Achiziţia presupune atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie al cărui obiect constă în elaborarea documentaţiilor tehnico-ecomomice fazele PAC, PT, DTOE, DDE, execuţia lucrărilor şi asigurarea serviciilor de asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiţii "Creşterea eficienţei energetice în sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila", finanţat în cadrul Planului Naţional de Redr...
Achiziţia presupune atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie al cărui obiect constă în elaborarea documentaţiilor tehnico-ecomomice fazele PAC, PT, DTOE, DDE, execuţia lucrărilor şi asigurarea serviciilor de asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiţii "Creşterea eficienţei energetice în sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila", finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă PNRR/2022/C5/2/B.2.2.b/1, runda 2, Componenta 5 - Valul renovării/ Axa 2-Schema de Granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice/Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.
Prestarea serviciilor de proiectare se va realiza cu respectarea prevederilor HG 907/2016, a normativelor în vigoare, precum şi a principiilor DNSH instituite de către Comisia Europeană în cadrul mecansimului de redresare şi rezilienţă. Ofertanţii vor avea obligaţia explicitării modului în care serviciile prestate şi lucrările executate sunt convergente principiilor DNSH.
a) Număr zile până la care se pot solicita clarificari: 12 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.
b) Autoritatea contractantă va răspunde la orice solicitare de clarificări sau informaţii privind documentaţia de atribuire, cu cel puţin 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor, în măsura in care solicitările sunt transmise in termenul precizat la cap. I.1. de 12 zile. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă în SEAP www.e-licitatie.ro
Beneficiul major urmărit de autoritatea contractantă este de a reabilita termic clădirea în care funcţionează în prezent Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, în vederea reducerii consumului de energie termică pentru încălzirea spaţiilor, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului termic interior, pentru personalul militar ce îşi desfăşoară activitatea în încăperile acestui imobil.
Imobilul propus pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică are destinaţia de pavilion administrativ..
Clădirea este construită în anul 1978 şi nu mai corespunde din punct de vedere al eficienţei calităţii termice, încălcând normativele tehnice actuale naţionale şi europene. Pentru că această clădire este construită cu diafragme din beton armat cu pereţi exteriori din zidărie sde cărămidă, rezistenţa termică a pereţilor exteriori este sub valoarea minimă prevăzută de normele tehnice în vigoare. Învelitoarea este de tip terasă necirculabilă la care s-au efectuat reparaţii curente, se observă infilitraţii mai ales în zonele pluvialelor, clădirea fiind expusă factorilor climaterici şi umidităţii ridicate. Din cauza infiltraţiilor pereţii adiacenţi sunt predispuşi în permanenţă la umezire, favorizând apariţia degradărilor la tavane şi pereţi, precum şi apariţia igrasiei şi mucegaiului. Tâmplăria exterioară este veche şi deteriorată, fiind înlocuită parţial, iar rezistenţa termică medie este ub valorile impuse de normele tehnice în vigoare. Instalaţia electrică este, de asemenea, veche şi subdimensionată, în clădire fiind instalate becuri neeconomice, cu incandescenţă. Agentul termic este asigurat de 2 centrale termice pe gaze naturale de 85 kW, montate în anul 2000. În urma reabilităii termice nivelul consumului anual de energie primară va fi redus cu minim 60% , respectiv nivelul anual specific al emisiilor echivalent CO2 va fi redus cu minim 30%. Se vor utiliza surse regenerabile după implementarea proiectului.