Serviciile şi lucrările ce fac obiectul prezentei proceduri de achiziţie constituie elementul central al proiectului "Construirea a 30 de unităţi locative destinate tinerilor marginalizaţi din Municipiul Câmpia Turzii, pe Strada Laminoriştilor, Nr. 145", cod proiect C10-I2-31, pentru care UAT Municipiul Câmpia Turzii a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C10 – Fondu...
Serviciile şi lucrările ce fac obiectul prezentei proceduri de achiziţie constituie elementul central al proiectului "Construirea a 30 de unităţi locative destinate tinerilor marginalizaţi din Municipiul Câmpia Turzii, pe Strada Laminoriştilor, Nr. 145", cod proiect C10-I2-31, pentru care UAT Municipiul Câmpia Turzii a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C10 – Fondul Local, Investiţiile I2 – Construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri/locuinţe de serviciu pentru specialişti din sănătate şi învăţământ şi I3 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde- puncte de reîncărcare vehicule electrice, în baza Contractului de Finanţare nr. 138028/07.12.2022. Pentru implementarea în bune condiţii, şi în conformitate cu cerinţele Finanţatorului, UAT Municipiul Câmpia Turzii trebuie să contracteze servicii de proiectare (elaborare studii de teren, obţinere avize, PAC, DTOE, DTAC, DDE), execuţie lucrări şi servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului, pentru atingerea obiectivelor, rezultatelor şi indicatorilor asumaţi prin contractul de finanţare
Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă construirea a 30 de unităţi locative destinate tinerilor marginalizaţi din Municipiul Câmpia Turzii, pe strada Laminoriştilor, nr. 145, care vor contribui la creşterea calităţii vieţii populaţiei din Câmpia Turzii printr-o abordare integrată a direcţiilor de dezvoltare ale municipiului. Dezvoltarea durabilă şi creşterea standardelor de viaţă în cadrul Municipiului Câmpia Turzii este dependentă de asigurarea unor condiţii decente de locuit, aceasta fiind o condiţie esenţială pentru o creştere inteligenta, durabilă şi favorabilă incluziunii.
Locuirea şi calitatea locuirii pentru tineri reprezintă o componentă importantă pentru calitatea vieţii tinerilor. Importanţa unei locuinţe determină şansele de participare ta educaţie, şansele de inserţie pe piaţa muncii prin ocuparea forţei de muncă, dar mai ales reprezintă o condiţie necesară pentru ca un tânăr să nu se afle în situaţia de risc de sărăcire sau excluziune socială.
În acelaşi timp, un factor care determină calitatea vieţii este dat aspectul financiar, de specificul unei locuinţe supraaglomerate (o locuinţă ce cuprinde multe persoane), respectiv de rata persoanelor împovărate cu costul locuirii în funcţie de nivelul sărăciei. in ceea ce priveşte ponderea tinerilor (18-34 de ani) care locuiesc cu părinţii în România, mai mult de jumătate se aftă în această situaţie (56,8% în anul 2018).
Indicatorii pe baza cărora stadiul de realizare a contractului sunt: construirea de locuinţe nZEB plus (proiect tip) – 30 unităţi locative şi 10 staţii (20 de puncte) de reîncărcare maşini electrice.
În estimarea valorii contractului s-au avut în vedere următoarele:
-Servicii de proiectare şi asistenţă tehnică: 362.135,96 lei fără TVA
elaborare studii de teren, obţinere avize, PAC, DTOE, DTAD, DDE: 241.423,97 lei, fără TVA;
Verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie: 12.000,00 lei, fără TVA;
Asistenţă tehnică din partea proiectantului: 108.711,99 lei, fără TVA
-Lucrări de construcţii, şi furnizare şi montaj staţii de reîncărcare: 11.709.062,85 lei, fără TVA, din care:
lucrări de construcţii: 10.478.387,85
staţii de reîncărcare: 1.230.675,00
Valoarea totală estimată este de 12.071.198,81, fără TVA.