Înfiinţarea sistemului de distribuţie apă potabilă este justificată de perspectiva asigurării necesarului de apă potabilă pentru locuitorii din Comuna Hilişeu-Horia, cât şi de faptul că în present aceştia îşi asigură apa pentru igiena şi consumul zilnic din fântâni şi puţuri de mica adâncime, fapt care contravine cerinţei esenţiale de calitate în construcţii privind igiena, sănătatea şi mediul înconjurător. De asemenea, con...
Înfiinţarea sistemului de distribuţie apă potabilă este justificată de perspectiva asigurării necesarului de apă potabilă pentru locuitorii din Comuna Hilişeu-Horia, cât şi de faptul că în present aceştia îşi asigură apa pentru igiena şi consumul zilnic din fântâni şi puţuri de mica adâncime, fapt care contravine cerinţei esenţiale de calitate în construcţii privind igiena, sănătatea şi mediul înconjurător. De asemenea, condiţia esenţială privind securitatea la incendiu nu este asigurată, intervenţia în caz de incendiu a personalului I.S.U. Botoşani fiind dificilă, întrucât sursele de apă sunt practice inexistente, astfel timpii de intervenţie fiind peste cei normali.
Investiţia este una benefică pentru populaţie şi pentru mediul înconjurător, deoarece prin promovarea investiţiei, se generează efecte pozitive privind îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor comunei, cât şi evitarea aplicării pocedurilor de infrigement de către Comisia Europeană, conform termenelor asumate şi în conformitate cu Directiva Consiliului 91/271/EEC/1991 privind tratarea apelor reziduale.
Dezvoltarea reţelelor edilitare, a infrastructurii rutiere, a investiţiilor constante în creşterea calităţii actului educaţional (grădiniţe, şcoli, licee), a investiţiilor în zona de cultură (reabilitări cămine culturale), va conduce la stoparea migraţiei populaţiei de la sat la oraş, respectiv la construcţia de locuinţe individuale care va avea caracter rapid şi crescător.
Valoarea estimată a fost stabilită pe baza valorilor cuprinse în bugetul proiectului şi prin însumarea următoarelor linii bugetare:
Servicii:
Cap 3: Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică
1. Proiect tehnic şi detalii de execuţie, 750.000 lei fără T.V.A.
2. Documentatii tehnice necesare obtinerii avizelor/acordurilor/autorizatiilor 50.000 lei fără T.V.A.
3. Asistenţă tehnică din partea proiectantului 150.000 lei fără T.V.A.
Total valoare estimată servicii 950.000 lei fără T.V.A.
Lucrări:
Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului
1.3 Amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială 10.000 lei fără T.V.A.
1.4 Cheltuieli pentru relocarea/protecţia utilităţilor 10.000 lei fără T.V.A.
Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului
1. Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului 145.660,20 lei fără T.V.A.
Cap. 4: Cheltuieli pentru investiţia de bază
2. 4.1. Construcţii şi instalaţii: 16.441.744,88 lei fără T.V.A.
3. 4.2. Montaj, utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale 111.364,86 lei fără T.V.A.
4. 4.3. Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj 2.153.500 lei fără T.V.A.
5. 4.4. Dotări 12.500 lei fără T.V.A.
Capitolul 5: Alte cheltuieli
5. 5.1. Organizare de şantier: 248.296,65 lei fără T.V.A.
Total valoare estimată lucrări 19.133.066,59 lei fără T.V.A.
Total valoare estimată
1. Valoare estimate servicii 950.000 lei fără T.V.A.
2. Valoare estimate lucrări 19.133.066,59 lei fără T.V.A.
TOTAL VALOARE ESTIMATĂ 20.083.066,59 lei fără T.V.A.
Achiziţia lucrărilor şi serviciilor este necesară pentru parcurgerea tuturor etapelor necesare realizării obiectivului de investiţii: “Reţea publică de alimentare cu apă şi canalizare a apelor uzate menajere şi staţie de epurare în comuna Hilişeu-Horia, judeţul Botoşani", a cărui finanţare este alocată de la prin bugetul de stat prin Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny" şi bugetul local al comunei Hilişeu-Horia.
Serviciile de proiectare constau în:
- Întocmirea documentaţiilor pentru avize;
- Întocmirea proiectului tehnic;
- Întocmirea detaliilor de execuţie;
- Asistenţă tehnică din partea proiectantului.
Pe o parte din strazile care formează amplasamentul lucrării urmează să se realizeze şi investiţia " Modernizare drumuri în comuna Hilişeu-Horia, judeţul Botoşani", acest obiectiv fiind de asemenea finanţat prin Programul naţional de investiţii"Anghel Saligny". La execuţia lucrărilor pentru obiectivul “Reţea publică de alimentare cu apă şi canalizare a apelor uzate menajere şi staţie de epurare în comuna Hilişeu-Horia, judeţul Botoşani" se va ţine seama ca lucrările aferente Obiectelor 6 -12 , conform studiului de fezabilitate să fie realizate în maxim 3 luni de la emiterea ordinului de incepere.
În maxim 3 luni de la emiterea ordinului de incepere lucrările de construcţii vor fi finalizate pentru următoarele obiecte conform Studiului de fezabilitate: OBIECT 6-Retea distribuţie apa-RI-HH.HC.C, OBIECT 7-Retea distribuţie apa-R1.a-HH, OBIECT 8-Retea distribuţie apa-Rl.b-HH, OBIECT 9-Retea distribuţie apa-R1.c-HH, OBIECT 10-Retea distribuţie apa-R1.d-HH, OBIECT 11-Retaa distribuţie apa-R1.e-HC, OBIECT 12-Retea distribuţie apa-R1.f-HC. Lucrările aferente acestor obiecte trebuie finalizate cu prioritate deoarece amplasamentul acestora coincide cu o parte din amplasamentul obiectivului de investiţii "Modernizare drumuri în comuna Hilişeu-Horia, judeţul Botoşani", obiectiv finanţat prin Programul naţional de investiţii"Anghel Saligny".
Lucrările se vor realiza la cererea beneficiarului cu prioritate pe tronsoanele de drumuri care se suprapun cu alte investiţii aflate in diferite stadii de derulare, astfel încât să poată fi realizate şi celelalte investiţii. Lucrările de pe tronsoanele care se suprapun cu amplasamentul investiţiilor de modernizare a drumurilor se vor realiza în maxim 3 luni de la emiterea ordinului de începere.
Executantul va întocmi graficul de realizare al lucrărilor din propunerea tehnică în conformitate cu cerinţele autorităţii contractante de a finaliza obiectele 6-12 din SF în maxim 3 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, sub sancţiunea declarării propunerii tehnice neconforme.
Autoritatea Contractantă va răspunde în mod clar şi complet la toate solicitările de clarificări conf. obligatiei prevazute art. 161 din Legea 98/2016 modificat prin O.U.G. nr. 45/2018 cu 6 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări inainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor: 8 zile.