Palatul Adm. al jud.Harghita, este amplasată în M-Ciuc, P-ţa Libertăţii nr.5, jud.Harghita şi are destinaţie de funcţiuni administrative. Regimul tehnic al construcţiei este S+P+4E. conform regulamentului privind stabilirea categoriei de importanţă a construcţiilor aprobat prin HG nr. 766/1997, anexa nr. 3 art.6 şi în conformitate cu metodologia specifică elaborată de M.L.P.A.T.construcţia se încadrează în categoria B de im...
Palatul Adm. al jud.Harghita, este amplasată în M-Ciuc, P-ţa Libertăţii nr.5, jud.Harghita şi are destinaţie de funcţiuni administrative. Regimul tehnic al construcţiei este S+P+4E. conform regulamentului privind stabilirea categoriei de importanţă a construcţiilor aprobat prin HG nr. 766/1997, anexa nr. 3 art.6 şi în conformitate cu metodologia specifică elaborată de M.L.P.A.T.construcţia se încadrează în categoria B de importanţă. Clasa de importanţă a construcţiei , potrivit reglementărilor tehnice şi corelată cu categoria de importanţă esta a I-a, construcţie de importanţă deosebită datorită destinaţiei speciale de la corpul 5 şi al numărului de personal prezenţi în clădire în anumite intervale de timp. Construcţia a fost executată în anii 1984-1985, pe baza proiectului nr. 2370/1981, elaborat de I.S.L.G.C. Bucureşti. Parametrii geometrici: 4 corpuri cu S+P+4E şi 1 corp central cu S+P+mezanin. Inst.clădirii Palatului administrativ al Judeţului Harghita prezintă un grad ridicat de uzură, rezultat în urma unei perioade de folosinţă de peste 30 de ani, în această perioadă lucrările de reparaţii şi modernizări au fost min.Majoritatea elementelor componente ale inst. şi-au depăşit durata de serviciu, iar inst. în ansamblul lor au depăşit durata normală de funcţionare. Acest lucru impune intrarea instalaţiilor în reparaţie capitală şi modernizare pentru asigurarea funcţionării inst.la un nivel de performanţă ridicat, prin înlocuirea unor echipamente şi de părţi de instalaţii.
Încălzirea clădirii se face printr-un sistem propriu, cu centrală termică la subsolul clădirii cu două cazane de apă caldă NEW CONFORT – NA 800, care sunt în funcţiune din anul 2004 şi au depăşit durata normală de funcţionare.
În clădire sunt patru puţuri cu ascensoare în funcţiune, din care trei ascensoare (lifturi) pentru persoane sunt în funcţiune de peste 30 de ani.
Proiectul trebuie să se încadreze în obiectivele priorităţii de investiţii finanţate prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3, prioritatea de investiţii 3.1. Astfel, conform priorităţii de investiţie 3.1, operaţiunea B, obiectivul specific îl reprezintă „Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari”. Acţiunile sprijinite în cadrul acestei operaţiuni vizează:
I. Măsuri de creştere a eficienţei energetice în clădirile publice includ lucrări de intervenţie/ activităţi aferente investiţiei de bază;
II. Măsuri conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanţare.
NOTĂ:
Operatorul economic are dreptul de a solicita clarificări/informaţii suplimentare la documentaţia de atribuire în termen de 4 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor în a 3-a zi înainte de data limita de depunere a ofertei.