o dezvoltare economică durabilă;
- crearea de noi locuri de muncă pe perioada execuţiei lucrărilor sau pastrarea locurilor de munca deja existente.
Conform Expertizelor tehnice şi referatului de prelungire a expertizei realizată în anul 2020 se propun două soluţii de intervenţie pentru reabilitarea structurii rutiere.
Din punct de vedere tehnico-economic, în conformitate cu starea tehnică şi traficul actual, se recomandă Soluţia I.
Această soluţie este similară structurii rutiere existente fiind o structură flexibilă. Soluţia alternativă presupune realizarea unei structuri semirigide ce ar putea conduce la apariţia de fisuri şi tasări diferenţiate între cele doua sisteme rutiere. Totodată din experienţa ultimelor contracte similare soluţia recomandată este mai economică din punct de vedere financiar, după cum urmează:
• 4 cm strat de uzură BA16 rul 50/70
• 6 cm strat de binder BAD22.4 leg 50/70
• 15 cm strat de bază din piatră spartă conform SR EN 13242+A1
• 20 cm strat de fundaţie din balast de râu conform SR EN 13242+A1
• 20cm strat de forma din pietruirea existenta (umplutura de material argilos prafos cu pietris, balast cu material argilos prafos).
Numarul de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor: 10 zile. Autoritatea contractanta va raspunde solicitarilor de clarificari inainte cu 6 zile de data limita de depunere a ofertelor.