Proiectul are drept scop extiderea frontului de captare şi reabilitarea reţelelor de distribuţie apă în localităţile Obreja, Var, Iaz şi Ciuta din com. Obreja, jud. Caraş-Severin. În anii 2003-2006 a fost implementat proiectul “Alimentare cu apă a localităţilor Obreja, Iaz şi Ciuta". Lucrările au fost executate, recepţionate şi se află în funcţiune. Acest proiect cuprinde lucrările necesare extinderea frontului de captare ş...
Proiectul are drept scop extiderea frontului de captare şi reabilitarea reţelelor de distribuţie apă în localităţile Obreja, Var, Iaz şi Ciuta din com. Obreja, jud. Caraş-Severin. În anii 2003-2006 a fost implementat proiectul “Alimentare cu apă a localităţilor Obreja, Iaz şi Ciuta". Lucrările au fost executate, recepţionate şi se află în funcţiune. Acest proiect cuprinde lucrările necesare extinderea frontului de captare şi reabilitarea reţelelor de apă respectiv realizarea căminelor de vane neexistente pe reţea. Prin realizarea acestei investiţii se vor elimina pierderile de apă, se va asigura presiunea optimă în reţea, se va îmbunătăţi calitatea serviciului de alimentare cu apă, fără întreruperi dese, necesare pentru remedierea avariilor apărute.
Din aceste considerente se impune realizarea acestei investiţii care va rezolva aceste cerinţe ale consumatorilor din comună. Sistemul de alimentare cu apă face parte din domeniul public al statului şi se află în administrarea primăriei Comunei Obreja din Jud. Caraş-Severin, care se ocupă şi de exploatarea acestuia. Reţelele de distribuţie fac parte din sistemul de alimentare cu apă a comunei Obreja şi alimentează imobilele existente din localităţile Obreja, Var, Iaz şi Ciuta.
Din inspecţia foarte atentă pe teren a gospodăriei de apă şi a reţelei de alimentare cu apă s-au constatat degradari structurale la captare ale elementelor de constructie, necesitatea montarii unor camine de vane şi hidranţi precum şi înlocuirea retelei de distributie deoarece în timpul exploatării s-au constatat multe pierderi. Ca urmare a celor identificate pentru remedierea problemelor semnalate si prezentate în expertiza tehnica, sunt propuse următoarele soluţii tehnice de remediere:
- Reabilitarea construcţiilor din gospodăria de apă existent – rezervoare, staţie tratare ,puţuri
- Curăţare teren zonă captare şi refacere imprejmuire zona regim sanitar.
- Sistematizare pe verticală
- Extindere front captare cu puturi
- Montare cămine vane si hidranti exteriori
- Înlocuirea reţelei de apă
- Branşamente
Indicatori tehnici pentru atingerea ţintei obiectivului de investiţii:
- Conductă de distribuţie apă potabilă - Conductă PEHD,Ltot = 22.926 m
De= 63 mm, PN10, L = 4.299 m;
De=110 mm, PN10, L = 14.482 m;
De=160 mm, PN10, L = 3.003 m;
De=200 mm, PN10, L = 1.142 m;
- Subtraversare drum local – 4 buc
- Subtraversare drum naţional – 2 buc
- Subtraversare drum judeţean – 1 buc
- Subtraversare curs apă - 1buc
- Subtraversare CF – 2 buc
- Supratraversare curs apă – 2 buc
- Cămine vane beton De 100-200 – 94 buc
- Hidranti exteriori - 21 buc
- Branşamente – 1.264 buc
- Reabilitarea construcţiilor din gospodăria de apă existent – rezervoare,staţie tratare,puţuri
- Curăţare teren zonă captare si imprejmuire L=480 ml
- Sistematizare pe verticală
- Extindere front captare cu 3 puturi
Termenul pana la care operatorii economici pot solicita clarificari, in conformitate cu prevederile art.160 alin. (1) din Legea 98/2016 este de 10 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor stabilita pentru transmiterea solicitarilor de clarificari. Autoritatea contractanta va raspunde in mod clar si complet tuturor solicitarilor de clarificari/informatiilor suplimentare (daca acestea au fost primite in termen), in conformitate cu prevederile art.161 din Legea 98/2016 cu 6 zile inainte de data stabilita pentru depunerea ofertelor.