Scopul lucrării şi soluţiei propuse este de creştere a capacităţii de cazare a unităţii în vederea sporirii numărului de locuri cu un număr de 88 locuri noi. Din aceste considerente, este necesară "TRANSFORMARE MAGAZIE DE ECHIPAMENTE ÎN SPAŢII DE DETENŢIE", în acord cu noile condiţii impuse de regulile de alcăturie şi securitate în domeniu.
Se vor respecta întocmai ceea ce este definit în prezentul document, cât şi spe...
Scopul lucrării şi soluţiei propuse este de creştere a capacităţii de cazare a unităţii în vederea sporirii numărului de locuri cu un număr de 88 locuri noi. Din aceste considerente, este necesară "TRANSFORMARE MAGAZIE DE ECHIPAMENTE ÎN SPAŢII DE DETENŢIE", în acord cu noile condiţii impuse de regulile de alcăturie şi securitate în domeniu.
Se vor respecta întocmai ceea ce este definit în prezentul document, cât şi specificaţiile prezentate în planşele de intervenţii respectiv expertiza tehnică anexată studiului de fezabilitate.
Obiectivul de investiţii cuprinde următoarele obiecte de investiţii:
- Transformarea magaziei de echipament în spaţii detenţie
- Construirea de curţi de plimbare (2buc)
În conformitate cu scenariul (varianta minimala), recomandat de proiectant, agreat de beneficiar şi aprobat în cadrul Consiliului tehnico-economic al ANP la faza studiu de fezabilitate, se propun următoarele măsuri de intervenţii la nivelul magaziei, precum şi realizarea unei curti de plimbare, după cum urmează:
Pentru realizarea obiectivului de investiţii, ca urmare a revizurii SF-ului cu elemente de DALI, o serie de lucrări complementare sunt necesar a fi efectuate:
1. Lucrări de rezistenţă:
a. Se realizează stâlpişori, centuri şi grinzi pentru confinarea elementelor de zidărie din blocuri de BCA atât la zidurile de compartimentare cât şi la cele perimetrale. Detaliile se regăsesc în proiectul realizat la faza P.Th.
b. Se realizează cămăşuieli pentru stâlpii aferenţi tronsonului 2 (8 stâlpi centrali şi 6 stâlpi marginali) conform planşelor de rezistenţă. Se va acorda o atenţie deosebită la realizarea străpungerilor în planşeul peste parter pentru a nu deteriora armătura existentă şi a nu induce vibraţii în clădire. Grinzile în care se ancorează barele longitudinale ale cămăşuielii propuse fac obiectul lucrărilor în curs de execuţie, de aceea antrepronorul va lua măsurile necesare pentru corelarea celor două lucrări
c. Se refac în totalitate zidăriile ce formează anvelopa pentru tronsonul II. Lucrările complementare se vor realiza doar pentru pereţii din Ax D şi Ax F, între corpurile de legătură existente. Pentru zona parter zidăria se va executa dupa ce antreprenorul actual va finaliza execuţia grinzii perimetrale propuse pentru a prelua încărcările produse de zidăria din BCA. Zidăria presupune prinderi elastice şi introducerea în tencuială de geogrile biaxiale pentru un plus de rezistenţă la acţiunile perpendiculare pe planul peretului. Se vor corela lucrările astfel încât golurile să corespundă tabloului de tâmplărie ce va fi implementat de antreprenorul actual. Confecţiile metalice ce se vor realiza penru prinderile elastice ale zidăriei se vor adapta în funcţi de poziţia acestora şi de chesoanele ce formează planşeele prefabricate.
2. Lucrări de arhitectură
a. Pardoselile, finisajele la pereţi reralizarea tavanelor false din gips-carton (gips-carton dublat de tablă galvanizată pentru camerele de cazare) precum şi reparaţiile şi hidroizolarea planşeului de peste etaj constituie lucrări complementare şi se vor executa cf. informaţiilor din proiectul tehnic.
b. Pereţii de compartimentare din gips-carton ce se vor realiza la interior vor avea clasa de rezistenţă la efracţie RC4. Se vor executa pereţi desparţitori din material plastic în grupurile sanitare aferente camerelor de cazare.
c. Zidariile de compartimentare din BCA de la interior vor fi deasemenea elastice, constituind lucrări complementare doar zidăriile dintre Ax F şi Ax E, inclusiv, aferente atât parterului cât şi etajului. Lucrările vor respecta indicaţiile din proiectul tehnic şi se vor corela cu lucrările de acelaşi tip efectuate de antreprenorul care efectuează lucrări pe şantierul investiţiei.
3. Lucrări de sistematizare
a. Antreprenorul va efectua lucrări în completare în ceea ce priveşte curţile de plimbare şi anume structura metalică a gardului despărţitor dintre cele două curţi de plimbare. În acest sens se vor consulta planşele de rezistenţă spelcifice şi se vor corela lucrările cu cele în derulare pentru acest obiectiv.
4. Instalaţii exterioare
a. Lucrările la reţelele edilitare exterioare (apă, canal, retea electrică) situate în imediata proximitate a obiectivului constituie lucrări în completare. Acestea se vor efectua conform documentaţiei existente şi se desfăşura în strânsă corelare cu alte proiecte aflate în desfăşurare precum lucrări de realizare a reţelei de hidranţi exteriori, lucrări de realizare a aducţiunii de apă, lucrări de extindere a capacităţii de preluare a apelor menajere şi lucrări de sitematizare a curţii.
5. Instalaţii interioare
a. Lucrările la instalaţia internă de telefonie precum şi achizitia şi montajul a două unităţi externe VRF modulare () de 78,5 kW, respectiv 73 kW) şi a 4 centrale termice murale de 100 kW ce funcţionează pe combustibil gazos constituie lucrări complementare. Lucrările se vor efectua în concorcordanţă cu celelalte specialităţi ce se află în curs de execuţie.