Prin prezentul contract se vor presta servicii de proiectare, faza DALI, în vederea realizării obiectivelor de investiţii.
Termenul de prestare a serviciilor este de 120 zile pentru contractul aferent serviciilor de proiectare, de la emiterea ordinului de începere.
Serviciile care vor fi prestate în cadrul contractului vizează: Elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), elaborarea documentaţiei...
Prin prezentul contract se vor presta servicii de proiectare, faza DALI, în vederea realizării obiectivelor de investiţii.
Termenul de prestare a serviciilor este de 120 zile pentru contractul aferent serviciilor de proiectare, de la emiterea ordinului de începere.
Serviciile care vor fi prestate în cadrul contractului vizează: Elaborarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), elaborarea documentaţiei tehnico-economice în baza tuturor studiilor de specialitate (istoric sau studiu de peisaj istoric pentru conservarea stratului istoric şi coerenţei urbanistice, studiu/proiect luminotehnic, peisagistic şi stare actuală a vegetaţiei, circulaţie, documentaţii topo-cadastrale, expertiza reţelelor edilitare şi documentaţii tehnice suport şi realizare documentaţii necesare obţinerii avizelor/acordurilor de la faza DALI prevăzute în Certificatul de Urbanism şi conform HG nr.907/2016).
Serviciile de proiectare pentru realizare DALI vor urmări:
- reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spaţiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi a parcărilor) prin reconsiderarea modalităţilor de utilizare a acestora, descongestionând circulaţia, crearea de noi spaţii verzi – intervenţii menite să crească calitatea vieţii cetăţenilor Timişoarei. Punerea în valoare a zonei din punct de vedere al spaţiului public, turistic şi comercial, vor fi realizate printr-un concept unitar de dezvoltare, original din punct de vedere arhitectural, prietenos cu mediu, determinând un stil de viaţă sănătos al cetăţenilor şi al turiştilor care vizitează zona reconfigurată;
- o administrare mai bună a domeniului public din zona de intervenţie (smart city interventions printr-o corelare a intervenţiilor asupra infrastructurii publice, spaţiului verde, tehnologii inteligente);
- punerea în valoare a potenţialului istoric şi arhitectural al clădirilor, implicit a turismului din zonă;
- dezvoltarea şi stimularea activităţii economice prin încurajarea deschiderii structurilor de afaceri în zona de intervenţie vizată.
Activităţile aferente prezentei documentaţii, vor fi realizate în conformitate cu prevederile temei de proiectare, a caietului de sarcini şi a legislaţiei în vigoare.
Obiectivele de investiţii în spaţiile publice ale municipiului Timişoara au ca scop dezvoltarea oraşului pe multiple planuri, dar cu prioritate pe acele planuri care aduc o creştere a nivelului de trai şi implicit o îmbunătăţire a calităţii vieţii locuitorilor ei.
Proiectele se încadrează în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană 2015-2020, Planul de acţiune, obiectivul strategic 4 – asigurarea unui habitat ecologic, confortabil şi atractiv, având Măsura 4.2.1. Reabilitarea zonelor şi cartierelor istorice, reinvestirea funcţională a spaţiilor şi clădirilor dezafectate prin proiecte de regenerare urbană.