Serviciile solicitate la nivelul procedurii de achizitie sunt urmatoarele:
- Proiectul tehnic (PAC, POE, proiect tehnic de executie, documentatii obtinere sau actualizare avize, autorizatii daca este cazul) care se vor intocmi in conformitate cu H.G. 907/2016 si cu toate celelalte prevederi legale incidente aplicabile la momentul elaborarii documentatiei;
- Asigurarea asistenţei tehnice pe perioada de execuţie, participarea...
Serviciile solicitate la nivelul procedurii de achizitie sunt urmatoarele:
- Proiectul tehnic (PAC, POE, proiect tehnic de executie, documentatii obtinere sau actualizare avize, autorizatii daca este cazul) care se vor intocmi in conformitate cu H.G. 907/2016 si cu toate celelalte prevederi legale incidente aplicabile la momentul elaborarii documentatiei;
- Asigurarea asistenţei tehnice pe perioada de execuţie, participarea la recepţie şi la elaborarea Cărţii tehnice a construcţiei.
Proiectul vizeaza cresterea eficientei energetice a Cladirii scolii generale se afla in intravilanul comunei Tritenii de Jos, sat Tritenii de Sus, nr. 84 (nr. 60 conform ,,Inventarului bunurilor care apartin domeniului public si privat al comunei Tritenii de Jos din 31.12.2020"), judetul Cluj, numar cadastral 51139.
Imobilul este domeniul public al comunei Tritenii de Jos, conform H.G. nr. 969/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Cluj precum si al municipiilor, oraselelor si comunelor judetului Cluj.
Imobilul nu este monument istoric, nu se afla in zona de protectie a unui monument sau in zona protejata.
Constructia are urmatoarele caracteristici constructive si functionale:
- forma neregulata cu dimensiunile maxime de 18,40 m x 40,05 m si cuprinde spatii cu functuni specifice unitatilor de invatamant;
- Sc = 466,00 mp.
- Sd = 466,00 mp
- Su = 367,96 mp
- Regim de inaltime: Parter si subsol partial
Cladirea existenta este o constructie obisnuita, cu dimensiuni recluse si cu importanta arhitecturala si ambientala normala.
Astfel, pentru a raspunde necesitatilor actuale de desfasurare a activitatilor culturale, de imbunatapre a eficientei energetice si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si reducerea consumului anual de energie primara sunt necesare urmatoarele masuri:
✓ Desfacerea finisajelor degradate:
- lucrari de desfacere a tamplariei exterioare existente;
- lucrari de desfacere a sistemului de colectare a apelor meteorice (jgheaburi si burlane), - in scopul placarii cu polistiren a fatadelor;
- lucrari de desfacere a pardoselilor de la parterul cladirii pentru termoizolarea placii peste sol;
- lucrari de desfacere a sarpantei si a invelitorii in urma termoizolarii planseului peste parter;
- lucrari de desfacere a trotuarelor de garda in scopul termoizolarii soclului;
- lucrari de desfacere a sobelor de teracota existente;
✓ Lucrari de termoizolare:
- izolarea termica a peretilor exteriori cu polistiren expandat de 10 cm grosime, montat pe fata exterioara a acestora. Placile se vor arma cu plasa de fibra de sticla si se vor prinde de fatade cu dibluri din PVC si mortar adeziv pentru placi termoizolante. In zonele de racordare a suprafetelor ortogonale, la colturi si decrosuri, se prevede dublarea tesaturii de fibra de sticla si folosirea unor profile subtiri din aluminiu sau din PVC.
- izolarea termica a soclului cu polistiren extrudat de 5 cm grosime. Placile se vor arma cu plasa de fibra de sticla in doua straturi si se vor prinde de soclu cu dibluri din PVC si mortar adeziv pentru placi termoizolante. In zonele de racordare a suprafetelor ortogonale, la colturi si decrosuri, se prevede dublarea tesaturii de fibra de sticla si folosirea unor profile subtiri din aluminiu sau din PVC. In zona de racordare cu termoizolatia fatadelor, de 10 cm grosime, se prevede un sort metalic pentru a evita infiltrarea apelor in termoizolatia soclului. Pentru eliminarea efectului de punte termica, termoizolatia propusa pentru soclu se va continua minim 50cm in pamant.
- izolarea termica a planseului peste sol (placa de pardoseala a parterului) cu polistiren extrudat de 5 cm grosime. Peste stratul de polistiren extrudat se aplica o sapa de protectie, armata, din mortar de cirnent, acoperita cu un strat de uzura de difera in functie de destinatia incaperii;
- izolarea termica a placii peste parter cu vata minerala de 20 cm grosime si inlocuirea sarpentei si invelitorii;
- bordarea golurilor de la ferestre si usi cu polistiren expandat de 2 cm grosime, protejate la muchii cu profile din aluminiu. La partea superioara a golurilor usilor si ferestrelor, profilele din aluminiu vor fi prevazute cu lacrimar pentru a impiedica infiltrarea apei si protejarea colturilor. La partea inferioara a golurilor tamplariei se vor monta glafuri exterioare din PVC cu scopul de a preveni inflitrarea apei in tencuiala si de a diminua riscul degradarii peretilor. Glafurile exterioare se vor fixa cu ajutorul unui adeziv de montare sau cu suruburi si dibluri.
✓ Inlocuirea tamplariei exterioare din PVC cu tamplarie performanta, cu rama din PVC in sistem tricameral/pentacameral cu geam termoizolant, cu profile metalice galvanizate de ranforsare, cu geam termoizolant, cu garnituri de etansare intre toc si cercevelesi pe conturul geamurilor termoizolante
✓ Refacerea fatadelor in urma lucrarilor de izolare termica a peretilor exteriori si inlocuirii tamplariei exterioare prin tencuire cu tencuiala de exterior. Stratul de protectie si de finisaj pentru peretii exteriori se executa in straturi succesive (grundul si tinciul/pelicula de finisare finala), cu grosime totala de 5 ... 10 mm si se armeaza cu o tesatura deasa din fibre de sticla sau fibre organice. Tencuiala (grundul) la pereti trebuie sa realizeze pe langa o aderenta buna la suport (inclusiv elasticitate pentru preluarea dilatarilor si contractiilor datorita variatiilor climatice, fara desprinderea de suport) fi permeabilitate la vaporii de apa concomitent cu impermeabilitate la apa meteorica. Finisarea se poate face cu vopsele in dispersie apoasa.
✓ Refacerea finisajelor interioare in zonele de interventie, respectiv a pardoselilor in urma lucrarilor de izolare termica a planseului peste sol prin turnarea unei sapa armata de protectie din mortar de ciment, acoperita cu un strat de uzura ce difera in functie de destinatia incaperii.
✓ Repararea trotuarului de protectie in scopul eliminarii infiltratiilor la infrastructura cladirii.
✓ Inlocuirea sistemului de colectare si evacuare a apelor meteorice prin realizarea de burlane si jgheaburi noi din tabla.
✓ Inlocuirea partiala a invelitorii in urma termoizolarii planseului peste parter.
✓ Modernizarea instalatiilor:
- lucrari de desfacere a instalatiilor termice, respectiv inlocuirea centralelor termice pe gaz existente cu doua centrale termice pe gaz in condensatie;
- lucrari de desfacere a corpurilor de iluminat incandescent/fluorescent si montarea corpurilor de iluminat tip LED, echipate cu senzor de miscare in spatiile comune;
Instalatii sanitare:
Instalarea unui sistem altemativ de producere a energiei in scopul reducerii consumurilor energetice din surse conventionala si a emisiilor de gaze cu efect de sera prin instalarea unui kit de panouri solare complet echipat pe acoperisul cladirii avand un volum de 100 de litri. Instalatia de panouri solare se va conecta la boilerul bivalent propus prin proiect, avand un volum de 100 de litri.
Instalatii termice:
Inlocuirea centralelor termice existente si instalarea unui nou sistem de incalzire utilizand doua centrale termice cu condensare, in scopul cresterii randamentului si al reducerii emisiilor echivalent CO2.
Reglarea zonala si echilibrarea instalatiilor termice, inclusiv prin montarea de robinete cu cap termostatic la radiatoarele existente.
Instalatii electrice
Instalarea unui sistem altemativ de producere a energiei in scopul reducerii consumurilor energetice din surse conventionala si a emisiilor de gaze cu efect de sera, pe acoperisul cladirii se va monta o instalatie fotovoltaica avand o putere instalata de 10 kW. Inlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent si incandescent, inclusiv suplimentarea numarului acestora, dupa caz, cu corpuri de iluminat cu eficienta energetica ridicata si durata mare de via ta, inclusive tehnologie LED.
Proiectul nu prevede lucrari de restaurare a elementelor arhitecturale iii a componentelor artistice, interventii de protejare/conservare a elementelor naturale iii antropice existente valoroase si nici demolarea partiala a unor elemente structurale/nestructurale.
De asemenea proiectul nu prevede schimbarea de functiune actuala a constructiei.
Proiectul nu prevede lucrari de consolidare.
Sursa de finantare: Administratia Fondului pentru Mediu si bugetul local;